WE WON!

Posted on 15 Ιουνίου, 2010 10:18 μμ από

56


(πρόκειται για τη συνέχεια του παιχνιδιού… http://wp.me/p1pa1c-1kK )

γράφει η mitera

Προτείνω να διαβάσετε , ακούγοντας το κομμάτι! 😀

Ήταν νύχτα σκοτεινή….κοντά 12.15…περπατούσε με τη τσάντα στο χέρι…και τα μακριά του μαλλιά ανέμιζαν στη στράτα των σούσουρων…που φύσαγαν δαιμονισμένα πάνω στους κορμούς των δέντρων που ακόμα αντιστέκονταν.

Και τα πουλιά…και τα πουλιά ήταν μπερδεμένα…δεν ήξεραν  προς τα πού να πάνε….τα ανάδευε ο άνεμος! Το πλακόστρωτο είχε αρχίσει να παγώνει! Δεν σκέφτηκε να γυρίσει πίσω . Έσφιξε τα χέρια και συνέχισε σκυφτός.

Όπως πήγαινε με τα μαλλιά του ν ’ανεμίζουν, σκοντάφτει σε μια πέτρα.

-Πέτρες πετώ του πρωθυπουργού και μου γαέρνει φόρους!

Εδώ και καιρό είχε σταματήσει να κοιτάζει να ψηλά. Τρόμος τον διαπέρναγε και μόνο στην σκέψη…που στριφογυρνά η ίδια ιδέα , να πάρει ένα παλούκι και να τους αρχίσει στις γρήγορες…να δεις για πότε θα έσκυβαν κι αυτοί, που αποδέχονταν αμέσως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όμως φαίνονταν σκληροί κι αδίστακτοι μπροστά στα μάτια, που κοιτούσαν πάντα κάτω. Κάτω από το φαινομενικά σκληρό βλέμμα του, κρυβόταν ένας άκακος χαρακτήρας, ανθρώπινος, αλλά και αντιστασιακός .Ένας αντιστασιακός, που τους απαξιούσε, μα και τους ανεχόταν. Ένοιωθε την απληστία τους και τους  άφηνε να του κατεβάζουν το βλέμμα. Το βλέμμα αυτό, που κανείς δεν κατάφερε να διαβάσει!!!

Ούτε ένας αντιστασιακός ανάμεσα σε υποταγμένους και φερέφωνα της εξουσίας!!

Εξουσίας σάπιας, καταπιεστικής  και ανελέητης. Μα έκρυβε μέσα του μια ελπίδα για το μέλλον. Το  μέλλον που κάποιοι προσπαθούσαν να ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί! Το μέλλον που φτιάχνουν όπως θέλουνε!

Γελώντας ξεψυχούσε μόνος, χωρίς κανένας να συνεχίζει τη φράση του….. όλοι είχαν  πάει για ύπνο. Ύπνος που κράτησε πολύ λίγο, μιας και το πορτοπαράθυρο άνοιξε διάπλατα.

-Χαμογελάτε !Χαμογελάτε!!

Επανέλαβε ο «δολοφόνος» με το χαμόγελο! Έτσι τον γνώρισαν τα «θύματα» του, έστω και για πολύ λίγο. Έτσι τον ήξερε και η ασφάλεια, που δεν μπορούσε πια να ελέγξει τις επιδράσεις του γέλιου, που αντηχούσαν στους τοίχους, τους έρημους δρόμους, στα σκοτεινά σοκάκια της πόλης και φώτιζε προς στιγμήν τις σκοτεινές ψυχές των ανθρώπων,  που αντιστέκονταν σε κάθε μορφή κανόνων.

Επιτέλους… ο «δολοφόνος» με το χαμόγελο, είδε μέσα από το παράθυρο μια «μαύρη μέρα» !

-Μαύρη μέρα, άσπρη νύχτα…

-Η νύχτα είναι τόσο νέα !

-Είναι νέα γιατί ήταν το πρώτο φεγγάρι του Αυγούστου, που αντιστέκεται και επιμένει!

