Διαμαρτυρία ενάντια στο άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκ.

Posted on 4 Δεκεμβρίου, 2010 1:24 πμ από

5


inflammatory

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην οδό Ερμού, με αφορμή την απόφαση του νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρού, του νομαρχιακού συμβουλίου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Το κάλεσμα έγινε απο το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής. Οι διαδηλωτές μοίρασαν ενημερωτικά κείμενα και κατευθήνθηκαν στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Αθηνών (επί της Μητροπόλεως), όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.  Συνδικαλιστικοί κύκλοι εκτιμούν οτι η αιφνιδιαστική και παράνομη απόφαση αποσκοπεί μακροπρόθεσμα να αποτελέσει τη βάση για επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές.

 

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, «η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και έχει προκαλέσει την αντίδραση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων απ’ όλη τη χώρα. Και αυτό, διότι ο συνεχώς επιδεινούμενος τζίρος των καταστημάτων δεν πρόκειται να αυξηθεί, απλά θα αναδιανεμηθεί προς όφελος των μεγάλων οργανωμένων υπεραγορών και εμπορικών πολυκαταστημάτων του κέντρου της Αθήνας».

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν την Κυριακή 12 Δεκ. τα υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος και η ανώνυμη εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις» για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας έκανε αίτημα στη Νομαρχία να λειτουργήσουν τα καταστήματα την ίδια ημέρα, το οποίο και έγινε δεκτό.Από την πλευρά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου καλεί έκτακτη γενική συνέλευση στον κλαδο του βιβλίου την Τρίτη 7/12 για κήρυξη απεργίας την Κυριακή 12/12.

 

Κλίκαρε στα παρακάτω links για να δείς :

Φωτογραφίες απο τη σημερινή κινητοποίηση

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά ενάντια στην απόφαση

Ανακοίνωση/απάντηση Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στα δημοσιεύματα αντιδράσεων

 

 http://wp.me/pPn6Y-4iV