Οι άνθρωποι εξεγείρονται, ο κινηματογράφος καταγράφει

Posted on 11 Δεκέμβριος, 2010 6:00 μμ από

2


inflammatory

«Οργώνοντας το Χρόνο» του Κώστα Κολημένου

Το ντοκυμαντέρ που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 16/12 (αίθουσα Αβορα, 19:00),είναι μια μίξη καταγραφής γεγονότων με εικαστικές πινελιές. Σημείο εκκίνησης ο Δεκ. 2008 με τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έως την πορεία της 5ης Μαη 2010 που σημαδεύτηκε με το θάνατο των 3 εργαζομένων στην τράπεζα Marfin.

Στις τελευταίες σκηνές η κάμερα φεύγει από την Αθήνα και πηγαίνει σε ένα χωριό στην επαρχία για να αφουγκραστεί τον απόηχο των γεγονότων. Η ταινία βραβεύτηκε στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, ενισχύοντας την άποψη ότι επικρατεί μια τάση αναβίωσης του πολιτικού ντοκιμαντέρ από πολλούς νέους δημιουργούς.

O Κώστας Κολημένος είναι εικονολήπτης /φωτογράφος. Ειδικεύτηκε στο χώρο της  διαφήμισης  και του ρεπορτάζ.  Ως φωτογράφος συνεργάστηκε με πολλά πρακτορεία και εφημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει. μόνιμες συνεργασίες με ΕΡΤ και Ελευθεροτυπία. Παρακολούθησε  μαθήματα, σεναρίου & μοντάζ στο «Μικρό Πολυτεχνείο» και μαθήματα σκηνοθεσίας  στο «Σχολείο του Σινεμά»

– Φιλμογραφία

  • 2010, «Οργώνοντας το χρόνο» (τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ  Χαλκίδας), ντοκιμαντέρ, 60 ΄
  • 2009, «Μια κραυγή το Δεκέμβρη», μικρού μήκους ταινία, 30‘
  • 2008, «Μελισσοκυνηγός». ντοκιμαντέρ, 70’
  • 1999, «Τέλος εποχής», ταινία .60΄

– Ατομικές Εκθέσεις

  • 2002: «Μέσα και έξω από τα τείχη», Art καφέ Μύλος (έκθεση φωτογραφίας)
  • 2004: «Clochards», Πολυχώρος Ash in Art (έκθεση φωτογραφίας και video art)
  • 2005: «Στιγμές από ένα όνειρο» Πολυχώρος Ash in Art (έκθεση φωτογραφίας και video art)
  • 2007: Έκθεση φωτογραφίας και video art «Ζωή στα Άγραφα» στο νέο χώρο Liberia Espanola Νικολόπουλος

– Κυριότερες Ομαδικές Εκθέσεις

  • 2003: «Όλα τα Χρώματα στο Λιμάνι», ΟΛΠ, Πειραιάς
  • 2004: «Ο παλιός είναι αλλιώς», Δήμος Αθήνας, Γκάζι
  • 2004: «We are the champions», cine Όνειρο, Ταύρος (2η διάκριση στον 1ο Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας του “Photo Art” Magazine με θέμα «Φωτογραφίζοντας σαν Σινεμά»
  • 2007: συμμετοχή σε εικαστική ομάδα «Σχέδιο Πόλης»
  • 2009: συμμετοχή στη BIENNALE του Sao Paulo με το «Αστικό Κενό»
  • 2009: συμμετοχή στην ομαδική έκθεση με θέμα «Ιστορίες Τοπίου»

Αναδημοσίευση camerastyloonline.wordpress.com

http://wp.me/pPn6Y-4xl

Advertisements