μιας κ το καλοκαιρι ερχεται, καλο ειναι να γνωριζουμε ολοι
«τα περι νομου…»
Η ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!!!
Manikakos
Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που είναι αναρτημένο στο
«Εδώ και χιλιετίες η διαβίωση στη φύση είναι μια πραγματικότητα για τον άνθρωπο.
Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο να θεωρείται δεδομένο πως κάποιος μπορεί – ελεύθερα – να επιλέξει όταν αυτός θελήσει να περάσει κάποιες στιγμές στη φύση, να κοιμηθεί στην αγκαλιά της Μάνας Γης κάτω απ’ τα αστέρια.
Όμως ο νόμος Ν.2160 του 93, παρ.12, άρθ. 4, Ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση σε κοινόχρηστους χώρους, δάση, αιγιαλούς, ακόμη και σε ιδιωτικά οικόπεδα, επιφυλάσσοντας στους παραβάτες αυτόφωρη σύλληψη, ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή μέχρι 150 ευρώ.
Αντίστοιχα, όσοι κτίζουν αυθαίρετα σε δάση, αιγιαλούς και κοινόχρηστους χώρους συνήθως κερδίζουν και έπαθλο-επιβράβευση της καταπάτησης, τη νομιμοποίηση. Ο σχετικός νόμος – που βασίστηκε σε ένα μεταχουντικό νόμο του 1974, που σκοπό είχε να χρησιμοποιηθεί ενάντια στους τσιγγάνους και στους χίππυς της εποχής – απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση μέσα από διατάξεις που μετατρέπουν τους κοινόχρηστους ελεύθερους χώρους σε δημόσια περιουσία η οποία αξιοποιείται μέσα από τη μίσθωσή της σε ιδιώτες για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων κατασκήνωσης και ενοικιαζόμενων δωματίων.
Είναι προφανές ότι αυτή η απαγόρευση είναι παράλογη και επιβάλλεται καθαρά για εισπρακτικούς λόγους, για να εγκλωβίσει τους παραθεριστές σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο τουρισμού και να προασπίσει το οικονομικό συμφέρον των επιχειρηματιών αφού πλέον δεν θα μπορεί κανείς να κάνει διακοπές στη φύση αν δεν πληρώσει το αντίτιμο στην ιδιωτική επιχείρηση.
Όπως και σε κάθε άλλη κοινότητα έτσι και σε αυτές των κατασκηνώσεων υπάρχουν προβληματικά μέλη. Η συναίσθηση, όμως, της υπευθυνότητας που υπάρχει στους υπόλοιπους για την προστασία του χώρου που τους φιλοξενεί (και λόγω περιβαλλοντικής ευαισθησίας, αλλά και – κυρίως – για λόγους πρακτικούς) έτσι ώστε να τον βρουν στην ίδια κατάσταση τον επόμενο χρόνο, οδηγεί στην απομόνωση ή ακόμα και την απομάκρυνση τέτοιων κατασκηνωτών και στην κατά το δυνατόν αποκατάσταση της καθαριότητας.
Η ελεύθερη κατασκήνωση όπως κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα παρουσιάζει θετικές και αρνητικές πτυχές. Η επαφή με τη φύση, η δημιουργία κοινοτήτων μέσα στους χώρους κατασκήνωσης και οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους κατασκηνωτές είναι από τις βασικές αιτίες επιλογής διαμονής σε τέτοιους χώρους.
Η έλλειψη οργανωμένων υπηρεσιών (αποκομιδή σκουπιδιών, χώροι υγιεινής κ.τ.λ.) προάγει την συνυπευθυνότητα, την αυτορύθμιση και την αυτοοργάνωση. Η απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης έχει συνέπειες κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές. Στερεί σε αυτόν που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή επιλέγει να ζει με χαμηλό επίπεδο καταναλωτικών αναγκών το αναφαίρετο δικαίωμα να χαίρεται τις φυσικές ομορφιές της χώρας του, να απειλείται με κοινωνικό αποκλεισμό που τον μεταβάλλει σε μετανάστη και απόβλητο μέσα στην ίδια του τη χώρα.
