Με τον πλεον επισημο τροπο, το περιοδικο του ΓΕΣ δημοσιοποιει ασκηση ελληνικου λοχου στο Κοσσυφοπεδιο απο ειδικο σωμα της γαλλικης
αστυνομιας
Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το περιοδικό που εκδίδει το Γενικό Επιτελείο Στρατού «ΣΤΡΑΤΟΣ και Ενημέρωση» (τεύχος 16), κάτω από τον τίτλο «Πιστοποίηση Λόχου Καταστολής». Στο δημοσίευμα σημειώνεται:
«Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκε άσκηση πιστοποίησης σε αντικείμενα καταστολής – CRC – (σ.σ. Crowd Riot Control – Ελεγχος πλήθους ταραξιών) του 3ου Ειδικού Μηχανοκίνητου Λόχου του 646 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στο Στρατόπεδο «MARCHAL TASSIGNY» στο Novo Selo από τη γαλλική Gendarmerie. Στην άσκηση πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκε σημαντικός αριθμός χημικών και καπνογόνων ουσιών, προκειμένου οι συνθήκες να προσομοιάζουν σε πραγματική κατάσταση, και ήταν απόλυτα επιτυχής».
Οπως ομολογείται επίσημα, η άσκηση στοχεύει στην «πιστοποίηση» του συγκεκριμένου λόχου να συμμετέχει στην αντιμετώπιση διαδηλωτών, δηλαδή να συνδράμει τις άλλες δυνάμεις καταστολής στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την εκπαίδευση έχει αναλάβει η γαλλική Gendarmerie, το ειδικό σώμα της γαλλικής αστυνομίας που αναλαμβάνει τέτοιες αποστολές.
Την όλη δραστηριότητα επιβεβαίωσε χτες στον «Ρ» τόσο το ΓΕΣ, στο οποίο υπάγεται η μονάδα, όσο και το ΓΕΕΘΑ, που έχει την ευθύνη των λεγόμενων ειρηνευτικών αποστολών. Η αιτιολογία που προβάλλεται είναι πως τέτοιες ασκήσεις «γίνονται μόνο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων σε αποστολές του εξωτερικού».Ο ισχυρισμός αυτός σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία, αφού η διαπαιδαγώγηση, ο προσανατολισμός και η εκπαίδευση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης σε βάρος του «εχθρού λαού», ανεξάρτητα από το χώρο εφαρμογής – εντός ή εκτός Ελλάδας – αποτελούν αντικειμενικά εκτροπή από το ρόλο τους, που είναι η υπεράσπιση των ελληνικών συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Υποθεση με μεγαλη «ουρα»
Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί μέρος της προετοιμασίας του Ελληνικού Στρατού για αποστολές και ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, σύμφωνα με τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα. Πρόκειται για προετοιμασία που εξελίσσεται εδώ και καιρό με διάφορα μέσα και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά μόνο στις αποστολές στο εξωτερικό.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν σειρά ασκήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια:
— Στις 29 του Ιούλη 2008, σε Πεδίο Βολής της Νέας Περάμου Αττικής, έγινε άσκηση – επίδειξη, στην οποία, σύμφωνα με το ΓΕΣ, «δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση τμημάτων σε επιχειρήσεις εντός κατοικημένου τόπου» και ειδικότερα σε «Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικό Εδαφος» (ΣΕΑΕ). Πρόκειται, όπως υπογραμμίζεται, για «στρατιωτικές ενέργειες, που σχεδιάζονται σε έδαφος, όπου οι τεχνικές κατασκευές (οικίσκοι) επηρεάζουν τις διαθέσιμες τακτικές επιλογές του Διοικητή». Επίσης, «διεξάγονται εναντίον εχθρού που μπορεί να έχει αναμειχθεί με ομάδες πολιτών».
— Στις 13 – 15 του Ιούνη 2006, στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου, έγινε άσκηση «αντιμετώπισης διαδηλωτών που, σύμφωνα με το σενάριο, διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ και ένας αριθμός τους επιχείρησε να περάσει την πύλη του στρατοπέδου». Ο ισχυρισμός, που είχε προβληθεί και τότε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ήταν πως η άσκηση αναφερόταν στην αντιμετώπιση διαδηλωτών που θα επιχειρούσαν να μπουν σε ελληνικό στρατόπεδο στα πλαίσια των – εκτός ελληνικών συνόρων – «ειρηνευτικών αποστολών».
