του Mind the Gap
Είναι σαφές και αυταπόδεικτο πως η επιλογή του ΔΝΤ, είναι μια απροκατάληπτη επιλογή διάσωσης της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας και της παραφυούσας και πλήρως εξαγορασμένης διοικητικής και δικαστικής μαφίας, όχι μόνο γιατί απλά η επιλογή αυτή χρεώνει το σύνολο των ελλειμμάτων στους «μη έχοντες» και τους «μη κατέχοντες», αλλά κυρίως διότι αφήνει πολιτικά και ποινικά αλώβητους τους υπεύθυνους της χρεωκοπίας.
Πρόκειται πεντακάθαρα για μια απόφαση που δεν έχει καμία λαϊκή συναίνεση και έρεισμα, ούτε «δημοκρατική» νομιμοποίηση, μια και το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών ανακλά την επιλογή των πολιτών σύμφωνα με τα υποσχεμένα και όχι τα πραχθέντα. Αντίθετα η «λαϊκή βούληση» και επιλογή της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, έστω και στα πλαίσια της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ήταν «τιμωρία των υπευθύνων», «αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων», «πράσινη ανάπτυξη», «πάταξη της διαφθοράς και κάθαρση του πολιτικού συστήματος» και ο «εκδημοκρατισμός της χώρας και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δομών του στα πρότυπα του σκανδιναβικού μοντέλου». Πέρα όμως από τη μη νομιμοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης από την πλειοψηφία του λαού, την άρνηση της αποδοχής των μέτρων και της ουσιαστικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου και την ανακλαστική αντίσταση, αναπτύσσεται ταχύτατα μέσα στην κοινωνία μας, με ρυθμό εκθετικό, ένα κύμα οργής το οποίο μπορεί εύκολα να λάβει μορφή ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη. Ο λαός που είναι στα όρια της αντοχής της κοινωνικής συνοχής και στα όρια της φτώχειας, δεν εμπιστεύεται πλέον το σύνολο του πολικού κατεστημένου της χώρας και μέσα στο κοινωνικό υποσυνείδητο ενοχοποιείται συνολικά και αμφισβητείται η πολιτεία, η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση και το «κράτος».
Όσοι λοιπόν αποφάσισαν να επιλέξουν την λύση της εξαθλίωσης του λαού γνωρίζουν και γνώριζαν, εξ αρχής, τις επιλογές που είχαν. Την επιλογή της, ποινικής τιμωρίας των καταχραστών, μεγαλοαπατεώνων και διεφθαρμένων, την δήμευση των περιουσιών τους και την βίαια επιστροφή των προϊόντων διαπλοκής και κατάχρασης, που θα νομιμοποιούσε μερικώς αντίστοιχα και κάποια σκληρά μέτρα για το «γενικό καλό», ή την επιλογή που διάλεξαν. Είναι πρόδηλο από την επιλογή τους, ότι υπάρχει η διάθεση της διάσωσης των ημετέρων με κάθε θυσία, ακόμη και με την θυσία της κοινωνικής ειρήνης, ακόμη και με τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης σύγκρουσης. Αυτό δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς, το βάθος της διαπλοκής και την συνενοχή των «κομμάτων εξουσίας» με δεδομένη και την σιωπηρή συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα δύο λοιπόν λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα κηρύσσουν απροκατάληπτα τον πόλεμο ενάντια στον λαό για να διασώσουν τα τομάρια τους και την υπόλοιπη μαφία, γιατί για μαφία πρόκειται. Όποιος όμως κηρύσσει ένα τέτοιο επιθετικό κοινωνικό πόλεμο, που δεν είναι «απελευθερωτικός» ή «πατριωτικός», έχει και σκοπό να τον κερδίσει άρα θα υπάρχει σίγουρα και κάποιο σχέδιο. Η άποψη της «αφέλειας» ή της «ανικανότητας» των πολιτικών πατέρων που λανσάρεται από τα ΜΜΕ είναι παραμύθι για νήπια. Τόσο οι πολιτικές νομενκλατούρες όσο και οι εργοδότες και δωροθέτες των διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων πολιτικών είναι ικανότατοι διαχειριστές «κρίσεων» όταν πρόκειται για την περιουσία τους και την πολιτική επιβίωσή τους και σίγουρα έχουν μελετήσει τα πάντα προσεκτικά, ειδικά τώρα που πρόκειται για την «μητέρα όλων των μαχών». Είναι προφανές ότι θα χρειαστεί τεράστια κρατική βία για την επιβολή τόσο ακραίων και αντιλαϊκών μέτρων και για την αντιμετώπιση της επερχόμενης επακόλουθης έκρηξης της λαϊκής οργής και είναι επίσης προφανές ότι χρειάζεται κάποιου είδους πολιτειακής «εκτροπής» για να επιβληθούν, βίαια, ολιγαρχικές αποφάσεις σε μια αρνητική πλειοψηφία. Μια εκτροπή που θα αντιστοιχεί σε δικτατορία είναι το ζητούμενο της ολιγαρχίας, μόνο που στα πλαίσια της «δημοκρατικής» Ευρώπης δεν μπορεί να σταθεί και να νομιμοποιηθεί μια ξεκάθαρη χούντα. Τι μπορεί να έχουν λοιπόν στο μυαλό τους οι «κατέχοντες» φεουδάρχες ;
Θα επιχειρήσω έναν συλλογισμό που μπορεί να φαντάζει ως υπερβολικός, αλλά ας μην ξεχνάμε πως αν πραγματικά οξυνθούν οι ταξικές αντιθέσεις στην, βαλκανικού ταμπεραμέντου, ελληνική κοινωνία, οι συνθήκες θα γίνουν εκρηκτικές και ότι είναι δεδομένη h απόφαση του ολιγαρχικού κατεστημένου να συγκαλύψει τα πάντα και να μην παραχωρήσει τίποτε.
Μια και δεν θα μπορούν λοιπόν πλέον να «επικοινωνήσουν» προς το λαό υποσχέσεις, ούτε δήθεν ανάγκες, ούτε απειλές χρεωκοπίας χωρίς, από την άλλη, να υλοποιούν τιμωρίες κατά των υπευθύνων και να δημιουργήσουν έστω και εικονικά συνθήκες «δικαιοσύνης», θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά χρήση του έντεχνα καλλιεργημένου «πολιτικά ορθού» επιχειρήματος της «δημοκρατίας» που κινδυνεύει. Ένα επιχείρημα που θα απευθύνεται στα ευαίσθητα ανακλαστικά μιας ιστορικά, πολιτειακά, πολυτάραχης χώρας. Θα αρχίσει λοιπόν το παιχνίδι της συνειδησιακής νομιμοποίησης της εξουσίας, για χάρη της «δημοκρατίας».
