Δελτίο Τύπου Εργαζόμενων, Ανέργων και Φοιτητών Βερολίνου

Posted on 16 Ιουλίου, 2010 12:04 μμ από

10


Δυναμική παρέμβαση στην επίσκεψη του υφυπουργού πολιτισμού-τουρισμού Γ. Νικητιάδη την Παρασκευή 2 Ιούλη στην ελληνική κοινότητα Βερολίνου πραγματοποίησαν νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές. Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα με βάση το μνημόνιο ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ο υφυπουργός αναζήτησε στο Βερολίνο ακροατήριο για την απενοχοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Φθάνοντας ο υφυπουργός δέχτηκε την έντονη αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων και αφού χαιρέτησε τα κομματικά στελέχη της κοινότητας φυγαδεύτηκε στα πίσω δωμάτια του κτηρίου.

Τη στιγμή που εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι βιώνουν την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους και απαντούν με μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις, το κυβερνητικό στέλεχος στην τοποθέτησή του φοβήθηκε να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα. Αντίθετα, μιλώντας προκλητικά στους Έλληνες μετανάστες έχυσε δάκρυα για τους “πληττόμενους” ξενοδοχειάρχες και τον τουρισμό του κότερου και του γκολφ.

Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, φοιτητές και συνδικαλιστές αναδεικνύοντας πως ο περιφερόμενος θίασος της κυβέρνησης θα μας βρίσκει παντού μπροστά του.

Πηγή: http://infomanufakturberlin.wordpress.com/

Για την αναδημοσίευση : MITSARAS

Short Link: http://wp.me/pPn6Y-1L8