— Η πρώτη άσκηση καταστολής διαδηλώσεων από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε στις 13 του Μάρτη 2002, στη Βέροια, στο πλαίσιο άσκησης του Β΄ Σώματος Στρατού, με σκοπό την προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» για την αντιμετώπιση διαδηλωτών. Ηταν μια άσκηση τμήματος του Β’ Σώματος Στρατού, το οποίο, στο πλαίσιο του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος, έχει μετατραπεί στο σύνολό του σε δύναμη ταχείας ανάπτυξης και σε αυτό έχουν ενταχθεί όλες οι επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς. Και στην περίπτωση αυτή, το πρόσχημα ήταν η προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» για την αντιμετώπιση «ατάκτων ομάδων» αμάχων πολιτών.
— Το διάστημα 7 – 10 του Γενάρη 2010 έγινε «άσκηση» εκπαίδευσης παραστρατιωτικών οργανώσεων, υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς). Εγινε εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT» (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής), με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών».
— Στις 11 του Σεπτέμβρη 2008 κορυφώθηκε στην περιοχή του Πεδίου Ασκήσεων Ασκός – Προφήτης του Νομού Θεσσαλονίκης η άσκηση του Ευρωστρατού με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ – ΙΙ/2008», όπου στρατιωτικές δυνάμεις (στρατονόμοι) καταδίωκαν, για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης, «διαδηλωτές» που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «EU go home», δηλαδή «Ευρωπαϊκή Ενωση έξω από εδώ». Ηταν τμήμα της άσκησης πολεμικής προετοιμασίας για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εφαρμογή του νεοταξικού δόγματος περί «ασύμμετρων απειλών».
Στοχος ο «εχθρος λαος»
Οι ασκήσεις αυτές, καθώς και άλλες που δε γίνονται γνωστές, είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση ότι στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται εκπαίδευση σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης, ώστε ν’ ανταποκρίνονται στο δόγμα περί αντιμετώπισης των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών, στις οποίες συγκαταλέγεται το λαϊκό κίνημα και οι αντιιμπεριαλιστικές του κινητοποιήσεις.
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα ο Στρατός Ξηράς, κυρίως μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» δόγματος εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, εκπαιδεύονται καθαρά σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης και προετοιμάζονται για αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας». Το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται αυτή η εκτροπή του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι διάφοροι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, σε συνδυασμό και με τα νεοταξικά δόγματα του ΝΑΤΟ.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία» συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με τον «ευρωτρομονόμο», στις «ασύμμετρες απειλές» που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του γενικευμένου «αντιτρομοκρατικού αγώνα», περιλαμβάνονται εκτός από τα τρομοκρατικά χτυπήματα και όποια άλλη ενέργεια και δραστηριότητα επιδιώκει «τη σοβαρή προσβολή ή την καταστροφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών». Δηλαδή, η αντιμετώπιση «απειλών» κατά της οικονομικής δραστηριότητας, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία απεργία ή μία κατάληψη, κλπ.
Επίσης, στο δόγμα του ελληνικού Στρατού Ξηράς περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση απειλών εντός των αστικών περιοχών και η σχετική προπαρασκευή. Αμεση σύνδεση με αυτά έχει και η μετατροπή του Στρατού σε επαγγελματικό – μισθοφορικό, με την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών με παράλληλη υποβάθμιση της στρατιωτικής θητείας και της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων.
Πρόκειται για επαναφορά του δόγματος περί «εσωτερικού εχθρού», με το λαό να μπαίνει δραστικά στο στόχαστρο των νέων κατασταλτικών μηχανισμών, που συγκροτούνται με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».
Πηγή: http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/8/2010&id=12424&pageNo=3&direction=1
Διαβάστε επίσης και το εξαιρετικό ρεπορτάζ του «Ιού»: http://www.iospress.gr/ios2006/ios20060723.htm
MITSARAS
oldboy9
20 Αυγούστου, 2010 2:24 μμ
Η παγκοσμιοποίηση των υπουργείων πολέμου, είναι γεγονός!
Εύγε στην «Αυγή», sorry-sorry Mitsara μου τον «Ριζοσπάστη» ήθελα να πω 😳
Che che (μύγα)
20 Αυγούστου, 2010 2:38 μμ
Ετσι μπράβο για να μην μπερδεύουμε τα σκατά με τις φράουλες
MITSARAS
20 Αυγούστου, 2010 2:39 μμ
Σε συγχωρώ μόνο και μόνο επειδή έκανες like. Αλλιώς αλίμονό σου…
Αθανασία
20 Αυγούστου, 2010 4:17 μμ
Ρε αν θυμωσει ο λαός και τους πάρει ομπρος δε θα τους γλυτωσει ο στρατός
MITSARAS
20 Αυγούστου, 2010 4:31 μμ
Σωστά τα λες Αθανασία όμως αυτό δεν είναι αρκετό κι εδώ προκύπτει για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα του να μην είναι ο στρατός αποκλειστικά μισθοφορικός αλλά να υπηρετεί σε αυτόν το σύνολο του ανδρικού πληθυσμού όπου ένα ποσοστό του σίγουρα διακατέχεται από δημοκρατικά, αντιμιλιταριστικά και αντιιμπεριαλιστικά συναισθήματα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβάλλεται από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εκδημοκρατισμό του στρατού. Φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλουν τα παιδιά από το «Δίκτυο Σπάρτακος», φτάνει όμως?
