ΡΕΛΑΝΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Posted on 19 Αυγούστου, 2010 1:23 μμ από

36


του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Με μια υποψηφιότητα που θα ταράξει τα νερά ετοιμάζεται να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, στα τρανταχτά γέλια που ακολούθησαν την δημοσιοποίηση της πρόθεσης να κατεβάσει για υποψήφιο δήμαρχο τον κιθαρωδό των Κνιτών Διονύση Τσακνή και τα ακόμα πιο τρανταχτά που διαδέχτηκαν την είδηση ότι ο αξόφλητος τραγουδοποιός μετά το μέλλον γύρισε την πλάτη και στον Αλέξη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά τις απανωτές χυλόπιτες και μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει σε Δήμο και Περιφέρεια το ακτύπητο δίδυμο των υποψηφίων Αννας Φιλίνη και Γρηγόρη Ψαριανού (κίνηση που εμπεριείχε το ισχυρό ρίσκο να μην δεχτούν ούτε αυτοί, αφού το ΔΗΑΡΙ τους κατέβασε για μπλόφα με δύο εφτάρια για να στηρίξει μετά τον ενωτικό υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ), ο επικεφαλής της Κ.Ο. του σχηματισμού κ. Αλ. Τσίπρας, ζήτησε να του βρούν επειγόντως μια ενωτική υποψηφιότητα που να μπορεί να συσπειρώσει τον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά να διεμβολήσει και αυτόν της σοσιαλδημοκρατίας, του κέντρου, της λαϊκής δεξιάς, των προοδευτικών φιλελεύθερων, των φωτισμένων συντηρητικών, των χεβιμεταλάδων, των θαμώνων των ρεμπετάδικων, των ιδιοκτητών περιπτέρων, των προσφάτως αποχωρήσαντων από την αδελφότητα »Ζωή» και γενικότερα όσων αντιστέκονται στο Μνημόνιο και την Τρόικα -πλην των αντιεξουσιαστών που καταδικάζουν τη βία, τους οποίους έχει κατοχυρώσει ήδη ο Μπαρμπα-Αλέκος Αλαβάνος ως μπραντ νέιμ στη γενική γραμματεία Εμπορίου, προλαβαίνοντας στο τσακ το Νώντα Σκυφτούλη, ο οποίος προσέεγιζε κουτσαίνοντας γοργά τη σχετική υπηρεσία.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν αρχικά στον κυρ-Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος όμως αρνήθηκε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Αδιασταύρωτες φήμες υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο κυρ-Νίκος φέρθηκε σκαιότατα στα μέλη της γραμματείας και απευθυνόμενος μάλιστα στον Δημ. Τσακνιά φώναξε: »Είναι δυνατόν να μου πρήζετε τα αρχ…α με τα δημαρχιλίκια σας τη μέρα που ο Γαύρος μας άρπαξε τον νεαρό μεσοκυνηγό Νέμεθ μέσα από τα χέρια;». Λίγο αργότερα ωστόσο, ο διάσημος ποινικολόγος -πιο ήρεμος πλέον- δεσμεύτηκε να βρει υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις τάξεις του »τριφυλιού».

Ολα δείχνουν ότι η συμφωνία έχει κλείσει, ο φερόμενος ως υποψήφιος έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον Αλ. Τσίπρα και το όνομά του θα κάνει πάταγο.

Κύκλοι της Βαλτετσίου τόνιζαν ότι ο υποψήφιος καλύπτει όλο το φάσμα των προϋποθέσεων που τέθηκαν στο τραπέζι:

1. Εχει ιδία γνώση τι σημαίνει να ψάχνεις επί ένα μήνα άνθρωπο για μια θέση και να μη δέχεται κανείς, άρα δεν θα έκανε κόνξες

2. Εχει πλούσια κοινωνική εμπειρία χωρίς να είναι φθαρμένος πολιτικά

3. Εχει συγκρουστεί σε πολλές περιπτώσεις με διαπλεκόμενα συμφέροντα, ιδιαίτερα με τον Βγενόπουλο και τις μπερλουσκονικές του τάσεις.

4. Αποτελεί εγγύηση ότι δεν πρόκειται να φτιαχθεί ποτέ γήπεδο του Παναθηναϊκού εκεί όπου έχει κορμοράνους, αλλά ούτε και οπουδήποτε αλλού

5. Εχει λεφτά και δεν θα χρειαστεί να ματώσει οικονομικά το ελλειμματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ

6. Εχει προοπτικές να συσπειρώσει τον -πολυπληθή στην Αθήνα- κόσμο του Παναθηναϊκού, που ευελπιστεί ότι αν εκλεγεί θα αφοσιωθεί στη δημαρχία και δεν θα ασχολείται με τίποτα άλλο.

7. Ειναι φίλος του Κωνσταντόπουλου

Πρέπει να πούμε πάντως ότι συγκρατημένη απογοήτευση εξέφραζαν στελέχη της »Ανοιχτής Πόλης» για το γεγονός ότι το Δημοτικό Σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να διαλυθεί και να μετονομαστεί σε Προοδευτική Οικολογική Υβριδική Λαϊκή Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Υ.Λ.Α)

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πάντως αύριο και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.

''Κι άμα δούνε γήπεδο οι βάζελοι με εμένα δήμαρχο, να με χέσεις!''

————————————————————————————————————–

Αναρτήθηκε με την  βοήθεια  της Jaquou Utopie και την αμέριστη συμπαράσταση του Risinggalaxy

http://wp.me/pPn6Y-25h