Δ.Ο.Λ.: Απολύσεις με μπράβους σε ετοιμότητα

Posted on 12 Νοεμβρίου, 2010 5:11 μμ από

1


<UPDATE>

μεταδίδει η Jaquou Utopie

Η σφαγή των εργαζομένων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη συνεχίζεται. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η διεύθυνση της εταιρείας έχει ανακοινώσει την απόλυση 20 εργαζομένων, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 απολύσεις συνολικά.
Οι εργαζόμενοι του οργανισμού συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα για να αποφασίσουν την στάση τους απέναντι στην εργοδοσία.
Την παράσταση στο συγκρότημα όμως έκλεψαν οι μπράβοι που καλέστηκαν από την εργοδοσία μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης για να επαναφέρουν στην τάξη τους εργαζόμενους και εμφανίστηκαν προς συμμόρφωσή τους. Οι «κύριοι» αυτοί, ένοπλοι κάναν την εμφάνισή τους σε όροφο του συγκροτήματος και απαίτησαν από συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των εργαζομένων να φύγει από το κτήριο. Μετά την αποχώρησή τους μπορεί ο ΔΟΛ να υπερηφανεύεται για τον σεβασμό των αρχών της αστικής δημοκρατίας, αξία  που διαπνέει τόσο τα έντυπα όσο κυρίως τις εργασιακές σχέσεις στο συγκρότημα…

Από τη συνέλευση έχει αποφασιστεί στάση εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων Δευτέρα & Τρίτη, εν αναμονή της απόφασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη. Την Τρίτη παράσταση των εργαζόμενων του ΔΟΛ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ζητήσουν απο την Ενωση να σταθεί στο πλάι τους σε αυτήν την νέα αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την Τετάρτη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 2μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων «Δουρειος Ίππος«, τα γεγονότα συνέβησαν ως εξής:

Σε ανώτερα στάδια φτάνει ο αυταρχισμός του Ψυχάρη και των διευθυντών του στις  εφημερίδες του ΔΟΛ. Σήμερα απαγόρευσαν την είσοδο στο χώρο εργασίας ΤΩΝ ΝΕΩΝ του Τάσου Αναστασιάδη, αιρετού εκπροσώπου των δημοσιογράφων του ΒΗΜΑΤΟΣ στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος ήθελε να ενημερώσει για τις σημερινές ομαδικές απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων του Οργανισμού, τους συναδέλφούς του στα ΝΕΑ και να τους καλέσει να πάρουν μέρος στη συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ.

Αργότερα, μετά τη συνέλευση, ο συνάδελφος Τάσος Αναστασιάδης, εκλήθη… δι’ υπόθεσίν του από την εργοδοσία, όπου ο Ψυχάρης και οι άνθρωποι του καθεστώτος του τού ανακοίνωσαν επισήμως την απαγόρευση της εισόδου του στα ΝΕΑ στο εξής… Και  όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, επιστράτευσαν τους ένοπλους ειδικούς φρουρούς τους για να τον “πετάξουν έξω”

Αξίζει να αναφερθούν και οι πέντε βασικοί αρνητικοί παράγοντες στην πάλη των εργαζομένων στα ΜΜΕ, όπως περιγράφονται στο blog Άνεργοι Δημοσιογράφοι:

Πέντε είναι οι αρνητικοί παράγοντες που πρέπει να παλέψουμε στις μεταξύ μας σχέσεις αυτή την μακρά περίοδο που θα ενταθεί η εργοδοτική επίθεση και θα προχωρά η διάλυση της κοινωνίας από την πλήρη εφαρμογή των “Μνημονίων” του ΠΑΣΟΚ- Τρόϊκας:

  1. Ο Φόβος
  2. Η Αγνοια – η Αυταπάτη (εγώ θα τη βολέψω / η κρίση δεν αγγίζει εμένα ακόμα / το αφεντικό μου δεν είναι σαν τα άλλα, είναι καλό)
  3. Ο Ατομικισμός – η Ιδιοτέλεια
  4. Η Ηττοπάθεια / ελλειψη αυτοπεποίθησης (χαμένη υπόθεση/ δεν βγαίνει τίποτα / η αριστερά και τα συνδικάτα είναι σκορποχώρι / οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένα τομάρια / είμαστε άξιοι της μοίρας μας/ όλοι φταίμε… άρα εμμέσως ενστερνιζόμαστε το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου)
  5. Η Καχυποψία / έλλειψη εμπιστοσύνης.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να παλέψουμε, με έμπρακτες κινήσεις αλληλεγγύης με συλλογική, διακλαδική, δημοκρατική δράση για το ψωμί αλλά και για τα τριαντάφυλλα, για την αξιοπρέπεια στην εργασία αλλά και την αξιοπρεπή ζωή από μία δουλειά…

Δείτε επίσης:

Νέες προκλήσεις στον ΔΟΛ

Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ, ΕΠΕΙΓΟΝ!

Κατάληψη ΕΣΗΕΑ: Νέο κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ, 12/11/2010

Ο Ψυχάρης επιστρατεύει τους μπράβους του – Συσπείρωση Δημοσιογράφων «Δούρειος Ίππος»

http://wp.me/pPn6Y-3MJ

Ετικέτα: , ,
Posted in: Ελλάδα