Πολυτεχνείο 2010

Posted on 17 Νοεμβρίου, 2010 4:24 μμ από

131


Συνεχής Ενημέρωση…

Οι σημερινές κινητοποιήσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου  έχουν ήδη ξεκινήσει ανά την Ελλάδα, με την Αθήνα να κάνει την αρχή με προσυγκεντρώσεις που καλέστηκαν  ήδη από τις 2 σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, με συμμετοχή  από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτκής αριστεράς, του αναρχικού χώρου κ.α. με τις προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ να ακολουθούν . Η πορεία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Την ανταπόκριση γράφει η δυστυχής Jaquou Utopie που συγκυριακά είχε την ατυχία σήμερα να είναι μπροστά σε υπολογιστή και να χάνει την πορεία, μεταφέροντας πληροφορίες από διάσπαρτους στον δρόμο ΣχΣ αλλά και άλλα διαδικτυακά μέσα…

Το ραντεβού στην Θεσσαλονίκη είναι:

– 17.00 – Συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή – ΠΟΡΕΙΑ προς το Αμερικανικό Προξενείο. Διοργανωτής: ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974)

– 17.00 – Συγκέντρωση ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ φοιτητικών συλλόγων – ΠΟΡΕΙΑ προς το αμερικανικό προξενείο και επιστροφή στο Πολυτεχνείο.

– 17.00 – Συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή – ΠΟΡΕΙΑ με τελική κατάληξη το αμερικανικό προξενείο. Διοργανωτής: ΚΚΕ (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, Επιτροπές Ειρήνης, αντιστασιακές οργανώσεις).

– 18.00 – Συγκέντρωση στην Καμάρα. Καλούν: Πρωτοβάθμια Σωματεία, ΑΚ Θεσσαλονίκης, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ “ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” (προσυγκέντρωση στις 17.00 στο «Σχολείο» – Βασ. Γεωργίου με Μπιζανίου), Αριστερά σχήματα, φοιτητικές-μαθητικές συλλογικότητες,

Το παρόν ποστ θα ενημερώνεται με ανταποκρίσεις από την πορεία του Πολυτεχνείου…

Η πορεία στην Αθήνα


update 16:oo

Το ελικόπτερο της αστυνομίας βολτάρει πάνω από το κέντρο της πόλης εδώ και δύο ώρες.

Η συμμετοχή στην πορεία της Αθήνας είναι πολύ μεγάλη και φέτος, με εντυπωσιακή παρουσία στα μπλοκ των Φοιτητικών συλλόγων και του Πολυτεχνείου, των Πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Αντιεξουσιαστικού χώρου. Πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 10000 διαδηλωτές. (το νούμερο θα διορθωθεί όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τελικές εκτιμήσεις)

Επεισόδια δημιουργήθηκαν όταν οργανωμένο μπλοκ στης ΠΑΣΠ, με καδρόνια και κράνη  και με την βοήθεια των ΜΑΤ προσπάθησε να μπει στην κεφαλή της πορείας στη Σταδίου . Εμποδίστηκε από  τους συμμετέχοντες.

 

Αμερικάνικη Πρεσβεία σήμερα...

update 17:00

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έχουν φτάσει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, φαίνεται ότι βγήκαν μπροστά από την Πανεπιστημίου. Πυκνά μπλοκ με πολύ κόσμο. Ρεπόρτερ της ΝΕΤ τους υπολογίζει σε 20000.

update 17:16

Τα μπλοκ του Αναρχικού χώρου περνούν από τη Βουλή, περικυκλωμένα από προκλητική δύναμη των ΜΑΤ.

update 17:23

Η αστυνομία κάνει λόγο για 13000 διαδηλωτές… Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μαζί με το ΠΑΜΕ είναι πάνω από 40000 και μπορεί και να υποτιμώ τον πραγματικό αριθμό των συμμετεχόντων.

update 17:40

Το μπλοκ των φοιτητών ΕΜΠ, πολύ πυκνό και εντυπωσιακό φτάνει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

update 18:22

Επεσε φωτοβολίδα μεσα στην πρεσβεία και ο 98 fm μεταδίδει τωρα πως επεσαν και μερικές πέτρες στα ΜΑΤ που απάντησαν με (περιορισμένη) ρίψη χημικών. Τα μπλοκ πάντως παραμένουν στην ίδια θέση συγκροτημένα και με εντονο παλμό φωνάζουν συνθήματα.

update 18:30

Η πορεία χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής, κοντά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, πολλά δακρυγόνα.

