Αποκλεισμός των Σουηδικών λιμανιών για όλα τα Ισραηλινά πλοία

Posted on 5 Ιουνίου, 2010 5:17 μμ από

14


Ανακοίνωση του Σουηδικού Συνδικάτου Λιμενεργατών

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών ανακοίνωσε σήμερα τον αποκλεισμό από τα σουηδικά λιμάνια όλων των ισραηλινών πλοίων,  καθώς και των εμπορευμάτων που κατευθύνονται ή προέρχονται από το Ισραήλ. Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 24 Ιουνίου.

Ο λόγος για αυτό τον αποκλεισμό είναι η πρωτοφανής εγκληματική επίθεση στο στόλο της ειρήνης που κατευθυνόταν στη Γάζα. Πολλοί ειρηνιστές ακτιβιστές δολοφονήθηκαν από Ισραηλινούς κομμάντος, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν υπό περιορισμό χωρίς κανένα λόγο.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών που στηρίζει την πρωτοβουλία ‘Ένα Καράβι για τη Γάζα’ επιθυμεί με αυτή του την απόφαση να διαμαρτυρηθεί τόσο για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραηλινό κράτος με την επίθεση στο στόλο της ειρήνης που μετέφερε προμήθειες σε πολίτες όσο και για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του πολύπαθου πληθυσμού της Γάζας.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών απαιτεί την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της επίθεσης, το σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου από το Ισραηλινό κράτος καθώς και την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών καλεί συνδικάτα και οργανώσεις να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Επίσης καλεί σε γενικό αποκλεισμό των Ισραηλινών προϊόντων μέχρι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

Jaquou Utopie

shortlink:  http://wp.me/pPn6Y-1ff