Τεστ Ά-Κου

Posted on 27 Σεπτεμβρίου, 2010 5:39 μμ από

148


 

Τεστ παρατηρητικότητας!

Δεν είναι τεστ IQ… είναι τεστ Ά-Κου!


Έχετε συναντήσει στον δρόμο σας τους τελευταίους μήνες την παραπάνω ταμπελίτσα?

Ναι?.. συχνά?.. για σκεφτείτε λίγο.. τη βλέπετε πιο συχνά απ’ ότι παλιότερα?

Πού την έχετε συναντήσει? Σε σπίτια? Σε καταστήματα? .. και στα δύο?

Οκ! me, too.. που θα’λεγε και ο αΓΑΠημένος.. αλλά έχει «κόψει» τις βόλτες τους τελευταίους μήνες μήν τυχόν και πετύχει «τυχαία» κάποιον που αυτή τη φορά δε θα του πει «δίνω και τον μισθό μου».. αλλά θα του ζητήσει τα λεφτά τη δουλειά και τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματά του πίσω!

 

«Ενοικιάζεται» λοιπόν..

.. και όλο και συχνότερα τη συναντώ σε δρόμους κεντρικότατους – εμπορικούς δρόμους, που παλιότερα δεν προλάβαινε να τοποθετηθεί το “ενοικιάζεται”.. και υπήρχε σε λίγες μέρες άλλη επιχείρηση..

σε όλων των ειδών τα καταστήματα.. ρούχων-επίπλων-υποδημάτων-καθαριστηρίων.. μέχρι και ένα μεγάλο κατάστημα που εφοδίαζε διάφορες επιχειρήσεις με τα απαραίτητα μηχανήματα το βρήκα “άδειο”..!!

.. τι (δεν) έχουν τα έρμα και .. κλείνουν?!

μόνο τα σουβλατζίδικα-πιτσαρίες και γενικά τα ντιλιβεράδικα δείχνουν ανεπηρέαστα.. προς το παρόν.. (γιατί πλέον σκέφτεσαι και τη βενζίνη.. και προτιμάς τη διανομή κατ’ οίκον)

 

Και τώρα η ερώτηση.. κρίσεως (τυχαίο? Δε νομίζω!)

Τι λείπει λοιπόν από την εικόνα, που παλιότερα “συνόδευε” την ταμπελίτσα με το “ενοικιάζεται” ???

Να σας πω τι νομίζω εγώ ότι λείπει.. και να μου πείτε μετά και σεις καμιά ιδέα..

 

Καταρχήν “λείπει” η έκπληξη από τους περαστικούς.. για το ότι λείπει η επιχείρηση (όσο μεγάλη – μικρή κι αν ήταν!)

και σίγουρα λείπει και η ταμπελίτσα που εξηγεί τον λόγο..

 

γιατί το “Ενοικιάζεται” πήγαινε συνήθως παρέα με το “λόγω συνταξιοδότησης” (καλό το αστείο??)

ή σπανιότερα με το “Πωλείται η επιχείρησης – λόγω θανάτου”..

 

και δεν βλέπω το πιο σημαντικό απ’όλα! γιατί κάποιος θα σκεφτόταν.. ότι φταίνε ας πούμε τα υψηλά ενοίκια στην περιοχή..

 

δεν υπάρχει το “Μεταφερόμεθα”..

δεν υπάρχει το “Θα μας βρείτε στην οδό..”..

 

Συμπέρασμα??

Δεν ξεκουβαλάνε οι επιχειρήσεις γιατί αυξήθηκαν τα ενοίκια..

Κλείνουν!

 

Και όσα ρεπορτάζ και να βγουν που να λένε ότι “τα φάγαμε όλοι μαζί”.. δεν αλλάζουν την εικόνα που συναντάμε στον δρόμο..

εκεί που είναι πραγματικά είναι “όλοι” (εκτός από τον Ιπτάμενο Πρωθυπουργό..).. και κάθε άλλο παρά φαγωμένοι-χορτάτοι είναι..