Η βιομηχανοποίηση του περιβάλλοντος πλήττει πρώτα από όλα το ίδιο το αγαθό που φιλοδοξεί να πουλήσει. Αυτό ήδη φαίνεται στην κάμψη που παρουσιάζει ο τουρισμός στην Ελλάδα που δεν έχει πλέον να προσφέρει αμόλυντη παρθένα φύση ή στο παράδειγμα της Ισπανίας όπου ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν ξενοδοχεία από τη ζώνη παραλίας.
Σε οικολογικό επίπεδο οι συνέπειες είναι ολέθριες. Παραδεισένιοι κολπίσκοι μετατρέπονται σε μαρίνες πετρελαιοκίνητων γιωτ, μονοπάτια μετατρέπονται σε δρόμους που φέρνουν τα αυτοκινούμενα και το καυσαέριό τους σε δάση και ακτές, το πράσινο ξεριζώνεται και καλύπτεται από γκρι, ρέματα μπαζώνονται, κ.α.
Είναι γεγονός πως τη μακροχρόνια ζημιά που προκαλεί η οικονομική εκμετάλλευση μιας παραλίας (καταστροφή χλωρίδας και τοπίου, συρρίκνωση ελεύθερων χώρων κλπ.) δεν προκαλούν ούτε όλοι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές της χώρας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στον τόπο μας είναι η <<αξιοποίηση>> της παραλίας Παρίσαινας στο Χορευτό Πηλίου (προστατεύεται από το νόμο NATURA 2000 -Κωδικός GR1430001).
Η παρουσία ελεύθερων κατασκηνωτών εκτός από την οικονομική τους συμβολή στα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής, βοήθησε και στη διατήρηση της μοναδικής φυσικής κληρονομιάς. Από παλιά με το μάζεμα των σκουπιδιών που ξέβραζε η θάλασσα αλλά και τα σκουπίδια που άφηνε πίσω του ο μικροαστισμός του σαβκου. Σήμερα με τους αγώνες ενάντια στα καταστροφικά σχέδια <<αξιοποίησης>> της παραλίας και μετατροπής του φυσικού τοπίου σε τσιμέντο.
Πιο συγκεκριμένα, έχει καταστραφεί το δασάκι της παραλίας (έχουν απομείνει μόλις 3 δέντρα) που είχε αναπτυχθεί πέριξ μιας πηγής που βρίσκεται εντός ορίων αιγιαλού και έμπροσθεν του κτήματος τους τέως δημάρχου Ζαγοράς. Ως δήμαρχος, διάνοιξε δρόμο μέσα σε ρέμα, τσιμεντόστρωσε μέρος του, δημιουργώντας πρόσβαση αυτοκινήτων στην αμμουδιά όπου πλέον παρκάρουν.
Φυτεύτηκαν στύλοι ΔΕΗ στην αμμουδιά, με κονδύλια της δημαρχίας, προς ηλεκτροδότηση της υπό κατασκευή καντίνας του. Επιχείρησε την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στην αμμουδιά αλλά η απόφαση του δήμαρχου να εκχωρήσει την παραλία στον υιό του απορρίφθηκε στην περιφέρεια.
