Άθλια προσπάθεια στοχοποίησης της Συνέλευσης για την Αντισπισιστική Δράση

Posted on 10 Σεπτεμβρίου, 2010 2:50 πμ από

21


Στις 26/8/2010 έγινε απελευθέρωση 50.000 μινκ που κρατούνταν φυλακισμένα σε φάρμα εκτροφής στο Χιλιόδεντρο Καστοριάς. Την επόμενη μέρα ακολούθησε δεύτερη απελευθέρωση άλλων 2.000 μινκ από εκτροφείο στο Καλονέρι Σιάτιστας.

Την ανάληψη για τις απελευθερώσεις ανέλαβε με σχετικό κείμενο το A.L.F. (Animal Liberation Front). Το κείμενο δημοσιεύθηκε στις 29/8/2010 στον ιστότοπο του directaction. Δυο μέρες αργότερα, στις 31/8/2010, αναδημοσιεύθηκε μεταφρασμένο στο site της αντισπισιστικής δράσης, στην ενότητα “Νέα από το μέτωπο”, όπου κάθε μήνα αναδημοσιεύονται νέα απελευθερώσεων και άλλων δράσεων υπέρ των ζώων και της γης. Το κείμενο της ανάληψης έφερε ξεκάθαρα την υπογραφή A.L.F. όπως στο πρωτότυπο και ακολοθούνταν από το link της πηγής στο http://www.directaction.info.


Τις μέρες που ακολούθησαν ορισμένα ΜΜΕ κατονόμασαν την συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση, ως φορέα της απελευθέρωσης των μινκ, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον ιστότοπό της στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Έκαναν λόγο για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση υπό το όνομα «Αντισπισιστική Δράση», η οποία δήθεν ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για την απελευθέρωση και μάλιστα στο ίδιο της το site(!), παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η ανάληψη είχε δημοσιευτεί δυο μέρες πριν σε ξένο site και αγνοώντας επιδεικτικά την αναφορά στην πηγή. Επιπρόσθετα, κάποια άλλα μέσα καταλόγισαν αυθαίρετα στη συνέλευση παλαιότερες δράσεις απελευθέρωσης για τις οποίες εδώ και δυο χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία ανάληψη ευθύνης. Την ίδια στιγμή που αδυνατούσαν να παρατηρήσουν την πηγή του κειμένου της ανάληψης ευθύνης, είχαν την ικανότητα να ανακαλύψουν ότι ανάλογες πράξεις σε χώρες όπως οι ΗΠΑ θεωρούνται από το κράτος ως τρομοκρατικές ενέργειες.


Εκλαμβάνουμε τη στοχοποίηση της συνέλευσης ως μία εκ προθέσεως επίθεση εναντίον μίας συλλογικότητας η οποία στοχεύει και δρα υπέρ της ενσωμάτωσης της αντισπισιστικής θεωρίας στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικό κίνημα. Για ακόμη μια φορά τα καθεστωτικά μέσα παραπληροφόρησης κατηγορούν και καταδικάζουν ιδέες και συλλογικότητες με αντιιεραρχικό υπόβαθρο ως εθελοντές καταστολείς. Η επιλεκτική αναφορά πληροφοριών, η επινόηση στοιχείων και η εσκεμμένη εκτόξευση κατηγοριών είναι τόσο κραυγαλέες που επιβεβαιώνουν τόσο την εμπάθεια και το φόβο των κρατικών φορέων για την ελευθεριακή σκέψη και δράση, όσο και την ανεξέλεγκτη ηλιθιότητα που διακατέχει πάντα τους θρασύδειλους αγνοούντες και εξουσιολάγνους.


Μέλη της αντισπισιστικής συλλογικότητας


Υπεύθυνος για την αναδημοσίευση – xtremyst –

Shortlink : http://wp.me/pPn6Y-2jF

Ετικέτα: