Kαταλαμβάνουμε το Υπουργείο Υγείας…

Posted on 1 Φεβρουαρίου, 2011 9:08 μμ από

19


[updated]

Αναμεταδίδει η Jaquou Utopie

Παναττική κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Α. Λοβέρδος είχε προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω απο το υπουργείο Υγείας και στην οποία συμμετείχαν η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά), η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), ο ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών), ο ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) και οι γιατροί του ΙΚΑ. Το ραντεβού ήταν έξω απο το υπουργείο στις 11 το πρωί, όπου βέβαια, όπως συνηθίζεται όταν οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να συναντήσουν τον υπουργό βρέθηκαν αντιμέτωποι με  τα «ηρωικά» ΜΑΤ… που φαίνεται ότι αντικαθιστούν επάξια τον πολιτικό φορέα,  κατεξοχήν υπέθυνο για την υποβάθμιση του όποιου σύστημα δημόσιας υγείας έχει απομείνει.

Αποτέλεσμα της συνάντησης εργαζομένων με ΜΑΤ ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί, ανάμεσά τους και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Ανεμοδουρά, η οποία νοσηλέυεται στον Ερυθρό Σταυρό έχοντας υποστεί, σύμφωνα με πληροφορίες,  κάταγμα βάσης κρανίου. Αλλά και τελικά να καταφέρουν οι συγκεντρωμένοι να μπουν στο Υπουργείο.

Με τα δεδομένα αυτά και μιας και ο υπουργός Υγείας παραμένει άφαντος από το πρωί, οι γιατροί μετά απο συνέλευση που πραγματοποίησαν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας και παραμένουν εκεί ως τώρα, καλώντας φορείς , σωματεία και εργαζόμενους σε συμπαράσταση και ζητώντας:

  • Απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου για την Υγεία
  • Κατάργηση του εισητηρίου των 5 ευρώ που έχει επιβάλλει το υπουργείο για την πρόσβαση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
  • Αποκλειστικά δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Παράλληλα με την κατάληψη του Υπουργείου Υγείας έχει καλεστεί και 24ωρη απεργία αύριο από την ΕΙΝΑΠ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

update 22:14

Ο Υπουργός Υγείας «απείλησε» ευθέως τους γιατρούς που βρίσκονται στο υπουργείο, λέγοντας ότι δεν θέλει να καταφύγει σε χρήση βίας , αλλά θα πρέπει να αποχωρήσουν απο το κτήριο… Οι γιατροί και οι αλληλέγγυοι παραμένουν εκεί.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου

update 12:17

Η κατάληψη συνεχίζεται. Οι γιατροί που έχουν καταλάβει το αμφιθέατρο του Υπ. Υγείας καλούν σε έκτακτη Γ.Σ. στο χώρο που βρίσκονται, για τη 1.00′ το μεσημέρι. Περιμένοντας ακόμα τον Υπουργό Υγείας…

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου

Από το Αριστερό Βήμα

Συνεχίζεται η κατάληψη των νοσοκομειακών γιατρών και γιατρών του ΙΚΑ στο υπουργείο Υγείας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία όλοι οι φορείς των γιατρών αν ο υπουργός Υγείας δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για τις από-διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία , το οποίο συζητείται αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την εφαρμογή του θα δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας με την περαιτέρω εμπορευματοποίησή του, την υποβάθμιση του ήδη υποβαθμισμένου επιπέδου των υπηρεσιών και την ενίσχυση του ιδιωτικού κεφαλαίου, ενώ προωθεί την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

Δεκάδες εκπρόσωποι φορέων χρηστών υγείας (συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, σωματεία του ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ) καθώς και βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) και εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπευσαν επί τόπου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους !

 

http://wp.me/p1pa1c-5Qz