Οι πραγματικοί ήρωες του σεισμού της Αιτής

Posted on 28 Δεκεμβρίου, 2010 12:11 μμ από

48


αναδημοσιεύει και μεταφράζει από το disinformation ο risinggalaxy

Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες του σεισμού στην Αϊτή, της ανθρώπινης καταστροφής στη πίσω πόρτα της Αμερικής, που ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε μια μνημειώδη αμερικανική ανθρωπιστική αποστολή για την ανακούφιση της.Μόνο που αυτοί οι ήρωες είναι από τον εχθρό της Αμερικής, την Κούβα, της οποίας οι γιατροί και οι νοσοκόμες με τις προσπάθειες τους έχουν ντροπιάσει τους Αμερικάνους.

Η ιατρική ταξιαρχία των 1.200 Κουβανών επιχειρεί σε όλη την Αϊτή όπου έχουν προσβληθεί και μαστίζονται από επιδημία χολέρας, ως μέρος της διεθνούς ιατρικής αποστολής του Φιντέλ Κάστρο, που έχει κερδίσει πολλούς φίλους για το σοσιαλιστικό κράτος, αλλά ελάχιστα την διεθνή αναγνώριση.

Παρατηρητές του σεισμού στην Αϊτή θα μπορούσε να σκεφθούν ότι οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ήταν οι μόνες στην αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε το θάνατο 250.000 ανθρώπων και άφησε περίπου 1,5 εκατομμύρια άστεγους. Στην πραγματικότητα, οι εργάτες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης βρίσκονται στην Αιτή από το 1998, έτσι ώστε όταν ο σεισμός χτύπησε, μια ισχυρή δύναμη 350 ατόμων ανέλαβε δράση. Και εν μέσω των  τυμπανοκρουσιών και της δημοσιότητας γύρω από την άφιξη της βοήθειας από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ελάχιστα αναφέρθηκε ότι έφτασαν εκατοντάδες γιατροί, νοσοκόμες και θεραπευτές από τη Κούβα. Οι περισσότερες χώρες αποχώρησαν μέσα σε δύο μήνες, αφήνοντας και πάλι τους Κουβανούς και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ως τους κύριους πάροχους υγειονομικής περίθαλψης για τους εξαθλιωμένους στο νησί της Καραϊβικής.

**Tο δικό μου σχόλιο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα κλασική αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής σύμφωνα με το δόγμα του σοκ. Από τη πρώτη στιγμή οι καπιταλιστικές δυνάμεις έστειλαν εκτός από βοήθεια και στρατό ώστε να μην υπάρξει κάποια πολιτική εκτροπή προς όφελος του λαού της Αϊτής ενώ από την άλλη άρχισαν να καούν σχέδια για τις επενδύσεις ανοικοδόμησης μέσω ιδιωτικών πολυεθνικών εργολάβων, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Ιράκ. Η ευκαιρία είναι μοναδική μιας και προσφέρει τη δυνατότητα του χτισίματος μιας ολόκληρης χώρας από το μηδέν στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς», φυσικά με το αζημίωτο το οποίο έχει να κάνει με τις υποδομές της χώρας. Και όλα αυτά με το συντριπτικό μέρος του πληθυσμού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του Indepedent