Πρώτο, απαραίτητο, συστατικό είναι η δημιουργία και η καλλιέργεια του κλίματος «εθνικής ανάγκης», αυτό το ομιχλώδες επιχείρημα ότι κινδυνεύει το «σύνολο», η «χώρα», η «πατρίς», το «έθνος», η «οικονομία», η «εθνική κυριαρχία» κλπ. Μαζί έρχεται και η «ομογενοποίηση» της «εθνικής ομοψυχίας», που βάζει τους θύτες στην ίδια μοίρα με τα θύματα απέναντι στον «κοινό εχθρό», πολτοποιώντας τις ταξικές αντιθέσεις. Ακολουθεί η καταστολή των αντιδράσεων και η αναγόρευση των αντιδρώντων σε «κοινωνικούς εχθρούς», «ανεύθυνους ταραξίες», «ακραίους απάτριδες», «προβοκάτορες», «πράκτορες» και τελικά σε «εχθρούς της δημοκρατίας» και της «κοινωνικής ειρήνης». Αυτή είναι η φιλοσοφική λίθος της κινδυνολογίας και ανασφαλειολαγνείας κάθε εξουσιαστή. Ο εικονικός κίνδυνος της «κατάλυσης της δημοκρατίας», φέρνει αμέσως στο προσκήνιο την επίκληση της «εθνικής ενότητας». Η ανάγκη για «εθνική ενότητα», για την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία της δημοκρατίας, είναι επικοινωνιακά το απόλυτο εργαλείο της αιτιολόγησης για τη ν μη προσφυγή στις θεμελιώδεις δυνατότητες χειρισμού των κοινωνικών ζυμώσεων και των ανατροπών από μια υγιή δημοκρατία, όπως πχ δημοψηφίσματα ή πρόωρες εκλογές. Ακολουθεί το τελευταίο βήμα, η δημιουργία «κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ομοψυχίας», χωρίς την διάλυση της βουλής, με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων, δηλαδή μια ψευδεπίγραφη «συντριπτική πλειοψηφία» που βασίζεται στα, μη ισχύοντα πια, αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών και επικοινωνιακά νομιμοποιεί πλέον κάθε απόφαση βίαιας καταστολής, παραγράφει στα πλαίσια της «εθνικής ενότητας» όλα αδικήματα της ολιγαρχίας και ξεπλένει το σύνολο του μαύρου χρήματος. Τυπικά δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, είναι δικαίωμα των κομμάτων να συνεργαστούν, τυπικά οι εκλογές έρχονται κάθε τετραετία, τυπικά τα δημοψηφίσματα δεν είναι υποχρεώσεις αλλά δυνατότητες, τυπικά θα πρόκειται για μια ισχυρή δημοκρατική κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας. Πρακτικά η χειρότερη μορφή χούντας θα έχει εγκατασταθεί και η μεγαλύτερη δυνατή σήμερα πολιτειακή εκτροπή θα έχει συντελεστεί. Στην ουσία θα έχει δημιουργηθεί μια δικτατορία των ολιγαρχιών που να μπορεί ακόμη και να κινητοποιήσει τον στρατό, ως κατασταλτικό μηχανισμό, με την επίκληση της «εθνικής ανάγκης» και την προστασία του πολιτεύματος, μια στυγνή χούντα «για το καλό μας», που θα κερδίσει και τον απαραίτητο χρόνο για να νομιμοποιηθεί απόλυτα στις επερχόμενες εκλογές με έναν πιθανό πολιτικό σχηματισμό «ενότητας» «κεντρώων» και «μετριοπαθών», «φιλελεύθερων» και «έντιμων» πολιτικών.
Γνωρίζω πως είναι ένα σενάριο πολιτικής φαντασίας, ελπίζω να είναι απλώς ένας πολιτικός εφιάλτης του άρρωστου και συνομοσιολογικού εγκεφάλου μου, ελπίζω να έχω λάθος και να είναι απίθανο να γίνει μια τέτοια εκτροπή. Από την άλλη τίποτε στην νεότερη ιστορία του τόπου δε με κάνει να πιστεύω πως αποκλείεται η παραπάνω εκδοχή. Εξ άλλου ένα μέρος της εκτροπής, με την «παραγραφή αδικημάτων» και την «κολυμπήθρα» των εξεταστικών επιτροπών, έχει γίνει ήδη πραγματικότητα ………….
Mind the Gap
Σύντομο URL: http://wp.me/pPn6Y-CF
parameter λ
21 Απριλίου, 2010 1:10 μμ
Ακροτελεύτια διάταξη
‘Αρθρο 120
MEPOΣ TETAPTO – Eιδικές Τελικές και Μεταβατικές Διατάξεις
TMHMA Δ΄ – Aκροτελεύτια διάταξη
‘Αρθρο 120 – (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Mind the Gap
21 Απριλίου, 2010 1:16 μμ
Έχει ήδη παραβιασθεί το σύνταγμα :
«ο σφετερισμός, με κάθε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας …. «, η σκόπιμη και με δόλο παραπλάνηση του εκλογικού σώματος είναι σφετερισμός.
