Απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες 16 και 17 Ιουνίου

Posted on 16 Ιουνίου, 2010 7:46 μμ από

1


Απεργούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου οι ιατρικοί επισκέπτες

«Την κηρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιας για την Τετάρτη 16 Ιουνίου εξηγγειλε η Πανελ. Ομοσπονδια Ιατρικων Επισκεπτών-Φαρμακευτικων Κλάδων (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ).

Οπως τονίζει η Ομοσπονδια, με το γνωστό τρικ των «οικειοθελών αποχωρήσεων» πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, προχωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δραστική μείωση προσωπικού. Παράλληλα-προσθέτει- εκβιάζουν με απόσυρση ειδικών φαρμάκων από την αγορά.»

«Τα Νέα online» http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4578593

———————————————————————————————————

 

ΟΑΣΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Μ ΑΠΟ 11:00 – 16:00

http://www.oasa.gr/

———————————————————————————————————

Προσυγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συλλαλητήριο την Τετάρτη 16/6 στα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ.

http://syntonismos.blogspot.com/2010/06/16.html

———————————————————————————————————

από TVXS.gr http://tvxs.gr/node/60380

«Σήμερα στις 19:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που αποφασίζονται σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

«Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τις αντιδράσεις τους για να αποτρέψουν και να ακυρώσουν τις προσπάθειες ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, που προειδοποιεί πως «είναι αποφασισμένη να εντείνει και να κλιμακώσει τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις της».

 

Στο μεταξύ, εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό εις ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρεία, καθώς έληξε η σύμβασή τους. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και νέα 24ωρη απεργία για αύριο, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίας από την Παρασκευή. Παράλληλα, πεντάωρη στάση εργασίας, 11:00 – 16:00, πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Κατά τη διάρκεια της στάσης μάλιστα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας στην ΕΡΤ Α.Ε. είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων που κινδυνεύουν να δουν επίσης την πόρτα της εξόδου του Ραδιομεγάρου αλλά και για τη διεκδίκηση ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που εκκρεμεί από το 2008.

Παράσταση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για τις 14:30 στο υπουργείο Οικονομικών οι καθηγητές, οι οποίοι αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν ως και την Παρασκευή την αποχή τους από τη βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών, ενώ συγκεντρώσεις θα κάνουν και σε βαθμολογικά κέντρα.

Την ίδια στιγμή, νέα αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποίησαν χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη οι δικηγόροι της Αθήνας. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, καθώς για το δρομολογημένο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.»

 

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-1pf

Όπως πάντα είναι ευπρόσδεκτες οι ανταποκρίσεις σας! 🙂

koula