Ως ιδιώτης πλέον, κατασκεύασε δρόμο πρόσβασης αυτοκινήτων από την αμμουδιά προς την καντίνα του στη θέση του κατεστραμμένου δασυλλίου. Παρά τις καταγγελίες και τις κινητοποιήσεις, οι αρχές αδιαφόρησαν και ευνόησαν να βρει ο τέως δήμαρχος μιμητές από ιδιοκτήτες παρακείμενων κτημάτων, τα οποία μετατρέπονται σε οικόπεδα με πρόσβαση από τον <<δρόμο>>-αμμουδιά, συνέχεια του δρόμου μέσα στο ρέμα…
Τα παρακάτω είναι μερικές μόνο ιδέες για να απολαύσουμε την ελεύθερη διαβίωση στη φύση πιο υπεύθυνα:
1. Όταν ταξιδεύετε προς την περιοχή ελεύθερης διαβίωσης προτιμήστε τη δίοδο από ήδη υπάρχοντα μονοπάτια για να μην καταστρέψετε τη χλωρίδα και συμβάλετε έτσι στη διάβρωση του εδάφους. Αποφεύγετε τη χρήση αυτοκινούμενων στον αιγιαλό, ιδίως σε περιοχές με ιδιαίτερη βλάστηση αλλά και σε αμμόλοφους.
2. Έχετε πάντα μαζί σας σακούλες απορριμμάτων για να παίρνετε μαζί σας φεύγοντας όχι μόνο τα δικά σας σκουπίδια και ότι πλαστικό ξεβράζει η θάλασσα αλλά και προηγούμενων κατασκηνωτών-λουόμενων όποτε είναι εφικτό. Προσπαθήστε να αφήνετε το χώρο σε καλύτερη κατάσταση από ότι τον βρήκατε. Καλό θα είναι να φτιάξετε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα σκουπίδια σας αν θα μείνετε ημέρες για να μαζεύετε τις σακούλες απορριμμάτων, ενώ τα οργανικά απορρίμματα (π.χ. αποφάγια, φλούδες) μπορείτε να τα θάβετε σε άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρα από τη σκηνή σας.
3. Για τα ανθρώπινα περιττώματα να σκάβετε μικρούς λάκκους (τουλάχιστον 15 εκ. βάθος) και να τους σκεπάζετε όταν κάνετε την <<ανάγκη>> σας. Προσοχή δεν θάβουμε τα χαρτιά τουαλέτας γιατί τα ζώα τα ξεθάβουν, προτιμήστε να τα βάζετε σε μια σακούλα απορριμμάτων και να τα πετάτε στους κάδους.
4. Αποφεύγετε τις συσκευασίες μίας χρήσης (π.χ. πλαστικά ποτήρια, πιατάκια, σακούλες) και προτιμήστε υλικά-σύνεργα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν (π.χ. πάνινες σακούλες, ανοξείδωτες κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα).
5. Όταν μαγειρεύετε προτιμήστε τη χρήση συσκευής με γκάζι αντί να ανάψετε φωτιά, κυρίως αν έχετε κατασκηνώσει στο δάσος ή σε περιοχή με ξερή βλάστηση. Σε καμία περίπτωση μην κόβετε δέντρα για καύσιμη ύλη και προτιμήστε ξερά πεσμένα κλαριά, έτσι ώστε να καθαριστεί το δάσος από οτιδήποτε ξερό που θα συμβάλλει στην εξάπλωση μιας πυρκαγιάς, πάντα όμως με πολύ προσοχή. Μην αφήνετε τη φωτιά από το οπτικό σας πεδίο και όταν τη σβήνετε να προσέχετε να έχει γίνει σκόνη χωρίς αποκαΐδια. Αποφεύγετε τη καύση πλαστικών και άλλων τοξικών απορριμμάτων. Καλό θα είναι να έχετε πάντα δίπλα στη φωτιά μπουκάλια με νερό.
6. Αποφεύγετε να πλένεστε στα ποτάμια, τις λίμνες και τη θάλασσα χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά, σαμπουάν και οδοντόβουρτσες καθώς θα προκαλέσουν βλάβες στα ψάρια και το οικοσύστημα.
7. Αν θελήσετε να μαζέψετε ρίγανη, θυμάρι, κρίταμα και άλλα αρωματικά φυτά, προσπαθήστε να μαζέψετε μόνο όσο χρειάζεστε και ποτέ μην τα κόβετε από τη ρίζα για να ξαναφυτρώσουν. Καλό είναι πάντως να μην απομακρύνετε βλάστηση και άλλα ενδημικά είδη (π.χ. βότσαλα, κοχύλια) από τον τόπο τους.
