Την Πέμπτη η Δίκη του Απολυμένου από τα JUMBO

Posted on 28 Σεπτεμβρίου, 2010 1:31 μμ από

10


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγείται μεθαύριο Πέμπτη ο απολυμένος εργάτης από τα «ΤΖΑΜΠΟ» Νίκος Νικολόπουλος μετά από μήνυση που κατέθεσε η πολυεθνική σε βάρος του με κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για συκοφαντική δυσφήμηση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας, κλπ. Η μεθαυριανή δίκη είναι η πρώτη. Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, με μια πρωτοφανή απόφαση με την οποία υιοθετήθηκαν κατά γράμμα οι αβάσιμοι και επικίνδυνοι ισχυρισμοί της πολυεθνικής «ΤΖΑΜΠΟ, απέρριψε την αγωγή του απολυμένου Ν. Νικολόπουλου με την οποία ζητούσε να κριθεί άκυρη η απόλυσή του από την πολυεθνική.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργαζόμενος είχε απολυθεί εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης. Η απόλυσή του είχε συνοδευτεί με απειλές, εκβιασμούς και μαφιόζικες μεθόδους από την εργοδοσία σε βάρος του εργαζόμενου και είχε προκαλέσει τη δυναμική αντίδραση των ταξικών δυνάμεων, που σε όλη τη χώρα έδωσαν τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης με δεκάδες κινητοποιήσεις έξω από τα πολυκαταστήματα της «ΤΖΑΜΠΟ». Με αφορμή τη νέα εξέλιξη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010 γίνεται η πρώτη δίκη για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στα ΤΖΑΜΠΟ και κατά στελεχών του ΠΑΜΕ που είχαν εναντιωθεί στην τρομοκρατία και τις απολύσεις. Η πρώτη δίκη γίνεται σε βάρος του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε να υποταχθεί και να εξαγοραστεί. Οι διώξεις γίνονται κατ’ απαίτηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, με προφανή στόχο την προστασία των συμφερόντων της εργοδοσίας των ΤΖΑΜΠΟ και τη γενικότερη τρομοκράτηση όσων εργαζομένων αντιστέκονται σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική.

Καμία δίκη και καμία καταδίκη δε θα εμποδίσει και δε θα τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του λαϊκού, του ταξικού κινήματος. Δε θα τους αποτρέψει από το να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης τόσο στα Τζάμπο, όσο και γενικότερα. Οσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο (μαζί και δικαστές) είναι απλά ανιστόρητοι και δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία και τη δράση του ταξικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη σε βάρος τόσο του Νίκου Νικολόπουλου, όσο και των άλλων στελεχών του ΠΑΜΕ».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Το ιστορικό της υπόθεσης

MITSARAS

http://wp.me/pPn6Y-2yT