Εκδήλωση-Παρουσίαση του alterthess.gr

Posted on 20 Νοέμβριος, 2010 4:53 μμ από

0


Σε λίγες ημέρες, το alterthess.blogspot.com μετακομίζει στη δική του σελίδα, alterthess.gr. Με την ευκαιρία αυτή, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της σελίδας και συνολικά του εγχειρήματος, τη Δεύτερα 22 Νοέμβρη, στις 9 το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23, Θεσσαλονίκη).

Η ομάδα του alterthess  συγκροτήθηκε από νέους δημοσιογράφους, άνθρωπους από τα κοινωνικά κινήματα, πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός εναλλακτικού πόλου ενημέρωσης. Σήμερα λειτουργεί τη σελίδα alterthess.gr, ενώ διερευνά τις δυνατότητες για την έκδοση μιας τακτικής, τοπικής εφημερίδας.

Η ομάδα ενδιαφέρεται για μια ενημέρωση συλλογική, που θα δίνει φωνή σε όλους αυτούς και αυτές που αποκλείονται από τα κυρίαρχα μέσα. Μια ενημέρωση που θα δίνει έμφαση στην εργασία, με ειδήσεις από εργασιακούς χώρους και εργατικές κινητοποιήσεις, με αναλύσεις και ρεπορτάζ για τα δικαιώματα που χάνονται – ή κερδίζονται… Θα μιλάει για τα προβλήματα και τους αγώνες της εκπαίδευσης. Θα ερευνά την καθημερινότητα και τις ανάγκες των μεταναστών. Θα ασχολείται με τα ζητήματα της κάθε γειτονιάς, τους ελεύθερους χώρους, την αυτοδιοίκηση, με τα οικολογικά κινήματα. Θα στηρίζει τα κοινωνικά κινήματα της Θεσσαλονίκης, τις συλλογικές προσπάθειες, τα στέκια, τους συλλόγους, τα σχήματα. Θα αναζητά τον άλλο πολιτισμό αυτής της πόλης, τις υπόγειες σκηνές, τις μικρές, κρυμμένες πολιτιστικές απόπειρες (περισσότερα για την πολιτική δημοσίευσης στη σελίδα).

Με αυτά τα σχέδια, απευθύνεται στους κοινωνικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, τα σωματεία, τους συλλόγους μεταναστών, τις κινηματικές συλλογικότητες, τις οργανώσεις, τις κινήσεις πολιτών, τις τοπικές συνελεύσεις, τις πολιτιστικές ομάδες και τις καλλιτεχνικές σκηνές, τους πολίτες, και τους καλεί να συμμετάσχουν και να στηρίξουν αυτή την απόπειρα.

http://wp.me/p1pa1c-405

loophole

Advertisements