ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ;

Posted on 19 Μαΐου, 2010 4:44 μμ από

55


Eίναι Εφικτή μια Μεγάλη Συμμαχία για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας;

Μπορούμε να αναγκάσουμε τις ηγεσίες της Αριστεράς να αφήσουν για την ώρα τις αγκυλώσεις τους, μέχρι να αποκρούσουμε τη σημερινή επίθεση που δεχόμαστε, και που δεν αφορά μόνο τον κόσμο της Αριστεράς. Όλοι έχουμε προσωπικές επαφές με στελέχη τους. Μην περιμένεις από τέτοιες «κεφαλές» να πάρουν πρωτοβουλία, ό,τι γίνει αν γίνει θα αρχίσει από τη βάση.

Είναι θέμα επιβίωσης του πληθυσμού πια, οι ομοιότητες τού σήμερα με τη γερμανική Κατοχή 1941-44 αρχίζουν και γίνονται τρομακτικές. Κι ο κόσμος θα ακολουθήσει αρκεί να τον ενημερώσουμε, και να μην τον τρομάξουμε με κομματικά καπελώματα. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα μέτωπο κατά του ΔΝΤ αλλά και υπέρ της διαφάνειας στα Δημόσια πράγματα, χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική πρόταση απέναντι στη σημερινή ιδιότυπη συγ»κυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ.

Ένα ειρηνικό κίνημα που θα αναγκάσει το ξοφλημένο σήμερα πολιτικό σύστημα να φύγει ήσυχα, με προκήρυξη εκλογών για Συντακτική Βουλή, με το εγγλέζικο μονοεδρικό σύστημα της μίας λίστας. Μια σοβαρή Λαϊκή Συμμαχία για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αποτελούμενη από όλους όσους διαφωνούμε με την καταστροφή που μας φέρνουν οι λογικές Μάαστριχτ. Συντηρητικοί, σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, κομμουνιστές, ακροδεξιοί ακόμα. Που θα κάνει αναδιάρθρωση του χρέους αρχικά και στάση εξωτερικών πληρωμών αν η Ευρώπη επιμένει να μας γυρνάει την πλάτη. Άσε που εκτός απ’ τη Δύση υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. (Σημ. Ο Πούτιν 45 δις έδωσε στους Ουκρανούς για 3 χρόνια νοίκι της βάσης τής Οδησσού…) Υπάρχουν λύσεις, λίγο μυαλό από αρκετούς έστω χρειαζόμαστε. Μπορούμε να συσπειρώσουμε όλον τον κόσμο αν συμφωνήσουμε στα αυτονόητα για όλους μας: πρώτα ο Άνθρωπος κι όχι οι παπατζήδες-τραπεζίτες, αποκατάσταση της Δημοκρατίας με εκλογή Βουλής που να αντιπροσωπεύει τους πολίτες, διαφάνεια στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στο πολιτικό χρήμα, επανίδρυση της παραγωγικής μηχανής της χώρας στην ανάγκη με αρκετό προστατευτισμό στο οικονομικό μίγμα, δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, εφαρμογές άμεσης Δημοκρατίας για ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ να κυβερνόμαστε υποτίθεται από μια Βουλή που αυτήν τη στιγμή δεν αντιπροσωπεύει ΚΑΝΕΝΑΝ. Είναι ένα πλειοψηφικό πακέτο πιστέψτε με.

Μπας και αποφύγουμε τα χειρότερα που ήδη είναι ορατά. Ένα σας λέω, σκεφτείτε να ρίξουμε τη σημερινή Χούντα και να φορτωθούμε μια ακόμα χειρότερη όπου οι τραπεζίτες θα κάνουν απευθείας πια και τις υπεργολαβίες των διεφθαρμένων πολιτικών της χουντοσυγκυβέρνησης. Δεκαπέντε χρόνια τον τρώνε στη μάπα τον Μπερλουσκόνι οι γείτονες ήδη, αυτό λέω μόνο… Άλλα επίσης απευκταία σενάρια κι ακόμα χειρότερα; Οι φλόγες ενός ακόμα αιματηρού εμφυλίου ή η φρίκη μιας ΑΝΟΙΧΤΗΣ πια δικτατορίας του τρόμου, με τανκς στους δρόμους, πολίτες «εξαφανισμένους» κλπ… Καταστάσεις που πέρα από τεράστιο ανθρώπινο πόνο θα αφήσουν σημάδια στην κοινωνία για δεκαετίες. Τα έργα και ημέρες Γιωργάκη και Χουντοχοϊδη, το ολοφάνερο πια ΜΙΣΟΣ τους ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποστομώνουν νομίζω όσους βρίσκουν το τελευταίο υπερβολικό.

από τον φίλο BLUSKIES

την ανάρτηση ανέλαβε ο iguana