Zaphod Beeblebrox
Tην «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα αναλαμβάνουν με επιστολή τους στο «Ποντίκι» από τη φυλακή (με τη σειρά που υπογράφουν) η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς. Πρόκειται για ένα κείμενο με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης δέχονται ότι και ο νεκρός από αστυνομική σφαίρα Λάμπρος Φούντας ήταν σύντροφός τους.
«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα…
…Δηλώνουμε πως ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στον Επαναστατικό Αγώνα. Η μάχη που έδωσε ήταν για την υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία.
Δηλώνουμε επίσης πως είμαστε πολύ περήφανοι για την οργάνωσή μας, τον Επαναστατικό Αγώνα, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, για κάθε στιγμή της πολιτικής δράσης μας. Είμαστε περήφανοι για το σύντροφο Φούντα, τον οποίο τιμούμε και θα τιμούμε για πάντα.
Όσο κι αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς, κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί.
Όσο κι αν γελούν αυτάρεσκα οι δυο τρομοκράτες Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδης για τις συλλήψεις μας, όσο κι αν πιστεύουν πως κατοχύρωσαν την απαραίτητη ασφάλεια για να προχωρήσει ανεμπόδιστα το σοσιαλφασιστικό τους κόμμα την εφαρμογή των εγκληματικών του σχεδίων ενάντια στην κοινωνία και κουνάνε την ουρά τους που οι Αμερικάνοι προϊστάμενοί τους τούς επιχαίρουν, όσο κι αν ισχυρίζονται πως εξαλείψανε μια σοβαρή απειλή για το καθεστώς τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με εμάς.
Όσο είμαστε ζωντανοί, όσο ζούμε κι αναπνέουμε θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργούμε προβλήματα στα αντικοινωνικά και εγκληματικά τους σχέδια.
Και αν πιστεύουν οι διώκτες μας και η πολιτική εξουσία αυτής της χώρας πως έχουν το σύνολο της κοινωνίας με το μέρος τους, αν πιστεύουν πως η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρούν εμάς ως κοινωνική απειλή, γελιούνται. Κοινωνική απειλή για την πλειοψηφία του πληθυσμού είναι η κυβέρνηση που περνά το ένα πακέτο αντικοινωνικών μέτρων μετά το άλλο, καθ’ υπόδειξη των κορακιών του κεφαλαίου που «λαδώνουν» με τη ρευστότητα που διαθέτουν τον κρατικό μηχανισμό. Τρομοκρατία είναι η μακροχρόνια νεοφιλελεύθερη πολιτική που επέβαλαν τα κόμματα εξουσίας με την ανοχή ή και τη στήριξη των μικρών κομμάτων. Τρομοκρατία είναι η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας που έχει κάνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να παρακολουθούν μουδιασμένα μέχρι στιγμής από φόβο, μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον τους να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τρομοκρατία είναι να μην έχεις τα βασικά για να επιβιώσεις, να σου παίρνουν το μισθό και τη σύνταξη, να σου κατάσχει η τράπεζα το σπίτι, να ζεις μέσα στη μόλυνση που σκοτώνει. Τρομοκρατία είναι να ζεις καθημερινά υπό το καθεστώς του φόβου για την επιβίωση».
Στην 16σέλιδη ανάληψη καταλήγουν :
«Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πλέον ιδανικές. Ας διαμορφώσουμε και τις υποκειμενικές συνθήκες που απαιτούνται για να επιχειρήσουμε την επανάσταση. Αυτή είναι η ευκαιρία μας.
ΖΗΤΩ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΝΑΣ»
Τις ημέρες που εκτυλισσόταν στο σήριαλ της «εξάρθρωσης» του «Επαναστατικού Αγώνα», ο γράφων είχε κάνει κάποιες υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα αναρωτιώμουν μήπως ο Μαζιώτης δεν έδινε δεκάρα μπροστά στο ενδεχόμενο να συλληφθεί; Μήπως ο Μαζιώτης γνώριζε πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα το σύστημα θα τον χρησιμοποιήσει και παρόλα αυτά αδιαφορούσε πλήρως;
Με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη συμμετοχή τον «ΕΑ» και σε συνδυασμό με τα ως σήμερα γεγονότα, γίνεται φανερό ότι πράγματι τα μέλη της οργάνωσης δεν έκαναν σοβαρές προσπάθειες να κρυφτούν κι ότι σε κάθε περίπτωση θεωρούσαν καθήκον τους να υποστηρίζουν τη δράση τους. Ταυτόχρονα όμως γεννιούνται πολύ σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της αντιτρομοκρατικής και γενικότερα της εξουσίας. Είναι σχεδόν αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν απολύτως γνωστή η δράση του «ΕΑ» στις υπηρεσίες του κράτους. Είναι πλέον φανερό ότι η «εξαρθρώσή» του υπήρξε αποτέλεσμα του ζυγίσματος κόστους-κέρδους από τη συνέχιση της (ελεγχόμενης) δράσης του ή την θεαματική σύλληψη των μελών του και εξάρθρωση της οργάνωσης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης με τη συμφωνία του πρωθυπουργού, αποφάσισε ότι η δεύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή της βαθιάς οικονομικής κρίσης είναι προτιμότερη για το σύστημα εξουσίας.
