Τελικά η ΠΑΣΠ κατέληξε να κάνει μόνη της πορεία για το Πολυτεχνείο;

Posted on 18 Νοεμβρίου, 2010 1:50 πμ από

129


 (αναδημοσιεύεται και βίντεο που δείχνει πως χτυπήθηκε το ΕΕΚ)

inflammatory

Έντονότατη ήταν η αποδοκιμασία που δέχτηκε σήμερα το μπλοκ της ΠΑΣΠ στην 37η επέτειο του Πολυτεχνείου. Προτού ξεκινήσει η πορεία, προκύψανε επεισόδια και το μπλοκ κατέληξε να βρίσκεται σε απόσταση μέτρων πίσω απο την υπόλοιπη συγκέντρωση (και μερικά μέτρα μπροστά απο κόσμο του ΠΑΜΕ, ο οποίος διασχίζοντας γρήγορα την Παν/μιου προηγήθηκε τελικά της συγκέντρωσης). Η συγκέντρωση πορευόμενη τη Βασ. Σοφίας, γιουχάριζε την ΠΑΣΠ η οποία παρέμενε θεατής κοντά στη διαστάυρωση με την οδό Ακαδημίας. Κατά τις 6:50, αφού η πορεία και τα σχετικά επεισόδια έλαβαν τέλος,  ο κόσμος έφυγε και η περιοχή στην Αμερικανική πρεσβεία παραμένει ήρεμη…ξεπροβάλει το μπλοκ της ΠΑΣΠ κατευθυνόμενο προς εκεί.

Γύρω στα 7-10 άτομα απο την αντίθετη μεριά, πλησιάσαν και στάθηκαν στην κεφαλή του μπλοκ σταματώντας την πορεία της παράταξης  για 5 λεπτά, χωρίς όμως τελικά να προκύψει κανένα σοβαρό επεισόδιο. Το μπλόκ συνέχισε κατόπιν προς την πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα και διαλύθηκε στην πλατεία Μαβίλη – πάντα μέσα στα πλαίσια λεκτικής αποδοκιμασίας απο τον τελευταίο κόσμο που είχε απομείνει εκεί.

 

Δες πλάνα απο τη σημερινή συγκέντρωση

…και εικόνες..

 

Οι ταραχές εκδηλώθηκαν όταν η πορεία έσπασε στα δυο στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και χτυπήθηκε το μπλοκ του ΕΕΚ (σύμφωνα με πληροφορίες και της ΑΚ), ακολουθώντας ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Να σημειωθεί επίσης πως φέτος η αστυνομική περιφρούρηση ήταν πολύ ισχυρή. Καθ’ολο το μήκος της Λεωφ. Αλεξάνδρας υπήρχαν σχεδόν ανα 3 στενά μπλοκ δυνάμεων ΔΕΛΤΑ ή διμοιρίες ΜΑΤ, ενω κατηφόριζαν προς Πατησίων ομάδες ΔΙΑΣ. Σε διασταυρώσεις περιμετρικά του κτιρίου του Πολυτεχνείου υπήρχαν μπλόκα, ειδικά επι της Ζαϊμη, Στουρνάρα και Σολωμού, που απαγόρευαν τη διέλευση προς Πολυτεχνείο.

Επεισόδια επίσης μικρής έντασης (τουλάχιστον μέχρι τις 8:45) προέκυψαν στην πλατεία Εξαρχείων, όπου εκδηλώθηκε ρίψη κρότου λάμψης και κάηκε ενας κάδος.

Ι.Π.

 

Αναδημοσίευση απο http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Τα μπλόκ, των Επιτροπών κατά των διοδίων,του 18 Ανω και του ΕΕΚ μετά τη συμβολή της Β.Σοφίας μέ την Παπαδιαμαντοπούλου,δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ από το πίσω μέρος της πορείας.