Συνεχής Ενημέρωση Από τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις

Posted on 20 Μαΐου, 2010 9:57 πμ από

88


Από την σημερινή πορεία, στην Πλατεία Συντάγματος

Από εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας..

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ., ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ γίνεται στην Ομόνοια. Στο Μουσείο καλούν προσυγκέντρωση και πορεία τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο απεργιακός χάρτης

►Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β), παρά τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία. Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι «αντικειμενικά θα υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, αλλά και λόγω προβλημάτων που θα προκύψουν στις συγκοινωνίες».

►Τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά

►Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) θα υπολειτουργούν

►Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις συναλλαγές των πολιτών με τα Ταμεία και το Δημόσιο

►Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς

►Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακός

►ΗΣΑΠ και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10:00-16:00

►Καθηλωμένες θα είναι οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ

►Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια

►Ανοιχτός θα είναι ο εναέριος χώρος, καθώς δεν μετέχουν στην απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όμως, θα υπάρξουν ματαιώσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας της ΟΣΥΠΑ.

►Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί

►Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος. Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού και της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν συμμετέχουν στην απεργία οι δημοσιογράφοι

Κανονικά θα μεταδίδουν αύριο ειδήσεις τα ενημερωτικά ραδιόφωνα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ και οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή. Ωστόσο, η ΕΡΤ θα κατεβάσει «ρολά», από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι την ίδια ώρα, την Παρασκευή, λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία.

Απεργιακός πυρετός και στη Θεσσαλονίκη

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 το πρωί, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, ενώ το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα αστικά λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν 24ωρη απεργία και θα γίνουν μόνο το πρώτο δρομολόγιο 04.25′ και το τελευταίο 23.05′ με προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22.30′ – 06.25′.

edit 10:52

Αθήνα: Αναφέρονται και καταγγέλονται «προληπτικές προσαγωγές»  γύρω απο την περιοχή του Μουσείου όπου γίνονται οι προσυγκεντρώσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αντιεξουσιαστικού Χώρου…

Συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και φοιτητές έχουν προσαχθεί στο Αλλοδαπών.

Φαίνεται ότι αποκλεισμένοι απο ΜΑΤ είναι και στο Nosotros όπου έγινε και προσπάθεια να μπούνε στον χώρο.

edit 11:17

Αθήνα: Μπλοκ διαδηλωτών της ΑΚ , ακριβώς έξω απο το Νosotros είναι περικυκλωμένο και ακινητοποιημένο απο  ΜΑΤ και ασφαλίτες και εμποδίζεται να πάει στην πορεία

«Προληπτικές προσαγωγές» και φοιτητών μελών  της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

edit 11:40

Αθήνα: Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια και κατευθύνεται στο Υπουργείο Εργασίας.

edit 11:45

Αθήνα: 15 «προληπτικές προσαγωγές» για εξακρίβωση στοιχείων μέχρι στιγμής ενώ φαίνεται ότι έχουν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις απο το Nosotros.

edit 12:18

Γίνεται λόγος για δεκάδες προσαγωγές, προσπάθεια γίνεται και από μέλη του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων να γίνουν συνεννοήσεις για να αφεθούν οι προσαχθέντες.

Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Η πορεία είναι μεγάλη, αν και όχι όσο αυτή της 5ης Μάη.

edit 12:24

Η  πορεία του ΠΑΜΕ πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στο Θησείο όπου και διαλύεται. Οι εκτιμήσεις  μιλάνε για μια μαζική πορεία αλλά όχι όσο της 5ης Μάη.

edit 12:57

Αθήνα: Η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Πρωτοβάθμιων και λοιπών (μην τα γράφω όλα πάλι) είναι μία τεράστια πορεία, ίσως όχι όσο η πορεία της 5ης Μάη αλλά πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μια πορεία που καταλάμβανε  όλη την Σταδίου και τα τελευταία της μπλοκ ήταν ακόμα ακινητοποιημένα στην Πατησίων… Αυτή τη στιγμή η κεφαλή με τη ΓΣΕΕ κατεβαίνει την Πανεπιστημίου ενώ μέρος της πορείας θέλει να παραμείνει στην Πλατεία Συντάγματος.

edit 13:07

Τα  ΜΑΤ  προσπαθούν να διώξουν τον κόσμο της πορείας που παρέμενε στην Πλατεία Συντάγματος, στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, φωνάζοντας «Κλέφτες-Κλέφτες», «Ανυπακοή – Απεργία Γενική», «Δε σε θέλει ο λαός παρ’ το ΔΝΤ και μπρος»και άλλα συνθήματα, με χρήση χημικών…

Ο κόσμος συνεχίζει να παραμένει στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ τα μπλοκ των διαδηλωτών που περνούν ακόμα μπροστά από την καμένη Marfin της Σταδίου σταματούν και είτε φωνάζουν συνθήματα είτε κρατούν ενός λεπτού σιγή.

edit 14:11

Παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της πορείας στην Πλατεία  Συντάγματος  ενώ η ουρά της πορείας αυτή τη στιγμή φτάνει στο Σύνταγμα.

Εν τω  μεταξύ μικροένταση δημιουργήθηκε όταν από τους διαδηλωτές απομονώθηκε ομάδα φασιστών πριν προβούν σε οποιαδήποτε πράξη κα οι διαδηλωτές τους έβγαλαν από το κύριο σώμα της πορείας.

Η αστυνομία ανακοινώνει προς το παρόν 20 προσαγωγές ενώ διαδηλωτές και συνδικαλιστές μιλούν για πολύ περισσότερες.

Πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μία πορεία  100.000 ανθρώπων που συνεχίζεται ακόμα στο κέντρο της Αθήνας.

Πρώτες εικόνες από την σημερινή πορεία στην Αθήνα… Από το Athens Indymedia

edit 15:14

Για 98 «προληπτικές προσαγωγές» σήμερα πριν την πορεία  κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η αστυνομία. Ανάμεσά τους και τρείς Γάλλοι πολίτες, μέλη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος…

spam

…τι άλλο θα δούμε… Ο  Χρυσοχοϊδης κάνει για άλλη μια φορά διεθνή καριέρα

http://wp.me/pPn6Y-ZP