Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη… και όχι μόνο

Posted on 6 Δεκεμβρίου, 2010 11:12 πμ από

0


<Το παρόν αρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς, τελευταίο update 20:00>

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, 6-7 ΔΕΚ 2010

Σε ένα πρωτόγνωρο καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας (εκτός ΜΜΜ) σε όλο το κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέστησε απόλυτα σαφές σε όλους ότι μας αντιλαμβάνεται ως τον «εχθρό λαό«.

Η φόρτιση και η «αξία» των ημερών κλιμακώνεται τα τελευταία 24ωρα, τόσο με την επιβολή της τρίτης πράξης του Μνημονίου, όσο και με την πλήρη συμπόρευση της ΓΣΕΕ με τις ορέξεις του ΣΕΒ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή ημέρα κινητοποιήσεων συνδέεται με την αυριανή μοιραία, όχι μόνο διότι η απαγόρευση θα διαρκέσει ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, όσο επειδή αύριο η ελληνική βουλή θα ανοίξει τις πόρτες της στην πραγματική εξουσία αυτού του τόπου, τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν και τον επίτροπο της ΕΕ, Όλι Ρεν. Ήδη αναγγέλονται κινητοποιήσεις (συγκέντρωση στη Βουλή) και για την αυριανή ημέρα.

Όλες οι κινητοποιήσεις της ημέρας εδώ

http://wp.me/pPn6Y-4m3

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12

Προγραμματισμένες κινητοποιήσεις

 • Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 ως τις 15:00 (και συγκέντρωση στα Προπύλαια)
 • Εκπαιδευτικά συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ, φοιτητών και μαθητών (12:00 και 15:00 στα Προπύλαια)
 • Πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή (16:00)
 • Συγκέντρωση «μνήμης και οργής» (21:00), Μεσολογγίου & Τζαβέλα, Εξάρχεια

Οι κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη (12:30 Άγαλμα Βενιζέλου ΑΔΕΔΥ και 15:00 Καμάρα εκπ/κο και πρωτοβάθμια), Αγρίνιο (11:00 πλατεία Δημοκρατίας), Άρτα (19:00 πλατεία Κιλκίς), Βόλος (17:00 κτίριο Παπαστράτου), Ηράκλειο (11:00 & 18:00, πλ. Ελευθερίας), Ιωάννινα (18:30 Νομαρχία), Κατερίνη (12:00 πλ. Ελευθερίας), Κομοτηνή (15:00 πλ. Κομοτηνής), Λαμία (10:30 πλ. Ελευθερίας), Λάρισα (13:00 μαθητική, 17:00 πλ. Ταχυδρομείου), Μυτιλίνη (11:00 Εθν. Τράπεζα),Ξάνθη (17:30 Πολυτεχνική Σχολή), Ρέθυμνο (18:00 Δημαρχείο), Σάμος (12:00 πλ. Καρλόβασου), Χαλκίδα (17:30 Αβάντων)

Όλες οι κινητοποιήσεις της ημέρας εδώ

Η "ζώνη απαγόρευσης" στο κέντρο (6-7/12)

Ώρα 10:00

Εκκίνηση απαγόρευσης (έως και 7:00 της 7ης Δεκεμβρίου)

Από τις 6:00 σήμερα το πρωί απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους παρακάτω δρόμους. Από τις 10:00 απαγορεύεται και η κυκλοφορία οχημάτων, εκτός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Από το Αττικό Μετρό ανακοινώθηκε ότι ενδέχεται να κλείσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας οι σταθμοί του Συντάγματος και του Πανεπιστημίου, ακόμη και του Ευαγγελισμού (μικρές πιθανότητες):

 • Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής
 • Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθ.Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Βασ.Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Ρηγίλλης, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β’ και Βασ.Σοφίας
 • Υψηλάντου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ.Πετράκη και Ηροδότου
 • Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της
 • Μάρνη, στο τμήμα από την πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων
 • Στουρνάρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ’ Σεπτεμβρίου
 • Μπουμπουλίνας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου
 • Γ’ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
 • Κλειστοί θα είναι επίσης και οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, και Κάνιγγος.

<update> ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΛ. ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ <update>

Ώρα 13:00

Μετά την κατακραυγή για την μαζική απαγόρευση στο κέντρο, η αστυνομία σε ένα σιωπηλό «πισωγύρισμα» αφήνει τα αυτοκίνητα να κινούνται στις κεντρικές αρτηρίες (π.χ. λεωφ. Αλεξάνδρας). Ωστόσο, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, ανακοινώνει ότι ανάλογα με την πορεία των κινητοποιήσεων ενδέχεται να απαγορεύει τμηματικά την κίνηση στην «απαγορευμένη ζώνη».

