Ροντούλης: "Δε θα πάρεις σπίτι σου ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ"

Posted on 25 Ιανουαρίου, 2011 6:21 μμ από

0


του Γαλαξιάρχη

Νεα προκλητική ενέργεια στελέχους του τυχοδιωκτικού ακροδεξιού ΛαΟΣ. Ο Αστέριος Ροντούλης αρνήθηκε να παραδώσει σε δικαιούχο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας παραχωρητήριο, με την αιτιολογία ότι δεν είναι Ελληνίδα. Πρόκειται για γυναίκα από την Αλβανία που εργαζόταν νομιμότατα στη χώρα μας και πλήρωνε κανονικά την εισφορά της στον Ο.Ε.Κ. Πού να φανταστεί αυτή η γυναίκα ότι όταν θα έφτανε η πολυπόθητη ώρα να αποκτήσει το δικό της κεραμύδι θα έπεφτε μπροστά σε έναν ακόμη ελληναρά… «λαδέμπορα».

Σε άγριο καυγά μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου το ΛΑΟΣ και της προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εξελίχθηκε η παράδοση 138 κατοικιών σε δικαιούχους στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας.

Συμβολικά κλήθηκαν οι παριστάμενοι βουλευτές να επιδόσουν στους δικαιούχους παραχωρητήρια. Όταν ήρθε η σειρά του κ. Ροντούλη , η δικαιούχος στη οποία έπρεπε να παραδώσει ήταν αλλοδαπή, από την Αλβανία.

Ο κ. Ροντούλης, αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητήριο, υπενθυμίζοντας τη θέση του κόμματος του ότι πρώτα θα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, όταν μάλιστα υπάρχουν και πολύτεκνοι που έχουν ανάγκη κατοικίας και ακολούθως οι αλλοδαποί.

Η θέση του κ. Ροντούλη προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του ΟΕΚ η οποία αναφώνησε “ντροπή σου” .

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ οργισμένος στράφηκε στον παρόντα υφυπουργό Βασίλη Γκεγκέρογλου από τον οποίο ζήτησε να την επαναφέρει στην τάξη.

Η κ. Κωτίδου είναι υπηρεσιακή παράγοντας και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για εκπροσώπους του Κοινοβουλίου” είπε ο Α. Ροντούλης στον κ. Κεγκέρογλου.

Μετά το επεισόδιο ολοκληρώθηκε η παράδοση, με τον υφυπουργό να τονίζει ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοιχτούν σταδιακά όλα τα προγράμματα παροχών του ΟΕΚ (επιδότηση ενοικίου, δάνειο για απόκτηση πρώτης κατοικίας και άλλα). Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η δημιουργία οικισμών για εργαζομένους εκ μέρους του ΟΕΚ, στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθούν σταδιακά τα όνειρα χιλιάδων εργαζομένων για απόκτηση κατοικίας.

Ο Α. Ροντούλης πάντως αρνήθηκε έως τέλους να κάνει ο ίδιος την παράδοση.

Πηγή: Ανταποκριτής

_____________________________________________________

Ατυχη, μέσα στην τύχη της, μια αλλοδαπή οικονομική μετανάστρια, νόμιμα εργαζόμενη στην Ελλάδα, σε βαθμό και χρόνο τέτοιο ώστε να καταστεί δικαιούχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και να βλέπει το όνειρό της για ένα σπίτι να γίνεται πραγματικότητα.
Επεσε, όμως, πάνω στον βουλευτή του ΛαΟΣ Αστέριο Ροντούλη (Λάρισα), ο οποίος αρνήθηκε να επιδώσει το παραχωρητήριο! Για να δικαιολογήσει, μάλιστα, τη ρατσιστική συμπεριφορά του, κατέφυγε στο λαϊκισμό, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να πάρουν σπίτια όλοι οι Ελληνες που τα έχουν ανάγκη.

Και όταν η πρόεδρος του ΟΕΚ τού φώναξε «ντροπή», εκείνος πράγματι κοκκίνισε, αλλά από θυμό, καλώντας τον παριστάμενο υφυπουργό Εργασίας Β. Γκεγκέρογλου να «μαζέψει» την υφισταμένη του γιατί -όπως είπε- φέρθηκε άσχημα σε εκπρόσωπο του ελληνικού Κοινοβουλίου!

Είναι να μη χαίρεσαι τέτοιους εθνοπατέρες;

Δ.Χατζ.

Από την «Ελευθεροτυπία»

_____________________________________________________

Zaphod

Short URL: http://wp.me/pPn6Y-5DS

Ετικέτα: ,