 

είναι “φαγωμένοι”.. σκέτο..

 

και ό,τι αριθμός και να δοθεί στη δημοσιότητα για την ανεργία..

είναι γεγονός ότι στον ΟΑΕΔ στιβάζεται κόσμος.. και αποφάσισαν ότι θα τους “δέχονται για ανανέωση της κάρτας κάθε τρίμηνο”.. και όχι ανά μήνα..!!! (υποψιάζομαι έχει να κάνει με το να μη συνειδητοποιούν πόσο πολλοί είναι! έρχονται και εκλογές.. γιατί αν κάθε μήνα πηγαίνεις και βλέπεις 100 άτομα στην ουρά.. ε.. θα σου μπουν ψύλλοι ότι δεν φταίει ότι είναι «όλοι τεμπέληδες».. )

 

και είναι γεγονός ότι αυξήθηκε και η τιμή σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα μικρών αγγελιών..

 

και είναι γεγονός ότι πλέον στην εφημερίδα αυτή είναι ελάχιστες οι σελίδες (από όλο το πακέτο) που αντιστοιχούν σε προσφορά-ζήτηση εργασίας.. αλλά αυξήθηκαν πολύ τα “ενοικιάζεται/πωλείται” σε καταστήματα-σπίτια-αυτοκίνητα..

 

κι αν δεν ξεκουνηθώ εγώ.. αν δεν ξεκουνηθείς εσύ.. πώς θα αλλάξει κάτι??

(ισχύει αυτό κι ας μην είναι κινέζικη παροιμία.. 😉 )

 

και δε μπορώ να περιμένω πότε θα δω τον ΓΑΠ.. να του πω «να μου δίνεις εσύ τον μισθό σου! για το καλό μου.. και το καλό σου..»

γιατί αυτός.. άμα λάχει.. έχει και ποδήλατο.. έχει και κανό αν πετύχει ποταμάκι.. έχει και «ελευθέρας» στα αεροδρόμια αν θελήσει να %$σκάσει.. έχει και φίλους στο Αμέρικα να τον φιλοξενήσουν.. και στο Σουίντεν.. αν θέλει να πάει κάπου που θα έχει.. λιγότερη «Ομογένεια»..

Λοιπόν?.. τι θα κάνουμε?

ακριβώς τι να κάνουμε.. δεν ξέρω..  παραείναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες νομίζω για την Ελλάδα που ελάχιστοι ίσως να μπορούν να τεκμηριώσουν μια πρόταση-διέξοδο που να πείθει ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να πετύχει..

αλλά μπορώ να σκεφτώ τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε! ή τέλος πάντων τι θα προσπαθήσω εγώ να κάνω..

θα προσπαθήσω να μην αποδεχτώ ως φταίχτη τον άλλον εργαζόμενο είτε είναι κι αυτός στον ίδιο χώρο εργασίας μου είτε είναι άγνωστος..

ακόμη κι αν είναι δημόσιος υπάλληλος.. ναι! το ξέρω ότι κάποιοι μπήκαν απ’το παράθυρο.. αλλά δε μου φταίνε συλλήβδην όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι! και σε κάθε περίπτωση αν είναι να γίνονται προσλήψεις σε προσωπικό ΠΡΕΠΕΙ να ΑΠΑΙΤΩ αυτές οι θέσεις να είναι σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.. και όχι οι δυνάμεις ασφαλείας.. που μόνο τσαμπουκά και ανασφάλεια παρέχουν..

και θα προσπαθήσω να μην αδιαφορήσω για τα αιτήματα απεργών (σε όποιον κλάδο κι αν είναι) γιατί όπου να’ναι.. θα έρθει και η σειρά «μου»..