Στο Περιστέρι επαναλαμβάνονται σκηνές του 2008, με τους μαθητές να πετροβολούν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ένα περιπολικό.

Ώρα 13:26

Σε συνέχεια του άρθρου: Οι μαθητές στο δρόμο

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που συνοδεύουν και καθηγητές … με χιλιάδες μαθητές (εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 4000+) να έχουν έρθει με πορείες από σχολία όλης της πόλης. Πέφτουν κατα τη διάρκεια όλης της πορείας αλλά και  στο Σύνταγμα νεράτζια και πέτρες κάθε φορά που εμφανίζεται διμοιρία ΜΑΤ. Πέτρες πέσαν και έξω από τη Μεγάλη Βρετάνια αλλά και κρότου λάμψης.

 

Ώρα 15:26

Πολλοί μαθητές παραμένουν συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια και περιμένουν την απογευματινή πορεία. Σύμφωνα με το indymedia όλοι οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού είναι ανοιχτοί.

‘Ωρα 15:59

Αυτή τη στιγμή οι μπάτσοι προσπαθούν να διαλύσουν την προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, με ρίψη δακρυγόνων. Σπάζοντας το άσυλο.

Ώρα 16:11

Ο κόσμος συνεχίζει να κατεβαίνει στα Προπύλαια, το κύριο σώμα της πορείας έχει μετακινηθεί πιο κάτω από το σημείο της προσυγκέντρωσης, αλλά παραμένει στον δρόμο.

 

Το μπλοκ του ΕΜΠ

Ώρα 16:20

Μετά απο την επίθεση που έγινε στα προπύλαια απο τα ΜΑΤ, η πορεία ξεκίνησε νωρίτερα απ’ οτι αναμενόταν, βρίσκεται στην Πανεπιστημίου και κινείται προς Ομόνοια. Στην ουρά ακολουθούν διμοιρίες σε προκλητικά κοντινή απόσταση.

Ώρα 16:28

Σύμφωνα με πληροφορίες ασθενόφορο προσπαθεί να προσεγγίσει τη γωνία Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου για να βοηθήσει τραυματισμένη διαδηλώτρια. Η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στην Ομόνοια όπου διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται πάνω στην πλατεία.

Ώρα 17:20

Η πορεία τώρα περνάει μπροστά απο τη Βουλή. Κάποιοι που δεν πρόλαβαν την προσυγκέντρωση, μετα την εσπευσμένη έναρξη της πορείας, παραμένουν στα Προπύλαια. Νωρίτερα μία διαδηλώτρια λιποθύμησε απο τα χημικά μετά απο επίθεση που έκαναν τα ΜΑΤ στην προσυγκέντρωση. Ευτυχώς η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Ώρα 17:41

Ελλάς, Ελλήνων, Αστυνομικών (η υποδοχή της κεφαλής της πορείας στη Βουλή)

Συγκρούσεις έγιναν στα λουλουδάδικα και μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία. Ο 98fm μετέδωσε πριν λίγο πως τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση στο μπλόκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά η περιφρούρηση τους απώθησε και το μπλόκ παρέμεινε συγκροτημένο. Η κεφαλή της πορείας φτανει τωρα στα Προπύλαια.

Ώρα 18:15

Το μπλοκ του Πολυτεχνείου (πολύ μαζικό σε συμμετοχή και παλμό) έφτασε εν μέσω δακρυγόνων στα Χαυτεία και κινείται προς Ομόνοια. Δεν έχει γίνει κάποιο πέσιμο, αλλά η απίστευτη μπατσοκρατία (μεγαλύτερη του Μαϊου) κυριολεκτικά έχει μετατρέψει το κέντρο σε πεδίο χημικού πολέμου.

Ώρα 18:25

Η πορεία ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί. Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 20000 διαδηλωτές που συμμετείχαν. Διάσπαρτα υπάρχουν ομάδες διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, στην Ομόνοια, στα Προπύλαια, στο διδασκαλείο ξένων γλωσσών του ΕΚΠΑ, στη Νομική και στα Εξάρχεια. Ένταση αυτη τη στιγμή υπάρχει μόνο στα Προπύλαια όπου υπάρχουν οδοφράγματα και φωτιές.

