ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Tρίτη 29 Ιούνη 2010

Posted on 29 Ιουνίου, 2010 10:35 πμ από

0


Γενική απεργία έχει προκυρηχθεί από την ΓΣΕΕ  στην οποία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ, οι δημόσιοι και ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί προσυγκέντρωση στο Μουσειςο και από την Ομόνοια θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη. Στις 10:30 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία του ΕΚΘ, ενώ την ίδια ώρα, συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου προγραμματίζει το ΠΑΜΕ και στην Καμάρα άλλες οργανώσεις.

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Προβλήματα θα παρατηρηθούν στις μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, τα σωματεία εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια για να διευκολύνουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στο κέντρο.

Ειδικότερα, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

  • ►Τα λεωφορεία από τις 8:00 μέχρι και τις 20:00
  • ►Τα τρόλεϊ από τις 7:30 μέχρι και τις 20:00
  • ►Μετρό και ΗΣΑΠ από τις 10:00 έως και τις 16:00
  • ►Τραμ από τις 11:20 έως και τις 14:30

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί.

Χειρόφρενο στο σιδηρόδρομο, κανονικά οι πτήσεις

Κανονικά θα εκτελούνται οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό, ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στις πτήσεις προς τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια του εσωτερικού, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην απεργία. Στην κινητοποίηση δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όσον αφορά στον ΟΣΕ, θα πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών, ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού. Εκτός λειτουργίας τίθεται και η σιδηροδρομική σύνδεση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα και οι συρμοί του μετρό να σταματούν τη διαδρομή τους στη Δουκ. Πλακεντίας.

Στο κόκκινο το λιμάνι του Πειραιά

Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από τα λιμάνια της χώρας, ωστόσο αμφίβολο είναι το μέλλον των 21 προγραμματισμένων δρομολογίων από το λιμάνι του Πειραιά. Παρά το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) δεν θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη κινητοποίηση. Το πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία στο λιμάνι, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλόων, Απόστολος Βεντούρης, σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζήτησε την παρέμβαση των αρχών για να φύγουν κανονικά τα πλοία.

Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες ταξιδιώτες είχαν εγκλωβιστεί στο λιμάνι, αν και τότε είχε κριθεί επίσης παράνομη η απεργία των δύο σωματείων. Εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ και του «Στέφενσον» καλούν όσους έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν σήμερα από τον Πειραιά να μην προσέλθουν στο λιμάνι.

Τα δρομολόγια που έχουν προγραμματισθεί να αναχωρήσουν από τον Πειραιά είναι τα εξής:

Ωρα Προορισμός Πλοίο
07:15 ΣΥΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ ΧΑΪΣΠΙΝΤ 5
07:25 ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΘΗΡΑ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ
07:30 ΣΙΚΙΝΟΣ, ΙΟΣ, ΘΗΡΑ SPEEDRUNNER II
07:30 ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ ΧΑΪΣΠΙΝΤ 4
07:35 ΣΥΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ
07:45 ΣΥΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ SPEEDRUNNER III
08:00 ΣΕΡΙΦΟΣ, ΣΙΦΝΟΣ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ SPEEDRUNNER IV
12:30 ΧΙΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ
14:30 ΚΥΘΝΟΣ, ΣΕΡΙΦΟΣ, ΣΙΦΝΟΣ, ΚΙΜΩΛΟΣ, ΜΗΛΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
14:45 ΧΑΝΙΑ ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΪΖΟΝ
15:00 ΗΡΑΚΛΕΙΟ SUPERFAST XII
16:30 ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ ΧΑΪΣΠΙΝΤ 5
17:15 ΣΥΡΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΤΗΝΟΣ ΧΑΪΣΠΙΝΤ 4
17:30 ΣΥΡΟΣ, ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΔΟΝΟΥΣΑ, ΑΙΓΙΑΛΗ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ
19:00 ΘΗΡΑ, ΚΩΣ, ΡΟΔΟΣ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1
19:00 ΧΙΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΙΣΣΟΣ
21:00 ΧΑΝΙΑ ΕΛΥΡΟΣ
21:00 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ ΙΙ
21:30 ΣΥΡΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΒΑΘΥ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ
22:00 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ
22:00 ΠΑΤΜΟ, ΛΕΙΨΟΙ, ΛΕΡΟ, ΚΑΛΥΜΝΟ, ΚΩ, ΣΥΜΗ, ΡΟΔΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Κατόπιν αυτού, από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 6 το πρωί της Τετάρτης, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δεν μεταδίδουν ειδήσεις, ενώ καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη.

Με απεργία διαρκείας προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αποφάσισε και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης, αναμένεται να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, προειδοποίησε για απεργία διαρκείας, σε περίπτωση που ανατραπεί το ασφαλιστικό καθεστώς και επιχειρηθεί περαιτέρω μετοχοποίηση ή πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.

Αν υπάρχουν διορθώσεις για τις προσυγκεντρώσεις παρακαλώ έστω και αργά να μας τις επισημάνετε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΙΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία και το tvxs

(ολίγον τροποποιημένη από την Jaquou Utopie)

http://wp.me/pPn6Y-1xM