Ένας αναρχικός καθηγητής στο Γέηλ

Posted on 7 Ιουνίου, 2010 4:03 μμ από

41


Συνέντευξη του David Graeber .Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα ένας από τους κορυφαίους ανθρωπολόγους του πλανήτη, ο David Graeber, προσκεκλημένος του αντεξουσιαστικού φεστιβάλ της εφημερίδας Βαβυλωνία. Μα καλά θα πείτε, τι ζητάει ένας πρώην καθηγητής του Γέηλ και νυν του Goldsmiths του Λονδίνου σε ένα αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ ;

O David Graeber δηλώνει αναρχικός και έχει τιμήσει αυτή τη στάση ζωής του όντας μέλος του παγκόσμιου αντισυστημικού κινήματος και μέλος του ιστορικού συνδικάτου των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου ( IWW ).

To 2005 o David Graeber θα εκδιωχθεί από το πανεπιστήμιο του Γέηλ, στο οποίο δίδασκε ανθρωπολογία, λόγω της συμμετοχής του στο παγκόσμιο αντικαπιταλιστικό κίνημα με αφορμή την δημόσια υποστήριξη του σε μιά φοιτήτρια την οποία το Γέηλ απέβαλε επειδή συμμετείχε στην οργάνωση σωματείου φοιτητών, πράγμα που απαγορεύεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Η.Π.Α. .

Το 2006 το London School of Economics θα καλέσει τον David Graeber να δώσει την καθιερωμένη ετήσια διάλεξη στον τομέα της ανθρωπολογίας προς τιμήν το μεγάλου Πολωνού ανθρωπολόγου Μαλινόφσκυ. Μια πρόσκληση η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στον τομέα της ανθρωπολογίας.

Tα βιβλία του David κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Στάσει Εκπίπτοντες .

«Αποσπάσματα μιάς αναρχικής ανθρωπολογίας»

«Κίνημα,Βία,Τέχνη, και Επανάσταση.»

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη διάλεξη Μαλινόφσκυ : http://www2.lse.ac.uk/PublicEvents/pdf/20060525-Graeber.pdf

Κάπου εδώ να ευχαριστήσω τις εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο Καινά Δαιμόνια, για τη παραχώρηση του χώρου για τη συνέντευξη, στη Σουλτάνη 8 στα Εξάρχεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ το Σπύρο των εκδόσεων Στάσει Εκπίπτοντες για όλα.

Εικονοληψία(περίπου),μοντάζ,post production

risinggalaxy

σύντομος δεσμός  http://wp.me/p1pa1c-1gH