Οδοφράγματα διαλύονται σιγά, σιγά, στα Προπύλαια.

Ώρα 19:08 (Update)

Γίνεται λόγος για 25 προσαγωγές με «τάσεις ανόδου» όπως φαίνεται να διαρρέει η αστυνομία. Υπήρξε έφοδος της ομάδας Δέλτα με τις μηχανές στα σκαλία του μετρό του Συντάγματος όπως και εγκλωβισμένοι διαδηλωτές στον σταθμό μιας και κατεβήκαν και διμοιρίες ΜΑΤ…

Λόγος γίνεται για ομάδα φασιστών στην Ομόνοια.

Στο Σύνταγμα πανικός από τα δακρυγόνα και τους Δελτάδες. Διάσπαρτοι διαδηλωτές φυγαδεύουν γηραιότερους με αναπνευστικά προβλήματα στο σταθμό του Συντάγματος που έχει μείνει ανοικτός. Κι άλλοι διαδηλωτές έχουν βρει καταφύγιο στο σταθμό, οι περισσότεροι με εμφανή αναπνευστικά προβλήματα. Κόλαση…

Στα Προπύλαια σποραδικός πετροπόλεμος. Έχει σπεύσει η πυροσβεστική για να σβήσει κάδους. Κι εκεί η ατμόσφαιρα αρκετά αποπνικτική.

Δελτάδες με φάρους, σειρήνες και... καουμποϊλίκι, αποχωρούν από το Σύνταγμα, εν μέσω "χειροκροτημάτων" από το αθηναϊκό κοινό.

Update 19:26

‘Εφοδος και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων. Ο κόσμος προσπαθεί να κρυφτεί στα γύρω μαγαζιά. Oι ανωδικές τάσεις των προσαγωγών επιβεβαιώθηκαν… τώρα έχουμε 35!

update 21:05

Στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιείται η συγκέντρωση μνήμης από εκατοντάδες συγκεντρωμένους, σε μια ατμόσφαιρα ακόμα γεμάτη από τα δακρυγόνα που έπεσαν πριν…

Οι προσαγωγές ανέβηκαν στις 83… ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις.

MAT μέσα στο μετρό στο Σύνταγμα σήμερα

update 00:08

96 προσαγωγές, οι 42 έγιναν συλλήψεις…

Οι πορείες της 6ης Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη

http://wp.me/pPn6Y-4m3

____________________________________________

ΤΡΙΤΗ 7/12

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων μετά από σύσκεψη -συνέλευση που πραγματοποίησε χθες προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Σε μαζική σύσκεψη-συνέλευση πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Δεκέμβρη στο ΕΜ Πολυτεχνείο, μετά από κάλεσμα 27 σωματείων, αποφασίστηκαν μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.

Σε σχέση με το πρόγραμμα δράσης του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Αττικής, για τις επόμενες μέρες καλούμε:

-Σε μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και των σωματείων στην διαδήλωση για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, στις 4.00 μ.μ. στα Προπύλαια, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις τους.

-Την Τρίτη 7 Δεκέμβρη, ημέρα άφιξης του διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομ. Στρος-Καν, συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 5.00 μ.μ. και πορεία στη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα κάνει ομιλία ο πρόεδρος του ΔΝΤ.

– Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, ημέρα που η κυβέρνηση και οι μεγαλέμποροι παράνομα αποφάσισαν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και 2η Κυριακή, ημέρα που οι εργαζόμενοι του εμπορίου, τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες τους κήρυξαν απεργία, συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Σύνταγμα (γωνία Καραγεώργη Σερβίας), για να στηρίξουμε τα σωματεία στις διαμαρτυρίες και την απεργία τους.

– Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, συμμετέχουμε μαζικά στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία, και καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους στο Μουσείο-Πολυτεχνείο στις 10.30 π.μ. και σε μαζικό μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων με περιεχόμενο που συζητήσαμε στη συνέλευση και με ανακοίνωση θα δώσουμε άμεσα στη δημοσιότητα.