Short Link: http://wp.me/pPn6Y-IT
Mind the Gap
29 Απριλίου, 2010 12:16 μμ
Και εγώ τείνω στην άποψη πως τελικά η «εξάρθρωση του Ε.Α.» ήταν από το στοκ της ΕΛΑΣ που ανασύρθηκε την κατάλληλη στιγμή αφού υπολογίστηκαν τα οφέλη.
Αυτό είναι και το τέλος της επίδειξης «αρετής» του Χρυσοχοίδη, από εδώ και πέρα ως υπουργός ασφαλείας των κατοχικών δυνάμεων θα αναγκαστεί να ρίξει τη μάσκα του «σοσιαλιστή δημοκράτη» και θα φανεί καθαρά το πρόσωπο του «εγγυητή» των δανείων και του φιλόδοξου αρχηγού των ταγμάτων των ΔΝΤ-τσολιάδων.
Ελπίζω η ιστορία να του επιφυλάξει αυτό που του αξίζει.
olomavri nuxterida, pio mavri de ginetai
29 Απριλίου, 2010 12:27 μμ
τιμη στους φυλακισμενους αγωνιστες
το κρατος ειναι ο μονος τρομοκρατης
(ειμαστε αισιοδοξοι, η δραση τους εχει μεγαλες διαφορες απο αυτη της 17Ν, δεν ειχαν κανενα νεκρο δηλαδη, οποτε ελπιζουμε οτι οι ποινες τους θα ειναι διαφορετικες)
simon
30 Απριλίου, 2010 8:59 πμ
Νυχτερίδα,
μήπως θάπρεπε να γράψεις «τιμή στους φυλακισμένους (απελπισμένους και ολίγον ευηθείς) αγωνιστές;
Γιατί, αν αληθεύει το σκεπτικό του Ζαφόντ (και κατά την άποψή μου αληθεύει) η ύπαρξη και η δράση τους ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του υπουργού υπό κηδεμονία ΠΡΟΠΟ.
oldboy9
29 Απριλίου, 2010 1:09 μμ
Οι αληθινοί τρομοκράτες, όπως πάντα δεν λογοδοτούν ΠΟΤΕ…
chrisppa
29 Απριλίου, 2010 9:00 μμ
Επειδή ο Zaphod με πρόλαβε στην προσέγγιση του θέματος. Φαίνεται πολύ πειστικό το σκεπτικό του που είναι και δικό μου. Πώς είναι δυνατόν μία εικοσαετία ένας άνθρωπος ο οποίος έχει καταδικαστεί ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, να «διαφεύγει» της προσοχής της αντιτρομοκρατικής και σήμερα να τον βαφτίζουν αρχηγό δύο επαναστατικών οργανώσεων.
Εχω την υποψία, και ας θεωρηθώ αφελής, ότι η επιστολή είναι ότι πρέπει για ξεκάρφωμα.
anarchovlaxos
29 Απριλίου, 2010 11:07 μμ
ΧΑ,μα και βέβαια,σε μένα αρκεί και η δεδομένη στιγμή που έγινε αυτή η εξάρθρωση (σιγά,θα βγάλουν κανά χέρι..) για να σχηματίσω την άποψη που μόλις παρέθεσες..Επίσης,γνώμη μου είναι οτι το πασοκ γενικότερα έχει ιδιαίτερες σχέσεις (περισσότερο απο την ΝΔ) με ..,πως να το πω,παρακράτος..Αλλά αυτά βέβαια είναι εικασίες..χε.
Το θέμα είναι οτι περίτρανα αποδεικνύεται οτι όλες αυτές οι οργανώσεις ελέγχονται με διάφορους τρόπους..Καλά τα έλεγε ο Σαγκουινέτι..