Θεια μέρα του Δάντη, η θεια Δίκη; Η’ μήπως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο; Το πρόσωπο που αφήνει χώρο για όλους;

Το πρόσωπο της ξάφνου σκοτείνιασε και το βλέμμα της αστραποβόλησε.

-Άσε κάτω το ζωνάρι! Αναφώνησε και έπνιξε τον πόνο της σ’ ένα μπουκάλι  Μεταξά που είχε καβατζάρει από τη κηδεία ενός μπάρμπα της. Η κρίση είχε χτυπήσει και τη κάβα της. Κρίση, ξεκρίση, της άρεσε τον χειμώνα να πίνει…… σ’ έναν αγώνα άνισο!

Αποφάσισε να πάρει το δρόμο της επιστροφής. Τον δρόμο τον παγωμένο, το δρόμο τον ανεμοδαρμένο, αργά…αργά…. παρέα χάθηκαν μέσα στη νύχτα!

Απόψε δεν θα κοιμηθώ, μα ξαπλωμένος,  πάνω στα ανάκατα σεντόνια θα σε βλέπω να σουλατσάρεις στο ταβάνι, να κάθεσαι στα ράφια τα σκονισμένα, σε κάποια γωνιά του κρεβατιού, να μου γνέφεις και να βρίσκεσαι εδώ κι εκεί, παντού και πουθενά!!

Να αντιπαρατεθεί, ν’ αντισταθεί, ν’ αγανακτήσει, δεν ξέρει. Το ΔΝΤ μας θέλει νηφάλιους, ήρθε η ώρα για αντίσταση.

Αντίσταση ακούει κι αντίσταση δεν βλέπει! ΔΝΤην παλεύει!

Αρχίδια μέντολες! Έτσι κι αλλιώς η ζωή μας θα τελειώσει με μια όμορφη παράτα.

Μέσα από τη λάμπα κι ο Ινδιάνος αντιστεκόταν, στα αμερικανάκια της εποχής που σκότωναν και έκλεβαν τη γη….

Σούσουρο έγινε στη γειτονιά κι άρχισαν ένας ένας να βγαίνουν απ’ το καβούκι τους. Καβούκι σκληρό, παρά το συνεχές βράσιμο του κάβουρα στο ζουμί του και ο παχουλός έμπορος από την επαρχία, κοίταζε λαίμαργος, μια τον κάβουρα και μια την Ουκρανή που του ειχε κάνει δώρο το Αλλοδαπών….. Άλλωστε τον είχε φλομώσει στις μίζες, αλλά όχι και να τους φωνάξει στο κινέζικο.

Κινέζοι…..Αμερικανοί……REVOLUTION!!!!!!

Θυμήθηκε εκείνη την κορυφαία ιστορία….   tou diadoliti pou purobolise en psixro I astinomia se mia diadilwsi/ katalipsi gefiras , enw prospathouse na swsei kapoion allo pesmeno diadiloti

«Πράματα και θάματα», του είπε ο Κινέζος σε άπταιστα ελληνικά…και του έκλεισε το τηλέφωνο!!!

Άρχισε να τρέμει!! Κρύος ιδρώτας τον έλουσε!!!

Βρέ λές να καταθέσει τελικά στην επιτροπή;;

Δεν κέρδισε τίποτα από την αγορά προϊόντων για γκοθ μακιγιάζ..

Η Αργεντινή σε περιμένει Αργεντινή του ΔουΝουΤου φαντάζει πλέον μπρος μας!

-Μέσα στο μυαλουδάκι μας, η λέξη η μοναδική,

η σωτήρια «αντίσταση» να ριζωθεί!!!

 

Έγραψαν (κατά αλφαβητική σειρά)

Οι Αντιστασιακοί: 😀

Anadyomenh , Ankan , Back Door Man , Γιανκα , DrAluca , j4nus , koula , loophole, μανικακος , ΜITSARAS , Μιδας , mitera , marxfactor , nefeli7 , olomayri nuxterida, pio mayri de ginetai.

 

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-1oA

για το copy-paste

koula