8. Διατηρήστε τα επίπεδα θορύβου στο ελάχιστο όχι μόνο για να μην ενοχλείτε τους υπόλοιπους κατασκηνωτές αλλά και τους μόνιμους θαμώνες, τη πανίδα της περιοχής.
9. Ενημερωθείτε για τις ομορφιές της περιοχής αλλά και τους κανόνες που τη διέπουν, ιδίως αν είναι προστατευόμενη. Μεγάλη προσοχή σε περιοχές που είναι προστατευόμενες γιατί φιλοξενούν είδη χλωρίδας και πανίδας που απειλούνται με εξαφάνιση.
10. Επικοινωνήστε με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές της περιοχής, ενημερώστε τους για τις αρχές του κώδικα και ανταλλάξτε απόψεις για το πως μπορείτε να διαφυλάξετε την περιοχή και να προασπίσετε το δικαίωμά σας για ελεύθερη διαβίωση σε αυτή. Και μερικές νομικές συμβουλές…
Το πλημμέλημα είναι αυτόφωρο, δηλαδή σημαίνει σύλληψη κατευθείαν, αν οι μπάτσοι θέλουν να το τραβήξουν. Μόνη νόμιμη αντίσταση που μπορείτε να κάνετε είναι να μη βγείτε από τη σκηνή και να τους αφήσετε να μπουν μέσα.
Η σκηνή θεωρείται κατοικία, καλύπτεται από άσυλο (άρθρο 9 παρ. 1 εδ. α του Συντάγματος) και η είσοδος αστυνομικού οργάνου επιτρέπεται μόνο με ένταλμα. Η κατασκήνωση απαγορεύεται από την ανατολή ως τη δύση του Ηλίου… οπότε απλά ξεστήστε γρήγορα τη σκηνή σας αν αντιληφθείτε την παρουσία κατασταλτικών μηχανισμών και πάρτε φωτογραφία τα <<όργανα>> με φόντο την ξεστημένη σκηνή για το δικαστήριο.
Το νου σας όμως γιατί το άγρυπνο μάτι της καταστολής ξεκινάει από πολύ νωρίς και τα περισσότερα <<πεσίματα>> γίνονται το διάστημα 6.30 με 8 το πρωί.»
Short Link: http://wp.me/p1pa1c-EV
koula
22 Απριλίου, 2010 11:36 μμ
εγώ πάντως, λυπάμαι.. τους γείτονες-κατασκηνωτές..
που θα πρέπει να συμβιώσουν με το σκουλίκι.. που όλη την ώρα πειράζει τον κόσμο.. και βάζει μουσικές.. και τραγουδάει.. και χορεύει.. και γελάει.. κλπ κλπ
😛
manikakos
22 Απριλίου, 2010 11:47 μμ
το ξερα οτι δε μπορει να σαι τοσο καλη
koula
22 Απριλίου, 2010 11:52 μμ
όχι θα αφήσω τον καλό κόσμο.. να κατασκηνώσει δίπλα σε maniakakous..
😛
loophole
22 Απριλίου, 2010 11:55 μμ
Put the manikaki down slowly…
koula
23 Απριλίου, 2010 12:02 πμ
κι εσύ.. loop(hol)e??
καλώς.. εσύ θα θες να κοιμηθείς και αυτός δίπλα θα σφυρίζει… και θα είναι μες στη (maniko)χαρα το πρωι.. που δε θα ανοιγει ακομα το ματι σου.. και θα θες να γκρινιάξεις για τα κουνούπια και θα σου λέει.. «σιγά τα .. αίματα!»..
και τοτε θα θυμηθεις.. «καλα τα λεγε η σκουλικουλα τότε!»
