Ο Φάνης

Posted on 30 Αυγούστου, 2010 4:00 μμ από

0


Πολλές φορές νομίζουμε ότι κάτι είναι δύσκολο, χρονοβόρο ή πολύπλοκο. Δεν είναι και δική μας δουλειά ακριβώς, που να τρέχουμε και να ασχολούμαστε τώρα… ίσως αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά…

Ο Φάνης ήρθε ένα βράδυ στο μπαλκόνι του δωματίου μας νιαουρίζοντας επίμονα. Οι Γάλλοι δίπλα μας τρώγανε και τον κεράσανε ένα μεζεδάκι. Εμείς στο ψυγείο είχαμε μόνο φρούτα, οπότε πεταχτήκαμε μέχρι το μίνι μάρκετ για καμιά κονσέρβα… Έφαγε καλά λοιπόν ο Φάνης, χαϊδεύτηκε λίγο και κίνησε για την τσάρκα του. Όσο κάθησε μαζί μας ήταν φοβισμένος, αλλά φιλικός. Φυσικά την επόμενη μέρα ξαναήρθε. Κουτσαίνοντας λίγο. Είχε μια αρκετά μεγάλη πληγή στο πόδι, που δεν έγινε, απλά χειροτέρεψε από την πρώτη του επίσκεψη. Οι Γάλλοι την ψεκάσανε με λίγο αντισηπτικό. Την τρίτη μέρα δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του σχεδόν καθόλου, αλλά ήρθε. Έφαγε και άραξε στην καρέκλα. Εκεί τον αφήσαμε και φύγαμε για το μπάνιο μας. 

Στο πρώτο μαγαζί που μπήκα μόλις έφτασα στο νησί είχε ένα κουτί όπου μάζευαν χρήματα για τα αδέσποτα. Για κάποιο λόγο σημείωσα ένα κινητό τηλέφωνο. Και αυτή την τρίτη μέρα επισκέψεων αποφάσισα ότι έπρεπε να το χρησιμοποιήσω. Το ίδιο απόγευμα είχα στο μπαλκόνι ένα κλουβί και περίμενα τον Φάνη να ξανάρθει για να τον πάω στην κοπέλα που θα φρόντιζε να τον δει κτηνίατρος.

Μετά από απουσία 24 ωρών, ο γατούλης εμφανίστηκε ξανά. Έφαγε, ήπιε νερό, χαϊδεύτηκε και μπήκε στο κλουβί τόσο εύκολα που σίγουρα δεν ήταν πρώτη φορά που του συνέβαινε κάτι τέτοιο. Όλη του η συμπεριφορά συνηγορούσε ότι κάποτε έζησε σε σπίτι. Πολύ φιλικός παρόλο που ήταν πληγωμένος και πόναγε, εξαιρετικά χαδιάρης και ήρεμος.

 Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι πιστεύει ο κτηνίατρος ότι του συνέβη, είναι κάτι εξαιρετικά αποτρόπαιο που με θυμώνει αφάνταστα. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούσε να περπατήσει και σίγουρα δεν τον περίμενε τίποτα ευχάριστο. Πριν φύγω από το νησί τον επισκέφθηκα στο σπίτι που τον φιλοξενεί προσωρινά. Η βελτίωση του μέσα σε 4 μέρες είναι απλά ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ και αυτό δεν είναι μόνο μια εντυπωσιακή λέξη, αλλά η πραγματικότητα. Η πληγή θα επουλωθεί, ο Φάνης περπατάει ήδη κανονικά, δεν πονάει πια και τώρα είναι ακόμα πιο ήρεμος, φιλικός και χαδιάρης. Σε λίγες μέρες θα είναι σίγουρα εντελώς καλά. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια ένεση αντιβίωσης και  καλέντουλα στις πληγές του.

 Η κοπέλα που τον φιλοξενεί έχει ακόμα 16 γάτες που φροντίζει. Δύσκολα θα δεχτούν ένα ακόμα αρσενικό 8 με 10 μηνών και το πιθανότερο είναι ότι θα τον κυνηγήσουν να τον διώξουν. Ο Φάνης ζητάει σπίτι, γιατί σίγουρα ζούσε σε ένα πριν του συμβεί αυτό που του συνέβη. Είναι κρίμα μετά από αυτό που πέρασε και τις προσπάθειες και την αγάπη τόσων ανθρώπων να ξανακαταλήξει στο δρόμο. Παρακαλώ πολύ όσοι τύχει και διαβάσετε την ιστορία του προωθήστε την σε φίλους και γνωστούς και βοηθήστε να του βρούμε μια οικογένεια. Αφήστε ένα μήνυμα εδώ κι εγώ θα επικοινωνήσω μαζί σας για (δελεαστικές) λεπτομέρειες. Ευχαριστώ.

 ΥΓ: την κατηγορία «ακτιβισμός» δεν την προσέθεσα επειδή ο Φάνης δεν μπορούσε να έρθει πια σε μένα και όταν τον άκουσα να κλαίει, πήδηξα 2 μπαλκόνια και μια μάντρα για να τον βρω. Ο χαρακτηρισμός ανήκει στην Ανθή, τη Βίκυ και το Μάνο που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με αγάπη χωρίς να ζητήσουν ΤΙΠΟΤΑ για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν. Εθελοντές με όλη τη σημασία της λέξης. Τα αδέσποτα της Πάρου, είναι πραγματικά τυχερά που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και στους τρεις που άνοιξαν τη δική τους καρδιά και τα σπίτια τους για τον Φάνη και για μένα.

 ΥΓ2: για να γυρίσουμε και στην εισαγωγή του θέματος, το μόνο που χρειάστηκε για να σωθεί ο γάτος ήταν να κάνω 2 τηλέφωνα, να πάω για μπάνιο μισή ώρα αργότερα 2 μέρες. Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε ένα ζώο που χρειάζεται τη βοήθειά σας, ξανασκεφτήτε το πριν προσπεράσετε λυπημένοι.

Narrator

http://wp.me/p1pa1c-29U