Η πρώτη εντύπωση

Posted on 15 Ιουλίου, 2010 9:48 μμ από

0


Λένε ότι ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Γενικά συμφωνώ. Μια φορά βέβαια αγόρασα ένα γι’αυτό το λόγο. Μόλις έιχα βγει από τον κινηματογράφο και το εξώφυλλο μου θύμισε πολύ έντονα μια σκηνή από την ταινία. Έριξα και μια ματιά στο οπισθόφυλλο και τελικά πέρασα πολύ ωραία διαβάζοντάς το.

Φαντάζομαι πως η σωστή αναλογία για μια ταινία είναι η αφίσα. Θα το παραβλέψω όμως και θα πω ότι δεν πρέπει να κρίνεις μια ταινία από το trailer της. Για παράδειγμα όταν είδα το trailer του Wolfman είπα εδώ είμαστε. Ατμοσφαιρική φωτογραφία, επιβλητική μουσική, ενδιαφέρον θέμα, καλοί ηθοποιοί. Αργότερα ένας φίλος με έπεισε ότι ήταν τόσο μάπα, που δεν άξιζε τον κόπο να δώσω τα 8€. Προσπαθώ να σκεφτώ κανένα μάπα trailer καλής ταινίας, αλλά δεν μου έρχεται τώρα. Μπορείτε να βοηθήσετε στα σχόλια, κι αν θυμηθώ κάτι, υπάρχει πάντα και το edit.

Ανήκω στην κατηγορία των θεατών που θέλει πάντα να είναι νωρίς στην αίθουσα για να προλάβει τα «προσεχώς». Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Ανοίγει η όρεξη. Πόσο αξιόπιστο είναι τελικά το trailer μιας ταινίας; Αρκεί να έχεις λίγη φαντασία και την κατάλληλη μουσική επένδυση όμως και όλα μετατρέπονται, όλα αλλάζουν:

Το «Mary Poppins» σε ταινία τρόμου

Το «The Shining» σε ρομαντική κομεντί

Το «Top Gun» σε μια παράξενη ιστορία αγάπης

Το «Sleepless in Seattle» σε θρίλερ

Το «Seven» σε ένα ιδιαίτερο buddy movie

To «Fight Club» σε μια ταινία του James L.Brooks

Το «Misery» σε μια ιστορία αγάπης

Η λίστα είναι απλά ατελείωτη…

Την επιλογή των previews έκανε η Narrator

ταινία μικρού μήκους: http://wp.me/p1pa1c-1KL