😛 😛
loophole
23 Απριλίου, 2010 12:10 πμ
Δηλαδή τον κατηγορείς που είναι χαρούμενος άνθρωπος!!??
…απλά εγώ θα το ξέρω και θα στήσω στην άλλη άκρη της παραλίας… Και θα έρχομαι όποτε θέλω να τον βρίσκω να κάνουμε camping killing! (και δε θα σε παίρνουμε μαζί! μ.)
θα σου πω κι ένα ανέκδοτο…
koula
23 Απριλίου, 2010 12:12 πμ
δεν τον κατηγορώ..
ενημερώνω τους άλλους.. χαχαχαχα
ΥΓ .. αρκεί που αυτός θα ξέρει πού κατασκήνωσες.. and he’ll crawl (skouliki ontas).. to you.. and.. sing! 😛
manikakos
23 Απριλίου, 2010 7:09 πμ
νομιζεις οτι θα γλυτωσεις…
loophole
23 Απριλίου, 2010 12:19 πμ
Ανέκδοτο (στο ρόλο του σκουλικιού ο μανικάκος κ της τελευταίας κότας η koula):
Είναι ένα σκουλίκι, το βλέπει μια κότα και πάει να το φάει. «Μη με φας», της λέει, «Είμαι πρίγκιπας μεταμορφωμένος σε σκουλίκι!». «Ε καλά τότε δε σε τρώω» λέει η κότα… Το βράδυ το σκουλικι τα πινε με τους φίλους του, έλεγε την ιστορία και γελάγανε… Την άλλη μέρα πάλι τα ίδια, άλλη κότα, της λέει «Μη με φας είμαι πρίγκιπας μεταμορφωμένος σε σκουλίκι!», «Ε καλά πρίγκιπά μου δε σε τρώω τότε»… Το βράδυ πάλι έκανε το μάγκα και χαχαχα χουχουχου με τους φίλους του… Την άλλη μέρα τα ίδια, πάει μια κότα να τον φάει, της λέει «Μη με φας είμαι πρίγκιπας μεταμορφωμένος σε σκουλίκι!».. «Κι εγώ είμαι ο Ροβεσπιέρος μεταμορφωμένος σε κότα!»….
(χοχοχο καλό ε?) 😛
koula
23 Απριλίου, 2010 12:24 πμ
xaaxxaxaxaaxa
καλ-ομελέτα.. και έρχεται κι η ..k(ot)oula.. 😛
manikakos
23 Απριλίου, 2010 7:14 πμ
κοτα κοκερ????????
koula
23 Απριλίου, 2010 12:31 πμ
a!
ασε που ολη την ωρα.. θα σου λεει ανεκδοτα (και δεν ξερει και πολλα… επαναληψεις θα ακους..)
j4nus
23 Απριλίου, 2010 12:35 πμ
παπαγάλος μεταμορφωμένος σε κότα;;;
koula
23 Απριλίου, 2010 12:37 πμ
οχι.. η κοτα δεν θα λεει τα ανεκδοτα..
το σκουλικοmanikaki.. θα παπαγαλέει ανέκδοτα..
loophole
23 Απριλίου, 2010 12:39 πμ
Πάντως αυτή η κότα από πάνω είναι λίγο τρομακτική… τι πόδια είν’ αυτά? Παντελόνι καμπάνα φοράει?
koula
23 Απριλίου, 2010 12:45 πμ
μπότες..
these boots.. are made for walking.. one of these days this kot.. is gonna find you in your hole.. (palioskouliki akous?)
manikakos
23 Απριλίου, 2010 5:34 μμ
οχι μανιακακους…
ενας ειναι…
j4nus
23 Απριλίου, 2010 12:53 πμ
olomavri nuxterida, pio mavri de ginetai
23 Απριλίου, 2010 1:05 πμ
ti egine, janus kormoranus, metanoisate, aparnithikate tous foibous, balate mualo kai postarate epitelous mousiki tis prokopis??? 😛
(ti foberi pou einai i tragoudistria gmt… apo oles tis apopseis… …)
j4nus
23 Απριλίου, 2010 1:17 πμ
Δεσποινίς Νυχτερίς, κατά βάση ακούω ξένη μουσική μόνο… αλλά όταν συναντάω νυχτερίδες κι αράχνες…
koula
23 Απριλίου, 2010 1:03 πμ
ήρθε εγκύκλιος.. και λέει ότι έπρεπε να εχω πάει για ύπνο.. με τις κότες..
