Διεθνής Νεοαποικιακή Τυραννία

Posted on 22 Απριλίου, 2010 4:35 μμ από

5


Απριλίου 21, 2010 από tsalapeteinos (την ευθύνη της αναδημοσίευσης φέρει ο iguana).

Πριν από 43 χρόνια, η χώρα πιάστηκε στον ύπνο με αποτέλεσμα να μείνει 7 χρόνια στο γύψο…

Αυτή τη φορά, μας απειλεί άλλου είδους τυραννία, αυτή του ΔΝΤ (Διεθνής Νεοαποικιακή Τυραννία, εναλλακτικά Διαρκής Νεοφιλελεύθερη Τρομοκρατία). Αν επιβληθεί, δεν τολμώ να φανταστώ πόσα χρόνια “γύψος” μας περιμένει.

Ευτυχώς, η συντεταγμένη πολιτεία είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένη!

Ενώ αυτά τα δυσοίωνα συμβαίνουν εδώ, στη Βολιβία συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το νικηφόρο για το λαό “Πόλεμο του Νερού” που ξεκίνησε η κυβέρνηση του τέως δικτάτορα Μπάνσερ, με τις ευλογίες του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των δυτικών συμφερόντων πολυεθνικών εταιριών. Μετά από 5 χρόνια εκλέχτηκε πρόεδρος ο αγροτοσυνδικαλιστής Έβο Μοράλες, επικεφαλής της συμμαχίας Movimiento al Socialismo (MAS).

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε:

και να δείτε το ντοκυμανταίρ του Democracy Now

Ένα τρανό παράδειγμα ουσιαστικής νίκης ενός κινήματος “από τα κάτω”, που παρέσυρε και τα παραδοσιακά κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς σε ένα ευρύ μέτωπο που κατέλαβε την εξουσία (με δημοκρατικές διαδικασίες μάλιστα) και από τότε εφαρμόζει ένα σοσιαλιστικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο έχει βελτιώσει ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο και έχει αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια του λαού των Άνδεων.

Στο ψευδοδίλημμα ΔΝΤ ή χρεωκοπία, απαντάμε λοιπόν:

Η Κοτσαμπάμπα δείχνει το δρόμο!


shortlink: http://wp.me/pPn6Y-EN

Ετικέτα: ,