Σε κανένα μας δεν αρέσει ο στρατός αλλά η ολιγόμηνη υποχρεωτική στράτευση φαίνεται πως είναι αναγκαία (και δεν εννοώ για τον φόβο του εξ ανατολής «εχθρού»).
kixwtis
20 Αυγούστου, 2010 5:23 μμ
«νεοταξικά δόγματα του ΝΑΤΟ»
ο Ριζοσπάστης υιοθετεί ορολογία «koutsoglou» ????
(νεοφασιστική ορολογία περί «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και «νεοταξιτών»)
MITSARAS
20 Αυγούστου, 2010 5:47 μμ
Ήμουν σίγουρος πως σε κάποιον θα χτύπαγε άσχημα κι έτυχε αυτός να είσαι εσύ (καλοπροαίρετα το λέω έτσι;) 🙂 .
Η νέα τάξη πραγμάτων γενικά είναι μία έννοια λάστιχο που χρησιμοποιείται διαφορετικά σε κάθε πολιτικό χώρο. Π.χ. στην ακροδεξιά ή στη πατριωτική αριστερά χρησιμοποιείται ως η προσπάθεια επιβολής του παγκόσμιου σιωνισμού και της αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας.
Στο ΚΚΕ εννοούμε τη νέα πραγματικότητα που προέκυψε μετά τη (προσωρινή ήττα) του σοσιαλισμού η οποία έχει δύο σκέλη: α) Την οικονομική και ιδεολογική ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού β) Τη στρατιωτική κυριαρχία των ΗΠΑ μέσω των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων. Ο όρος «νέα τάξη πραγμάτων» για το ΚΚΕ δεν είναι νεόκοπος. Χρησιμοποιείται νομίζω τουλάχιστον από το 1991 με το πόλεμο στο περσικό κόλπο που σηματοδοτεί ένα νέο status quo.
Φαίνεται όμως πως δεν τη χρησιμοποιούμε μόνο εμείς ως έννοια, ενδεικτικά:
Ζούμε μια εξαιρετική εποχή, που ενώ η αστική κυριαρχία και η Νέα Τάξη μοιάζει αδιατάραχτη, παράλληλα η απαίτηση για απαλλαγή από τα καπιταλιστικά δεσμά αναβλύζει πιεστικά από κάθε πόρο της κοινωνίας… (Προκήρυξη για το 2ο Συνέδριο του ΝΑΡ)
Ο τρόπος επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων ρίχνει βαριές σκιές στην Ελληνική Δημοκρατία. Τι σχέση έχει η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με την καταπολέμηση του ελλείμματος και του χρέους του Δημοσίου; (Άρθρο του Π.Π. στη Καθημερινή)
Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν άλλοθι για τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν κάτω από την ομπρέλα της αντιτρομοκρατικής υστερίας και των προγραφών για χώρες και κινήματα που δεν υποτάσσονται στη νέα τάξη πραγμάτων. (Από τη Προλεταριακή Σημαία, 16/1/2006)
nolongersafe
20 Αυγούστου, 2010 5:53 μμ
πολύ καλή η ενημέρωση αλλά να σημειώσω κάτι που βγήκε μέσα από την πραγματικότητα του Δεκέμβρη του 2008:
όταν συζητήθηκε η περίπτωση να κυρηχτεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να κατέβει ο στρατός, που ήδη είχε μπει σε «πορτοκαλί» συναγερμό, επιτελείς εισηγήθηκαν το αντίθετο και έτσι απέτρεψαν τον Κωστάκη.
Ο λόγος απλός: όχι μόνο οι φαντάροι θα στασίαζαν είτε οργανωμένα είτε λιποτακτώντας κατά μονάδες, αλλά υπήρχε εξαιρετικός κίνδυνος να περάσει τμήμα του οπλισμού τους στα χέρια των διαδηλωτών.
Και τότε το σκηνικό άλλαζε με μιας.
