Ποια είναι αυτή η "Εικόνα της Χώρας" και πού μπορώ να γνωρίσω τη κυρία;

Posted on 15 Οκτώβριος, 2010 12:46 μμ από

32


Τελικά έχει γνωρίσει κανείς από κοντά την Εικόνα της Χώρας; Τόσα χρόνια ακούω για αυτή τη κυρία αλλά πότε δεν είχα τη τιμή να τη γνωρίσω. Ομολογώ πως και εγώ στην αρχή ψάρωνα, όταν κάποιος επικαλούνταν αυτο το εξέχον μέλος της κοινωνίας μας, το οποίο όλοι η “δημόσιοι” λειτουργοί σέβονται και φροντίζουν με τις πράξεις τους ώστε να είναι πάντα σε καλή κατάσταση.

Βέβαια το παράπονο μου είναι ότι δεν φαίνεται να τους νοιάζει για όλους τους άλλους, εκτός ίσως από τους κολλητούς τους, τους πιό φραγκάτους απο αυτούς και την οικογένεια τους.

Εδώ νομίζω ότι η “δημοκρατία” μας έχει ένα θεματάκι. Γιατί δηλαδή η κυρία Εικόνα να τυγχάνει της προσοχής όλων και να μην τυγχάνει της ίδιας προσοχής το ξυπόλητο πρεζάκι της γωνίας; H μια άλλη κυρία που τη βλέπω πάντα να στρώνει τις κουβέρτες της για κοιμηθεί κάπου στο κέντρο της Αθήνας; Ή ο άστεγος στο παρκάκι της Συγγρου Φίξ μετά το βενζινάδικο; Ή τα νεκρά ψάρια στα ποτάμια της Αττικής; Ή τα καμμένα ελάφια της Πάρνηθας;

Πάντως εδώ και κάποια χρόνια είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω βρεί που συχνάζει αυτη η κυρία και κάποια απο αυτές τις μέρες θα πάω να τη βρώ. Συνήθως τη βρίσκει κανείς – σύμφωνα με τους τηλεδημοσιογράφους και τους πολιτικούς- σε σημεία ανά την Ελλάδα όπου υπάρχουν μάρμαρα και κόβεις εισητήριο ή σε σημεία που έχει πολλούς τουρίστες που τραβάνε φωτογραφίες.

Από αυτά τα στοιχεία θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι η κυρία Εικόνα της χώρας έχει αδυναμία στους τουρίστες και στα μάρμαρα, όπως και στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή η κυρία δεν μπορεί τη φασαρία, την οχλαγωγία γενικώς και φαίνεται να έχει μια αντιπάθεια για όποιον δεν παίρνει πενταψήφιο μισθό και δεν είναι διατεθειμένος να δουλεύει τρείς δουλειές ώσπου να πεθάνει.

Είμαι σίγουρος απο όλα αυτά, πως η εικόνα της χώρας είναι μια γρία ξερακιανή και μίζερη.

Σαν τον Παπαδάκη, σαν τον Προβόπουλο, τον Κόκκαλη , τον Μπομπολα, τον Τρισέ, τον Μπούς και τον Καρατζαφέρη, τον Αλαφούζο και τη Μαντλίν Ωλμπράιτ

Δεν πρέπει να συμπαθεί και πολύ τους νέους, τους επισφαλείς εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, αυτους που φωνάζουν γιατί βαρέθηκαν να αισθάνονται συννένοχοι.

Γιατί δεν συμπαθεί τους άλλους ηλικιωμένους σαν τη κυρία με τις κουβέρτες στη Σταδίου, σαν τους συνταξιούχους των 300 ευρώ, σαν τη θεία Στέλλα που ήταν στην ΕΠΟΝ και ξεφτίλισε τους Γερμανούς και τους Ταγματασφαλίτες, σαν τη κυρία στο Νέο Κόσμο που έψαχνε στον κάδο για να βρει να φάει….

Για αυτό και εγώ αν ποτέ τη γνωρίσω τη κωλόγρια θα την αρχίσω στα γαμοσταυρίδια και στο ξεφτίλισμα. Και έχω υποσχεθεί πως όπου στέκομαι αν την αναγνωρίζω θα τη ξεφτιλίζω όπως μπορώ και θα φροντίζω να έχει και πολλούς τουρίστες με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας για να αποθανατίζουν τη στιγμή που θα ξεφτιλίζω τη κωλόγρια την Εικόνα της Χώρας.

Γιατί ο Μακρυγιάννης μπορεί να είπε ότι πολέμησε για τα μάρμαρα αλλά τα μάρμαρα χωρίς τους ζωντανούς να ζουν σαν ζωντανοί, είναι μόνο μάρμαρα και τίποτα άλλο.

Γιατί οι κοινότητες των ανθρώπων και οι όποιες κοινωνίες τους, δεν είναι δυνατό να μοιάζουν με μια φραγκάτη υστερικιά κωλόγρια.

Νταξ΄ ξεφτυλισμένοι;

risinggalaxy , ένας από τους χιλιάδες καταστροφείς της Εικόνας της Χώρας

σύντομος δεσμός http://wp.me/pPn6Y-2XN

Advertisements
Posted in: Ελλάδα, Ζωή