ΥΓ καλές διακοπές μανικάκι.. 🙂
loophole
23 Απριλίου, 2010 1:03 πμ
Οι σχολιαστές χωρίς σύνορα στις διακοπές του…
j4nus
23 Απριλίου, 2010 1:15 πμ
Όταν είναι αδύνατο να αποφασίσει κανείς αν η live εκτέλεση είναι καλύτερη από την original…
κυρία koula, το ελεύθερο καμπινγκ επιτρέπεται στη Μασσαλία;
jaquou
23 Απριλίου, 2010 1:27 πμ
Δεν νομίζω, αλλά έχει κάτι αρκετά συμπαθητικά hostel 😉
Και μετά από αυτό μπορώ και να καληνυχτίσω…
🙂
🙂
loophole
23 Απριλίου, 2010 1:40 πμ
Καληνύχτα jaquou, καληνύχτα εβρυμποντυ… Και εκεί στις διακοπές σας να προσέχετε τι μαζεύετε από την παραλία…
koula
23 Μαΐου, 2010 2:03 μμ
μάλλον…
αφού το λέει και το άσμα..
«κα-μπίνγκ κα-μπίνγκ
κα- μπίνγκ κα-μπίνγκ.. κααα-μπινγκ κααααα-μπινγκ.. Μα-σσαλιαααα..»
nolongersafe
23 Απριλίου, 2010 1:39 πμ
εξαιρετικό το κείμενο του manikakos.
Θα μας χρειαστεί: έρχεται καλοκαιράκι με ΔΝΤ που θα μας ξεκληρίσει, οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά χρήσιμα!!! lol.
Σοβαρά τώρα, εξαιρετικό άρθρο.
anle
23 Απριλίου, 2010 5:54 πμ
Kataskinwsh.. kale me th fora pou exei parei to DNT tha mas forologei kai tis skhnes gia parathalasia vilitsa, an exeis de batraxopedilo tha plhrwneis foro idiokthsias taxuploou :P:P
nikolaki
23 Απριλίου, 2010 1:52 μμ
Στο εξαιρετικό παραπάνω άρθρο να προσθέσω ότι παράνομο είναι μόνο το ελεύθερο κάμπινγκ -με τη χρήση σκηνής δηλαδή- και όχι το να μένεις στο ύπαιθρο.
Στην περίπτωση, δηλαδή, που κοιμάσε σε αιώρα κάτω από δυο δέντρα, κάτω από μια τέντα, χύμα στην παραλία κλπ, ακόμα και αν έχεις δίπλα σου όλη σου την προίκα (κατσαρολικά, γκαζάκια, ρούχα) και είναι προφανές ότι είσαι εκεί ήδη δυο βδομάδες, είσαι απόλυτα νόμιμος και κανείς δεν μπορεί να σου πειράξει…
Άντε και καλό καλοκαίρι!
koula
23 Απριλίου, 2010 2:03 μμ
μενει να εχουμε αρκετα «δυο δενδρα».. γιατι μετα απο τοσες φωτιες.. δυσκολακι..
🙂
nikolaki
23 Απριλίου, 2010 2:15 μμ
Σωστό, δεν το είχα σκεφτεί έτσι!
Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε από κανα δεντράκι για να απλώνουμε την αρίδα μας στη σκιά του εις το διηνεκές…
Αν πάλι δεν τα καταφέρεις μπορείς να κουβαλήσεις στην -κατά τα άλλα- ειδυλλιακή παραλία της επιλογής σου, δυο πλαστικούς φοίνικες (από αυτούς που στολίζουν τις φάτνες τα χριστούγεννα στις πλατείες των χωριών) και να βάλεις εκεί την αιώρα σου… Θα έχεις και φως τα βράδια!
Φαντάζομαι, είναι εξίσου νόμιμο κι αυτό…
koula
24 Απριλίου, 2010 9:07 μμ
μωρε.. αυτο με τους φοινικες..
με σκιαζει λιγακι..
μηνα πεταχτει και κανα .. πλί..

🙂
nikolaki
26 Απριλίου, 2010 2:23 πμ
αν εμφανισούν τέτοιου είδους πουλιά, θα τους κόψουμε τις φτερούγες από τη ρίζα… μην το έχεις καθόλου άγχος!
koula
26 Απριλίου, 2010 2:34 πμ
🙂
manikakos
23 Απριλίου, 2010 5:38 μμ
ετσι ακριβως ειναι.
oldboy9
23 Απριλίου, 2010 5:42 μμ
Καλοκαίρι 1982 κάπου στην Χαλκιδική, ελεύθερο κάμπινγκ έκανα με την παρέα μου, αλλά στο τμήμα καταλήξαμε!
Τι θυμήθηκα γαμώτο μου! 🙂
Αξέχαστες στιγμές, και αλησμόνητες. 🙂
Παράνομοι λέει ότι ήμασταν, μαλακίες δηλαδή!
oldboy9
23 Απριλίου, 2010 6:16 μμ
…Όσοι είναι «κάποιας» ηλικίας!:) Θα το θυμούνται…με τον Νίκο Καλογερόπουλο 😀
DrAluca
23 Απριλίου, 2010 6:52 μμ
Και μερικοι που δεν ειναι αυτης της καποιας ηληκιας το θυμουνται….
😉
Χαμογελατε…
Ankan
23 Απριλίου, 2010 8:55 μμ
παλαιόπαιδο….προδόθηκες….
oldboy9
23 Απριλίου, 2010 6:20 μμ
…μου άρεσε πολύ!
Στο camping λοιπόν:
oldboy9
23 Απριλίου, 2010 6:25 μμ
Αφού μόνος έμεινα, (ΣΧΣ)! Ένα τελευταίο 😀
manikakos
23 Απριλίου, 2010 6:43 μμ
σουζανα θα ρθω στη γερμανια
!!!!!!!!
mitera
23 Απριλίου, 2010 7:08 μμ
Αξεχαστες στιγμες δε λες τιποτα!
1983 κατακοποι απο το περα δωθε στα νησια,καταληξαμε στην Παρο!Με τα σακιδια στους ωμους, παμε φορα παρτιδα,στην παραλια του λιμανιου,μεχρι να ξημερωσει,να δουμε κατα που θα κανουμε.
Δεν προλαβαμε να ανοιξουμε τα σλιπινγκ μπανγκ και πεφτουν πανω μας κατι προβολεις ισα με αυτους της Ακροπολης!ΣΗΚΩΘΗΤΕ!ΦΥΓΕΤΕ!!Ακουσαμε εντρομοι!Φαντασου να ειχαμε στησει και σκηνες!!!
Ενδιαφερον κειμενο Μανικακο και χρησιμο.
Και να σκεφτεις τα περισσοτερα νησια, οι ελευθεροι κατασκηνωτες ηταν αυτοι που τα διαφημιζαν και τα ανεδειξαν π.χ Αμοργος, Ικαρια, και δεν ειναι τυχαια τα παραδειγματα!Οταν πολλα νησια δεν ειχαν ακομη καμια υποδομη ολοι ηταν ευπροσδεκτοι !!