και ναι! είναι πολύ εύκολο να «μείνω» στην εντύπωση που θα μου περάσει η εικόνα και ο «διάλογος» στα παράθυρα στην ΤΙΒΙ.. όπου κανείς που να έχει δίκιο-επιχειρήματα δεν αφήνεται να μιλήσει αλλά διακόπτεται και τραμπουκίζεται «στον αέρα».. καιρός να προσέχω καλύτερα τις επιλογές μου στην ενημέρωση!

 

Έχει λοιπόν κινητοποίηση στις 29 Σεπτέμβρη (την Τετάρτη).. και θα είναι πανευρωπαϊκή!

«Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, η οποία έχει οριστεί ως «Ημέρα Ευρωπαϊκής Δράσης» των συνδικάτων. Εργαζόμενοι και πολίτες ευρωπαϊκών χωρών θα κατέβουν στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα «οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές», διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις.»

 

αλλά λένε ότι δεν διοργανώθηκε όπως έπρεπε.. δεν κινητοποιήθηκαν όσοι έπρεπε.. δεν συμφώνησαν κάποιοι.. δεν είναι ευχαριστημένοι άλλοι..

οκ!

αλλά είναι «κάτι» και αυτό!.. καλύτερα να βγούμε τώρα «έξω».. κι ας υπάρχει η περίπτωση να μην κατεβούμε πολλοί..

παρά να περιμένουμε τη μέρα που θα είμαστε.. «πολλοί» που θα έχουμε «πολύ ελεύθερο χρόνο για να πάμε σε πορείες/διαδηλώσεις/διαμαρτυρίες».. γιατί μάλλον δε θα παίζει και πολύ ρόλο..

 

α! και κάτι τυχαίο.. –> Ημέρα Ευρωπαϊκής Δράσης !

Η. Ε. Δ. ..  🙂

χίλια συγγνώμη αλλά δε μπόρεσα ακόμη να ξεπεράσω κάποια.. «κατάλοιπα» από το σχολείο, προφανώς.. και θυμήθηκα το Ηλεκτρεγερτική Δύναμη = Η.Ε.Δ. που δεν ήταν ακριβώς «δύναμη» αλλά έθετε σε κίνηση τα φορτία..

«το αποτέλεσμα της δύναμης αυτής είναι η δημιουργία διαφοράς δυναμικού κατά μήκος του κυκλώματος και κίνηση των φορτίων του μεταλλικού πλέγματος του αγώγιμου υλικού από το οποίο αποτελείται το καλώδιο.» .. λέει η Βικιπαιδούλα.. 😛

.. για να δούμε μήπως δημιουργηθεί η κατάλληλη διαφορά δυναμικού και ξεκουνήσουμε όλοι οι.. «φορτισμένοι»! (μην περιμένετε από τους «αφόρτιστους-ουδέτερους» να συν-κινηθούν.. ή να συγκινηθούν γενικώς..)

Και φυσικά, δεν είναι αυτό που από μόνο του θα αρκεί! και μετά πάπαλα!.. ότι αυτό αρκεί και λύθηκαν τα προβλήματα..

αλλά αν μη τι άλλο είναι ένα βήμα..


 

 

 

 

ΥΓ Το παραπάνω “Τεστ Ά-Κου” *

δε θα το βρείτε σε περιοδικά μόδας, εφημερίδες ή τηλεοράσεις..

δε διατίθεται σε “καίρια” σημεία και σταθμούς ΜΕΤΡΟ.. και δε γίνονται «παραγγελίες στα μέτρα σας»!

 

δεν υπάρχει «φροντιστήριο» για προετοιμασία.. και δεν έχει σχέση με τα ζώδια!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ.. ΑΠΟΜΥΖΗΣΕΙΣ!

Τεστ Ά-Κου = Άκου-τι-γίνεται-γύρω-σου

 

 

 

 

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-2xS

koula

ααααα! ξέχασα να ευχαριστήσω τη Jaquou!! 🙂

με «φίλεψε» τα λινκια.. γιατί αντιμετωπίζω «ανεκδιήγητα τεχνικά προβλήματα»!!