Ελεύθερος ο Julian Assange

Posted on 16 Δεκεμβρίου, 2010 11:24 μμ από

9


υπο περιοριστικούς όρους και εγγύηση £240,000

 inflammatory

WikiLeaks founder Julian Assange holds up a court document outside London's High Court on Thursday after he was released on bail.Κρατώντας ο ιδρυτής του Wikileaks ψηλά στα χέρια του έγγραφο απο το Ανώτατο Δικαστήριο στη Βρετανική πρωτεύουσα του Λονδίνου, ευχαρίστησε σε δηλώσεις Τύπου τους υποστηρικτές του, κατόπιν δικαστικής απόφασης που απέρριπτε την έφεση η οποία θα τον κρατούσε πίσω απο τα σίδερα της φυλακής. Ο Assange απελευθερώθηκε κατόπιν 4ωρης ακρόασης για τον αν θα πρέπει να του χορηγηθεί εγγύηση. Ήταν η 3η εμφάνιση του στις δικαστικές αίθουσες απο τότε που παραδόθηκε στις 7 Δεκ. στη Scotland Yard και παρέμενε έγκλειστος στις φυλακές Wandsworth του Λονδίνου.

Η εγγύηση χορηγήθηκε με την προϋπόθεση ότι θα φορέσει μια ετικέτα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, θα παρουσιάζεται στην αστυνομία σε καθημερινή βάση, ενω επίσης θα πρέπει να παραμείνει σε συγκεκριμένη διεύθυνση – ένα (10 υπνοδωματίων) αρχοντικό στην ανατολική Αγγλία που ανήκει στον Vaughan Smith, ιδρυτή της Frontline Club του Λονδίνου για τους δημοσιογράφους.

Η νομικοί σύμβουλοι του Assange έχουν τωρα λιγότερο απο ενα μήνα ώστε να προετοιμαστούν για την προγραμματισμένη ακρόαση του Ιανουαρίου σχετικά με την έκδοση του στη Σουηδία, όπου εκεί οι αρχές διερευνούν καταγγελίες απο δυο γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό. Σύμφωνα με δηλώσεις απο τους δικηγόρους του Assange, οι ισχυρισμοί προέρχονται απο μια «διαμάχη»  συναινετικής σεξουαλικής επαφής – χωρίς προφύλαξη και υποστηρίζουν οτι ο ιδιος πρότεινε να καταστήσει τον εαυτό του, στη διάθεση ανάκρισης μέσω βίντεο ή αυτοπροσώπως στη Βρετανία. Ουσιαστικά ο Assange και οι δικηγόροι του φόβουntai ότι η έκδοση του προς τη Σουηδία θα έχει ως αποτέλεσμα την παράδοση του στις ΗΠΑ.

CIA Honeytrap” Ardin Deleted Twitter Posts Praising Assange ardin2Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Granma και Prensa Latina της Κούβας, η Anna Ardin η μια απο τις δυο γυναικες που εξαπολύουν τις κατηγορίες, συνεργάζεται με μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που εδρεύουν στο Maiami καθώς και με διαδικτυακούς τόπους χρηματοδοτούμενους απο το United States Agency for International Development (USAID) και ελεγχόμενους απο τη Central Intelligence Agency (CIA). Ένα από αυτά τα sites είναι το «Miscelánea de Cuba», που διευθύνεται από τον κουβανικής καταγωγής  Alexis Gainza, μέσω του οποίου απέκτησε προσβάσεις σε Σουηδικά media, συμπεριλαμβανομένων της εφημερίδας Dagens Nyheter και του τηλεοπτικού οργανισμού SVT, ενώ αργότερα συνδέθηκε και με το σουηδικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Ο δε Gainza είναι επίσης συνδεδεμένος με τη CIA, αλλά και το γερμανικό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα Internationale Gesellschaft für Menschenrechte, όπου στην ιεραρχία του είχε πρώην Ναζί (όπως τον Ludwig Martin) και πρώην στρατιωτικούς (Dieter von Glahn). Ο σημερινός πρόεδρος του IGFM, Martin Lessenthin, συνεργάζεται στενά με το κόμμα της Βενεζουέλας Primero Justicia, βασικό εταίρο του (δεξιού) Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου που εδρέυει στην ίδια χώρα και χρηματοδοτείται απο το αμερικανικό National Endowment for Democracy.  

Δηλώσεις Assange εξω απο το Ανώτατο Δικαστηριο στο Λονδίνο

http://wp.me/pPn6Y-4ER

Posted in: Κόσμος