Εκπαιδευτικοί σε πολιορκία…

Posted on 7 Ιανουαρίου, 2011 2:58 μμ από

0


ΜΑΤ περικυκλώνουν εκπαιδευτικούς μέσα στο Υπουργείο Παιδείας

[Updated]

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας

Από τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε  πριν απο λίγο ενημερώθηκα ότι αυτή τη στιγμή 40 εκπαιδευτικοί βρίσκονται μέσα στο Υπουργείο Παιδείας , ουσιαστικά «καταλαμβανοντας» τον χώρο του τρίτου ορόφου  ενώ είναι περικυκλωμένοι απο διμοιρίες ΜΑΤ, απαιτώντας να συναντηθούν με την υφυπουργό Παιδείας  Έφη Χριστοφιλοπούλου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ είχε καλέσει σήμερα όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού με οποιοδήποτε τρόπο (ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο+ΑΣΕΠ, 30μηνο, κλπ.) αλλά και όσους εκπαιδευτικούς(μόνιμους ή αδιόριστους) και μη αισθάνονται αλληλέγγυοι να δώσουν το παρόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:00.

Ο σκοπός αυτής της κινητοποίησης συνοψίζεται σε δύο ουσιαστικά αιτήματα:

  • Άμεσους Συμπληρωματικούς Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών.
  • Διασφάλιση του δικαιώματος διορισμού όλων των κατηγοριών.

Ενώ λοιπόν από το πρωί είχαν πάρει απο το υπουργείο τη δέσμευση ότι θα συναντηθούν με την υφυπουργό Παιδείας και τους ζητήθηκε στην είσοδο να ορισουν επιτροπή για τη συνάντηση, αφού η επιτροπή ορίστηκε και μπήκε στο Υπουργείο τους παραπέμψαν σε διάφορους παρατρεχάμενους  και σε κανέναν πολιτικό υπέυθυνο, ουσιαστικά αρνούμενοι να τους συναντήσουν. Τότε οι εκπαιδευτικοί που βρισκόταν συγκεντρωμένοι έξω απο το υπουργείο μπήκαν στην αυλή αλλά και 40 από αυτούς κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου ανοίγοντας τις κλειστές πόρτες που συνηθίζεται να βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Ενώ οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι από διμοιρία ΜΑΤ έξω απο το υπουργείο, διμοιρίες ΜΑΤ υπάρχουν και στο εσωτερικό του υπουργείου απέναντι στους «καλατηψίες» εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση της σημερινής κινητοποίησης βρίσκεται ΕΔΩ

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την αλληλεγγύη μας. Όποιος  μπορεί άμεσα να πάει στο Υπουργείο Παιδείας.

Το alfavita.gr μεταφέρει:

Στη σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας απο την Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ, η Υφυπουργός  Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου δεν δέχτηκε τους εκπαιδευτικούς και κάλεσε τα MAT απειλώντας τους ότι αν δεν βγούν απο το περίβολο του υπουργείου  θα τους βγάλει με «άλλο τρόπο». Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχώρησαν και στις 14.00 ανέβηκαν στον 3ο όροφο του Υπουργείου απαιτώντας να συναντηθούν με την Υφυπουργό.

Το Υπουργείο τους ανακοίνωσε ότι μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπεία τεσσάρων μόνο εκπαιδευτικών για συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Βασίλη Κουλαιδή. Στο μεταξύ το Υπουργείο παιδείας περικυκλώθηκε από ΜΑΤ τα οποία ανέβηκαν και στον 3ο όροφο του Υπουργείου. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Οι εκπαιδευτικοί καλούν για συμπαράσταση την εκπαιδευτική κοινότητα στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να τους δεχθεί η Υφυπουργός.

Δήλωση της Χρυσούλας Παπαγεωργίου

«Στις 11 το πρωί σήμερα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κινητοποίηση αδιορίστων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα μόνιμους διορισμούς και άμεσο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών (διοριστέων του ΑΣΕΠ) που δεν διορίστηκαν τον Σεπτέμβριο. Στο αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε άρνηση ενώ την ίδια στιγμή κλήθηκαν τα ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί με δυναμισμό μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτή τη στιγμή (3 μμ) βρισκόμαστε στον 3ο όροφο, έξω από τα γραφεία της υπουργού και της υφυπουργού και δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε αν δεν γίνει η συνάντηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν στο Υπουργείο Παιδείας»

H Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΕΜΕΙΣ ΡΙΞΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ

Την Παρασκευή, 7/1/11, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας πανελλαδική κινητοποίηση από τη Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών, το Σωματείο Εκπαιδευτικών με 24μηνο+ΑΣΕΠ και πλήθος αδιόριστων και διορισμένων εκπαιδευτικών. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης αυτής ήταν ο άμεσος διορισμός όλων των εκπαιδευτικών που έπρεπε να διοριστούν τον Σεπτέμβρη και δε διορίστηκαν. Παρόλες τις 12.000 περίπου συνταξιοδοτήσεις το Υπουργείο Παιδείας δε διόρισε ούτε τους μισούς από αυτούς που θα έπρεπε, εναρμονισμένο πλήρως με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόικας. Αντ’ αυτού χιλιάδες ήταν οι προσλήψεις ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών από την αρχή του σχολικού έτους, αποδεικνύοντας ότι η θέση του Υπουργείου για ανυπαρξία κενών είναι ψευδής και ανυπόστατη.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας ζητήσαμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου πέντε μήνες μετά να πάρουμε μία γραπτή δέσμευση τόσο για τους διορισμούς που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβρη του 2010, όσο και για τους νέους που επρόκειτο να γίνουν το 2011-2012. Επί δύο ώρες μας παρέπεμπαν σε γραμματείς και υπαλλήλους. Η αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου ήταν αυτή που μας έκανε να μπούμε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, χωρίς τη θέληση της πολιτικής ηγεσίας του. Όντας εκεί, αντιληφθήκαμε ότι συγκεντρώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Συγκροτήθηκε επιτροπή συνάντησης με την κ. Χριστοφιλοπούλου, και ενώ μπήκαμε με τη συνοδεία αστυνομικού στο εσωτερικό του κτηρίου, στη διαδρομή μας ξανααρνήθηκαν τη συνάντηση. Τα 5 λεπτά που μας δέχτηκε τελικά η Υφυπουργός, όρθιους στο γραφείο της, προέκυψαν μετά τη δική μας επιμονή και την είσοδό μας στον 3ο όροφο του υπουργείου, όπου και αρνηθήκαμε να αποχωρήσουμε αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η απαξιωτική συμπεριφορά της κ. Χριστοφιλοπούλου τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και κατά τις μετέπειτα δηλώσεις είναι χαρακτηριστική ενός υπουργείου που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αλαζονεία και αυταρχισμό. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά το τέλος της συνάντησης είναι ενδεικτικό του πόσα ψέματα και πόση λάσπη μπορούν να χωρέσουν σε ένα κακογραμμένο κείμενο. Καμία απάντηση, καμία δέσμευση παρά μόνο κοροϊδία και άγνοια ή όπως λέει και ο λαός «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Διότι η δήλωση ότι οι διορισμοί θα γίνουν με βάση τις ανάγκες, όταν ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συγχωνεύσεις σχολείων, η κατάργηση των αντισταθμιστικών προγραμμάτων και των τάξεων ένταξης, πράγματι είναι κοροϊδία… Και να σας θυμίσουμε ότι οι πιστώσεις για τους συγκεκριμένους διορισμούς του Σεπτέμβρη έχουν ήδη εγκριθεί… πού είναι αυτά τα λεφτά;;;;

Κι αν η κ. Χριστοφιλοπούλου ορίζει βία τη σιδερένια πόρτα που ξηλώθηκε, εμείς ονομάζουμε βία την καταδίκη χιλιάδων εκπαιδευτικών στην ανεργία, ονομάζουμε βία το κλείσιμο των σχολείων, το πέταγμα χιλιάδων μαθητών στο δρόμο. Και όσο για τα έξοδα που πληρώνει ο ελληνικός λαός… η πολιτική του Υπουργείο Παιδείας εδώ και χρόνια έχει οδηγήσει τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και αυτό το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός. Άλλωστε, κ. Χριστοφιλοπούλου, πολύ πιθανόν η πόρτα να στοιχίζει λιγότερο από το τσιμπούσι – με κάθε λογής γλυκίσματα, χυμούς και άλλα τιμαλφή – που είχε στηθεί στο γραφείο στο οποίο μας δεχτήκατε κατά τη διάρκεια των… απανωτών συσκέψεων …

Όσο για τα ψεύδη του περιορισμού της ωρομισθίας, απλώς να σας θυμίσουμε ότι πλέον τους λέτε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Και πράγματι είχατε πολλές πρωτιές ως Υπουργείο. Κρατήσατε 4 μήνες απλήρωτους 5.800 εκπαιδευτικούς, είστε η πρώτη ηγεσία στη θητεία της οποίας έγινε επίσχεση εργασίας από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, είσαστε οι πρώτοι μετά από χρόνια που φτιάξατε 30αρια τμήματα μαθητών κοκ. Βραβεία καινοτομίας σας αξίζουν πολλά! Τέλος τη δήλωση ότι οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις την αφήνουμε στη κρίση όποιου γνωρίζει στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα.

Ό,τι κι αν δηλώνετε, ό,τι κι αν γράφετε πλέον δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Όχι μόνο εσείς, αλλά και όλο το συνάφι σας που σε απανωτές συσκέψεις καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σας μάθαμε πια! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και το νέο έτος φαίνεται να είναι θερμό. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν αλλά ψεύδη, άλλη εκμετάλλευση.

Θα μας έχετε κάθε μέρα μπροστά σας, εμπόδιο στα σχέδιά σας!

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Ενημερώνει (και θα συνεχίζει όσο έχει πληροφορίες) η πάντα αλληλέγγυα Jaquou Utopie

http://wp.me/p1pa1c-6kE