Είναι προφανές ότι αν ο στρατός ΔΕΝ είναι μισθοφορικός είναι με βάση τον τωρινό κοινωνικό συσχετισμό αδύνατον να ΄παίξει τον ρόλο της κατασταλτικής δύναμης.
Και φυσικά οι κοινωνικοί συσχετισμοί ΔΕΝ είναι ίδιοι με το 1967 όταν ένας «λαϊκός» στρατός (μη-μισθοφορικός δηλαδή) έκανε πραξικόπημα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατον να γίνει ανταρσία ακόμη και σε μισθοφορικό στρατό αν τελικά αυτός μετατραπεί σε τέτοιον.
Από την άλλη μεριά η μη-μισθοφορική δομή του από μόνη της δεν είναι εγγύηση.
όλα κρίνονται από την διαπάλη ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων.
Αυτό που σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο για κάθε έναν που μιλά στο όνομα της επανάστασης είναι η οικοδόμηση μιας στρατηγικής που καταστρέφει τον στρατό, μαζί με το κράτος και δεν παλεύει να τον εκδημοκρατίσει.
Δεν γίνεται αυτό και όσοι το κυρήττουν απλά καλλιεργούν εφησυχασμό στον κόσμο.
Αυτό δνε σημαίνει ότι δεν παλεύουμε για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων και για δημοκρατικές ελευθερίες, αλλα΄ότι όλα αυτά εντάσσονται μέσα στην συνολικότερη στρατηγική ανατροπής των θεσμών του αστικού κράτους μαζί και του στρατού.
nolongersafe
20 Αυγούστου, 2010 5:57 μμ
παρόλαυτα, συμπαθάτε με, είμαι ήδη με τα βατραχοπέδιλα υπό μάλης και τιγκανά για ΣΚ παρα θιν άλος,
δεν θα μπορέσω να δώσω απάντηση σε όποιον/α σχολιάσει τα παραπάνω (εξαφανίστηκε και ο Αρούρης και δεν έχω με ποιον να τσακωθώ…. άντε, από βδομάδα χαχαχαχα)
MITSARAS
20 Αυγούστου, 2010 6:02 μμ
Συμφωνώ στη πλειοψηφία αυτών που λες εκτός από ένα σημείο. Δε θα επεκταθώ πολύ για να μη νομίζεις πως εκμεταλλεύομαι τις βουτιές σου 🙂 . Η κατάργηση του στρατού είναι θεμιτή αλλά για να φτάσουμε μέχρι εκεί θα πρέπει να μιλάμε για πλήρη νίκη του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος (που μεταξύ μας αμφιβάλλω αν θα το δουν και τα εγγόνια μου). Έως τότε κάθε επανάσταση οφείλει να προστατέψει με οποιονδήποτε τρόπο την ύπαρξή της, ακόμα και με τον στρατό.
Ρίξε και καμιά βουτιά για μένα.
tolos
20 Αυγούστου, 2010 7:37 μμ
…Έως τότε κάθε επανάσταση οφείλει να προστατέψει με οποιονδήποτε τρόπο την ύπαρξή της, ακόμα και με τον στρατό….
——————————————————-
@ Mitsaras
Συμφωνώ μαζί σου Μιτσάρας. Το ίδιο όμως πρέπει να συμβεί και με τα κινήματα και τα κοινωνικά μέτωπα, δηλ. από μια ποιοτική εξέλιξη και ύστερα (δηλ. από ένα σημείο εξέλιξης και μετά) χρειάζονται να προστατεύουν την ύπαρξή τους, καθώς εκ των πραγμάτων θα αποτελούσαν ένα ουσιαστικό κίνδυνο για το υπάρχων σύστημα. Το αντίθετο συνέβη με το κίνημα των Λαμπράκηδων, το οποίο δεν έλαβε υπόψη του το στοιχείο του «τίγρη» με αποτέλεσμα να παραδοθεί , άνευ όρων, σαν τον «αμνό» στο πραξικόπημα της 21ης απριλίου.
Για να φτάσει όμως ο υπάρχων στρατός να προστατεύει ή να αντιταχθεί εν μέρει στις σαρωτικές επιλογές του συστήματος εναντίων του λαού, χρειάζεται πάλη για έναν ουσιαστικό εκδημοκρατισμό του. Ειδικά στην εποχή μας όμως , ουσιαστική δημοκρατία δεν σημαίνει ούτε αντιπροσώπευση, ούτε εμπόριο (καπιταλισμός), ούτε ετεροκατεύθυνση, κ.ά μαζί με τις αντίστοιχες δομές τους που λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας.