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1091631
manikakos
23 Απριλίου, 2010 7:23 μμ
φυσικα τεραστια ευθηνη φερουν κ οι ντοπιοι ξεφτυλισμενοι,που με δεκα δωματια ενοικιαζομενα,θεωρουν τον κοσμο δικο τους.κ ειναι αυτοι που τηλεφωνουν στην αστυνομια. ετυχε να ειμαι μπροστα σε τηλεφωνο,που καλουσαν τα εκαμ για να μας διωξουν(με προσχημα οτι υπαρχουν ναρκοτικα στις σκηνες μας).απο απιστευτη κωλοφαρδια δεν ηρθαν.
το περιστατικο εγινε σε πασηγνωστη παραλια που διοργανωνει το μεγαλητερο beach party ολης της κρητης-φυσικα με την παραλια γεματη σκηνες.
τους το χω ταξει ομως οτι θα τους ξεφτιλισω την επομενη φορα.
mitera
23 Απριλίου, 2010 7:43 μμ
Ας μη τα βαζουμε ομως με ολους,γιατι στο συγκεκριμενο συμβαν,υπηρξαν ντοπιοι που ειχαν δωματια και ηταν μπροσταριδες στην υπερασπιση των κατασκηνωτων!
manikakos
23 Απριλίου, 2010 7:47 μμ
εννοειται…
ειμεθα κατα του τσουβαλιου!!!
mitera
23 Απριλίου, 2010 7:52 μμ
🙂 🙂
mitera
23 Απριλίου, 2010 7:54 μμ
🙂 🙂 🙂
Ankan
23 Απριλίου, 2010 9:02 μμ
Δρ.Μανικάκης ,PhD Ελευθεριαζούσης Διαμονής με NBA στο Βόρειο Λυβικό…….
manikakos
23 Απριλίου, 2010 10:01 μμ
ολα αυτα?????
nefeli7
24 Απριλίου, 2010 8:14 μμ
Tι δεν μου θύμισες βρε maninakos τώρα, ωραίες εποχές με ελεύθερο camping . Εχω κάνει ελεύθερο camping σε κεφαλλονιά, σκιάθο, βόρεια εύβοια (τρεις χρονιές συνέχεια), σε μια παραλία που πίσω της είχε ένα δάσος που απείχε 3 χιλιόμετρα από το χωριό) και χαλκιδική.
Οι ωραιότερες διακοπές μαζί με τα τρία παιδιά μου. Χαιρόμασταν τη φύση, τη θάλασσα, και πάνω απ’όλα είμασταν εφοδιασμένοι κυριολεκτικά με τα πάντα.
Οταν φεύγαμε ο χώρος που είχαμε κατασκηνώσει ήταν όπως τον είχαμε βρει πριν και καλύτερα ακόμα.
Μια σκηνή δύο δωματίων, χολ, και έξω τέντα μεγάλη σαν βεράντα, 10 μέτρα από τη θάλασσα και συντροφιά κάθε απόγευμα κάποιους κατοίκους του χωριού να πιούμε καφέ και να κουβεντιάσουμε… μέχρι πριν σκοτεινιάσει, γιατί μετά τα κουνούπια κάναν εφόδους.
manikakos
24 Απριλίου, 2010 8:20 μμ
απολαυση…
τρελενομαι να ξυπναω με το πρωτο φως κ να βουταω στη θαλασσα.κ μετα φραπεδια κ πρωινο.
μια βδομαδα το αλατι στην κεφαλη,αχτενιστος,με το μαγιο να εχει γινει δευτερο δερμα…
μακαρι να αρεσει κ στα παιδια μου να πηγαινουμε εκδρομες!!!
koula
24 Απριλίου, 2010 9:25 μμ
σιγα μη σε παιρνουν μαζι τους..
αυτα θα’ναι εξυπνα και με χιουμορ!
😛
kalikatzarakos
17 Ιουλίου, 2013 1:34 μμ
«Παραλιάρχες, οι καλικάτζαροι βγαίνουν στα ανοιχτά.»
http://wp.me/p3f9BC-22