Αθήνα, 5 Δεκέμβρη 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της 7ης Δεκέμβρη στο Σύνταγμα

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00 Αθήνα 4/2/2010

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ

Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους για να ακουστεί δυνατά ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του διεθνούς κεφαλαίου και των τοκογλύφων, ο σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι ανεπιθύμητος για το λαό.
Να διαδηλώσουν ότι ο ελληνικός λαός ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη…
βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου.
Να αποδείξουμε ότι εδώ δεν υπάρχει ένας τρομαγμένος – υποταγμένος λαός έτοιμος να υποστεί αμέτρητες θυσίες και ταπεινώσεις προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται για να στηρίξει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το προσωπείο που φορά, ότι δήθεν νοιάζεται για το καλό του λαού και ότι τα άγρια μέτρα που στηρίζει είναι για τη σωτηρία της χώρας. Αυτοί νοιάζονται μόνο για συμφέροντα του κεφαλαίου και δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα, προκειμένου να το πετύχουν.
Δεν υπάρχουν φιλολαϊκοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Και το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι αποδεδειγμένα λυκοσυμμαχίες, που μαζί επιτίθενται με αγριότητα και ληστεύουν τους λαούς και λυσσαλέα ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας και το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος από την οικονομική κρίση.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, σε καλούν στο συλλαλητήριο για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου ότι η εργατική τάξη της Ελλάδας, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την πολιτική, τα κόμματα, τους οργανισμούς, που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αρνούνται να πληρώσουν την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ότι οικοδομείται η λαϊκή συμμαχία και ο λαός περνά στην αντεπίθεση. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια.
Μονόδρομος για όλους τους λαούς είναι ο ξεσηκωμός κατά του ιμπεριαλισμού, ΔΝΤ – ΕΕ.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις εν συντομία:

•    Πλ. Κλαυθμώνος 17:00 – Πρωτοβάθμια σωματεία, πορεία προς τη Βουλή

•    Πλ. Συντάγματος 17:00 – ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, συλλαλητήριο

Το πρόγραμμα του Στρος-Καν περιλαμβάνει επίσκεψη στο υπ. οικονομίας (10:00), συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (13:45) και γεύμα με τον Πρωθυπουργό (14:15). Ο επικεφαλής του ΔΝΤ το απόγευμα θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι θα απέχει εντελώς από τη συνεδρίαση, ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Λαφαζάνης τον χαρακτήρισε ως «μισητό πρόσωπο», αν και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ώρα 14:00

Από νωρίς άρχισαν τα όργανα…

Η αστυνομία χτύπησε βάναυσα το γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού Νάσο Ηλιόπουλο

Η συγκέντρωση αλληλέγγυων στους συλληφθέντες της χτεσινής πορείας για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δέχτηκε πριν από λίγο βάναυση επίθεση από την αστυνομία στα διαστήρια της οδού Ευελπίδων. Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε προηγουμένως δηλώσει την ιδιότητά του στους αστυνομικούς, προκειμένου να αποτρέψει τις βιαιότητες της αστυνομίας. Στο σημείο του ξυλοδαρμού έφτασε προ ολίγου ασθενοφόρο για να παραλάβει τον τραυματισμένο, ενώ στο χώρο βρίσκεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Χτυπημένος από τους αστυνομικούς είναι και ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

(πηγή: http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1044)

Aνακοίνωση του Συνασπισμού για τη χθεσινή επίθεση μπάτσων στα γραφεία της Νεολαίας.

update 20:00

Ολοκλήρώθηκαν οι συγκεντρώσεις αλλά και οι προγραμματισμένες για σήμερα πορείες με αφορμή την επίσκεψη Στρος Κάν.

Το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 5000 διαδηλωτές (το νούμερο θα διορθωθεί εφόσον αλλάξουν οι πληροφορίες). Κρεμάλες με ομοιώματα που είχαν τεμπέλες Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ και ΔΝΤ είχαν στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος από το ΠΑΜΕ, τα οποία και κάηκαν πριον ξεκινήσουν την πορεία τους προς την Ομόνοια.

Η προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων έγινε στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολόυθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, που βέβαια δεν συναντήθηκε ποτέ με το ΠΑΜΕ (είχαν φροντίσει να αποκόψουν τον δρόμο με αλυσίδες μέχρι να φύγει όλος ο κόσμος από την συγκέντρωσή τους και μετά ανοίξαν τον δρόμο για την πορεία των Πρωτοβαθμίων). Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2500 συμμετέχοντες στο κάλεσμα των Πρωτοβαθμίων, που στήριζε και το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Μικρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ των διαδηλωτών των πρωτοβάθμιων σωματείων και της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, όταν η κεφαλή της πορείας εμποδίστηκε από την τελευταία στην κορυφή της πλ. Συντάγματος (Φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδήλωση εδώ)