Ουσιαστική δημοκρατία σημαίνει δομές, αντικυριαρχικής, αντιιεραρχικής και άμεσα συμμετοχικής κατεύθυνσης (ως τάσεις πάντα, καθώς δε ζούμε και στον ιδανικό κόσμο), οι οποίες έχουν ως γνώμονα το κοινό-κοινωνικό καλό (μη καπιταλιστικές δηλ.), που λειτουργούν αλληλέγγυα με αφετηρία και στόχους τον άνθρωπο ως ύπαρξη και τις ουσιαστικές του ανάγκες, είτε ατομικά είτε συλλογικά (γιατί τι να το κάνεις όταν μια ατομικότητα-διαφορετικότητα συνθλίβεται από μια συλλογικότητα).
tolos
20 Αυγούστου, 2010 7:40 μμ
Mόνο έτσι (με μια ουσιαστική δημοκρατική θεώρηση, όπως την περιέγραψα πιο πάνω) μπορεί να υπάρξει ένας ουσιαστικός έλεγχος στο κοινωνικό γίγνεσθαι, προκειμένου να αποτρέπονται διάφορα κοινωνικά καρκινόματα (μονοπωλιακές τάσεις, εξουσιαστικές κ.λπ).
Σε γενικές γραμμές όλα αυτά πάντα
MITSARAS
20 Αυγούστου, 2010 8:37 μμ
Ωραία ακούγονται tolos όλα αυτά περί αντιιεραρχίας και άμεσης συμμετοχικής κατεύθυνσης να δούμε πως θα γίνει μόνο. Σίγουρα η μορφή οργάνωσης της διοίκησης πρέπει να έχει ορισμένα αν όχι όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις αλλά αυτά θα καθοριστούν εν πολλοίς σε μία επαναστατική διαδικασία.
Όσο για το ζήτημα της αυτοπροστασίας αυτή οφείλει να υφίσταται σε πολλά επίπεδα από τη καταστολή και προβοκάτσια του κινήματος μέχρι την ιδεολογική του θωράκιση που ειδικά στο τελευταίο χρειάζεται καμπόση δουλειά ακόμη.
oldboy9
20 Αυγούστου, 2010 6:50 μμ
Καλές βούτες, και όχι στα βαθιά 🙂
MITSARAS
20 Αυγούστου, 2010 6:51 μμ
ΕΚΤΑΚΤΟ: Έχω ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως πίσω από το σχεδιασμό και την εκπαίδευση των κατασταλτικών δυνάμεων του στρατού βρίσκεται ο γνωστός -θέλω να γίνω οδηγός τανκ όταν μεγαλώσω- δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Ο κύριος Τέλλογλου μάλιστα εκτός από τις δημοκρατικές ευαισθησίες και την αδέσμευτη δημοσιογραφία του, φημολογείται πως είναι ο απόφοιτος του γνωστού Ινστιτούτου Γκέμπελς ( http://wp.me/pPn6Y-24K ) που έχει συγκεντρώσει ποτέ την υψηλότερη βαθμολογία (1.987.472 με άριστα το απόλυτο μηδέν). Τιμής ένεκεν ο Πρύτανης Σταύρος Ψυχάρης του ανέθεσε να γράψει τον όρκο -υποταγής στα μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα- της σχολής τον οποίο βεβαίως κι αναφώνησε γύρω στις 135 φορές προς πάσα κατεύθυνση κι εμπέδωση.
oldboy9
20 Αυγούστου, 2010 7:18 μμ
Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει δώσει τον μεγάλο «όρκο» του ΚΑΙ στο Άγιο Όρος, όταν ήταν διοικητής 1996-2004. Είναι τυχαίο? Δεν νομίζω! 😉
giorgosvagionis.wordpress.com
21 Αυγούστου, 2010 2:14 πμ
Mh fovoy… yparxei «antiexoysiasths sthn exoysia»!!
G.V
Ankan
21 Αυγούστου, 2010 10:19 πμ
Καλημέρα…ένα λίνκ μόνο…
http://www.eurogendfor.org/
MITSARAS
21 Αυγούστου, 2010 12:28 μμ
Μπράβο Ανκάν και καλημέρα σου σύντεκνε.
tsalapeteinos
21 Αυγούστου, 2010 10:19 μμ
Προφανώς αυτοί οι στρατιωτικοί δεν εκπαιδεύονται χωρίς λόγο. Μάλλον θα εμπεριέχεται στο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο η αύξηση της συμμετοχής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν κ.α. τόπους ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Και παράλληλα θα αποτελούν επίλεκτες εφεδρίες για την αντιμετώπιση εγχώριων «ταραξιών».
nefeli7
23 Αυγούστου, 2010 10:21 μμ