Προσέξτε πως πιάνουν διαδηλωτή που δεν έχει κάνει τίποτα… απλά προσπαθεί να φύγει.

update 18:38

Στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο γίνεται λόγος για τουλάχιστον 10 προσαγωγές όταν ΜΑΤ διεμβόλισαν την πορεία ενώ πληροφορίες του tvxs κάνουν λόγο και για τραυματισμούς

Η πορεία όμως συνεχίζεται.

update 19:00

Κι ενώ η πορεία στην Αθήνα τελείωσε φαίνεται ότι μέρος της πορείας κατά την επίθεση των ΜΑΤ κινήθηκαν προς το Γουδί, η αστυνομία συνεχίζει να τους κυνηγάει και διαδηλωτές βρίσκονται αποκλεισμένοι στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων.

Σκηνές απείρου κάλους με ΔΙΑΣ να κυνηγούν κόσμο εκτυλίσσονται και στην Αλεξάνδρας…

Η αστυνομία του ΜΠΑΤΣΟΚ προσάγει όπου βρει…

update 19:20

Ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει χαμηλή πτήση και φωτίζει με προβολείς πάνω από τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο και την πλατεία… Κατοχή λέγεται, μην ανησυχείτε…

Στην ΓΑΔΑ εν τω μεταξύ προσάγεται συνεχώς κόσμος. Αναφέρεται τραυματισμός διαδηλωτή από αστυνομικούς που του σπάσανε το πόδι και τον παρέλαβε ασθενοφόρο και άλλου διαδηλωτή που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα από χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Αναφέρεται ότι έχουμε  συνολικά 98 προσαγωγές, από τις οποίεσ συνελήφθησαν  23 άτομα . Αναφέρονται 3 τραυματίες.

 

 

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη

update 18:25

Ξεκινά τώρα από το Πολυτεχνείο τα μπλοκ της ΣΦΕΑ, του Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, του ΠΑΜΕ, και άλλων οργανώσεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Εντωμεταξύ, διαδηλωτές και διαδηλώτριες συγκεντρώνονται ακόμα μπροστά από το χώρο του Πολυτεχνείο, καθώς το μπλοκ του Συντονιστικού Γενικού Συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων και η πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων έχουν ανακοινώσει την έναρξη της πορείας στις 6.

Στις 6 καλούν και στην Καμάρα η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και άλλες συνελεύσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στα μπλοκ που αναχωρούν τώρα (ΣΦΕΑ, ΜΑΣ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ κα) συμμετέχουν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, γύρω στα 3.000 άτομα. Ανάμεσά τους, στρατιώτες με τις στολές τους, επιτροπές αγώνα φοιτητών, το μπλοκ της κυπριακής φοιτητικής παράταξης «Προοδευτικοί» κα.
Παρά τη μεσημεριανή μπόρα, αυτή τη στιγμή ο καιρός είναι ανοιχτός και δεν βρέχει. Θα ακολουθήσει συνεχής ενημέρωση από την πορεία και από την επιστροφή της στο χώρο του Πανεπιστημίου. (athens indymedia)

update 18:50

Όλο το μήκος την πορείας στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Τσιμισκή.

Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 διαδηλωτές συμμετέχουν στη πορεία του ΠΑΜΕ, άλλοι τόσοι είναι οι διαδηλωτές των φοιτητικών συλλόγων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στο μπλοκ των αντιεξουσιαστών εκτιμάται ότι συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα. (via Tvxs)

update 19:45

Ολόκληρη η πορεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λεωφόρο Νίκης (παραλιακή) και κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο. Ο κόσμος είναι γύρω στα 6.000 άτομα. Υπάρχει παλμός, φωνάζονται συνθήματα και πετάγονται τρικάκια. Μεγάλη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του κέντρου. (via indymedia)


Posted in: Ελλάδα