ΕΛ.ΑΣ , το λίκνο του πολιτισμού…

Posted on 14 Οκτωβρίου, 2010 2:50 μμ από

20


Οι συμβασιούχοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, απλήρωτοι 24 μήνες και συμβασιούχοι μια ζωή, προχώρησαν σε αποκλεισμό του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν τα δεδουλευμένα τους, προσλήψεις, να καταργηθεί ο νόμος Παυλόπουλου που θα οδηγήσει σε 350 απολύσεις και να μονιμοποιηθούν μετά από ακόμα και 10 χρόνια αβεβαιότητας.

Για τον  ορυμαγδό των τηλεορασόπληκτων που βλέπουν την Ακρόπολη σα νεκρές πέτρες άξιες προσκυνήματος, οι άνθρωποι αυτοί είναι εμπόδιο.

Για την κυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ είναι άλλο ένα αγκάθι που πρέπει να εξολοθρεύσει για να συνεχίσει το θεάρεστο (για την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ) έργο της εξαθλίωσης του πληθυσμού της χερσονήσου που ονομάζεται Ελλάδα…

Η συζήτηση είναι για άλλη μια φορά παραπλανητική με στόχο να ποδηγετήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Δεν θα πέσω στην παγίδα. Οι Συμβασιούχοι είναι εργαζόμενοι που  χρόνια που τους απασχολεί το Υπουργείο «Πολιτισμού», και αυτά είναι πολλά χρόνια. Άνθρωποι που στήσαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά τους. Το δικαίωμά τους να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς και να πληρώνονται για την εργασία τους είναι το μοναδικό δείγμα πολιτισμού που θα έπρεπε να διαφυλάξουμε. Όλα τα άλλα είναι μόνο η καρτ ποστάλ… ψεύτικη και παραπλανητική, μια Ακρόπολη γύψινη, που μόνο τα ΜΑΤ μπορούν να λειτουργήσουν σαν ομπρέλα και να την προστατέψουν από την καταιγίδα των αντιστάσεων και τον διεκδικήσεων για την ζωή μας. Τα αληθινά «ιερά μάρμαρα» τα κουβαλάν οι εργαζόμενοι, αυτοί τα χτίζουν με τη δουλειά , τον πλούτο που παράγουν και το αίμα που χύνουν στην κατασκευή τους, αυτοί και τα γκρεμίζουν… Ο πλούτος της ανθρωπότητας είναι οι άνθρωποι… η εικόνα διορθώνεται με ένα ρετούς… οι ζωές είναι μοναδικές κι ανεπανάληπτες και κανένα κράτος δεν δικαιούται να τις χειρίζεται σαν συσκευασίες μίας χρήσεως.

Πάντως, οι έκτακτοι και συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού παραμένουν στο χώρο έξω από την Ακρόπολη ενω αποφάσισαν να μείνουν εκεί μέχρι τις 6 το απόγευμα και να επιστρέψουν αύριο το πρωϊ, στον χώρο του μνημείου. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο, κατόπιν προκήρυξης απεργίας και από το μόνιμο προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού παραμένει κλειστή για τους επισκέπτες, ενω οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραμείνει στον χώρο.

tvxs

Φωτογραφίες από το indy.gr

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των συμβασιούχων σήμερα το απόγευμα στις 5:00 στην Ακρόπολη.

Oι υποκριτές ταγοί του πολιτισμού της βίας,  της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της πείνας, των εξοπλισμών, των πολέμων και της καταστροφής του πλανήτη και η κυβέρνησή τους έχουν αγκιστρωθεί στην επανάληψη  λαϊκιστικών επικλήσεων στο πανανθρώπινο μνημείο… το μόνο πανανθρώπινο μνημείο που αξίζει να προσκυνούμε είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και η ΖΩΗ.

Jaquou Utopie

http://wp.me/pPn6Y-2Wp