δημήτρης (Gear)
21 Απριλίου, 2010 1:25 μμ
Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο 😦
DrAluca
21 Απριλίου, 2010 1:50 μμ
Καλημερα αγαπητε.
Δυστυχως ομως ο σφετεριμος μπορει να υπαρξει μονο σε πληθισμο ο ποιος μπορει να τον ανεχτει.
Καιρος να αναλαβουμε τις ευθυνες μας….
Απιθανο κειμενο Mind.Χαιρομαι που εισαι κοντα μας. 😉
Χαμογελατε…
katy
21 Απριλίου, 2010 1:43 μμ
Mind εξαιρετικός, για άλλη μια φορά.
Μήπως όμως ξέρεις να μας πεις και ποιά θα είναι και η θέση της Εκκλησίας σε αυτήν την νέα χούντα; Γιατί στην προηγούμενη την γνωρίζουμε….
Το σύνταγμα της Ελλάδας
ΤΜΗΜΑ Β’
Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
Άρθρο 3
1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.
Να ‘σαι πάντα καλά.
Mind the Gap
21 Απριλίου, 2010 1:50 μμ
Φυσικά είναι μαζί με τους υπόλοιπους φοροφυγάδες, καταπατητές δημοσίων εκτάσεων και έχοντες και κατέχοντες.
Εξ άλλου ειδικεύονται στην «άφεση αμαρτιών» για τους ημέτερους «παραστρατημένους πατέρες» και στην διδαχή της «ταπεινότητας» και της «εγκράτειας» για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς ….
simon
21 Απριλίου, 2010 7:07 μμ
Αγαπητή katy.
Μα είναι ερώτηση αυτή; 🙂 🙂
Η θέση των «αγίων πατέρων» είναι πάντα ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ και ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ της -όποιας, επίγειας ή επουράνιας- ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Joker
21 Απριλίου, 2010 1:44 μμ
Ο συλλογισμός σου δεν είναι υπερβολικός, άλλωστε μιλάμε για μετρημένα κουκιά…
Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε όντως για νήπια!
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε και την λέξη προδοσία…
Καλή μας λευτεριά…
ΥΓ: Μας πηδάνε! Πώς γίνεται να πιστεύετε ότι το κάνουν από ανικανότητα; Έχετε δει ποτέ ανίκανο να πηδάει;;;
anadyomenh
21 Απριλίου, 2010 1:51 μμ
Νομίζω ότι ακριβώς αυτή είναι η λέξη κλειδί… ΠΡΟΔΟΣΙΑ… είναι αδιανόητο να μην αντιλαμβάνεται κάποιος το ξεπούλημα που παίζεται τόσο καιρό στις πλάτες μας… Η συνέχεια είναι το ζήτημα… το θέμα χουντικοποίησης δεν είναι καθόλο ευφάνταστο σενάριο… ούτε το θέμα της συντηρητικοποίησης της κοινωνίας είναι ευφάνταστο σενάριο… δεν είναι τυχαίο ότι λυσάνε τελευταία και τα Χ.Α. και το Λάος… (χθες είδα ο Χαρδαβέλας τους είχε και καλεσμένους (τα Χ.Α.), οι οποίοι υποστήριζαν ότι τους προσάπτουν αδικαιολόγητα βία ενώ η βία ασκείται από τους (αριστερούς) τρομοκράτες…
Back Door Man
21 Απριλίου, 2010 3:03 μμ
Δυστυχώς δεν είναι σενάριο πολιτικής φαντασίας αλλά ενα σενάριο που ήδη μελετάται και θα παίξει και πιο έντονα στο μέλλον αν χρειαστεί, αν δουν οτι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί πλέον από μόνο του να χειριστεί την κατάσταση. Το στίγμα το έχει δώσει ήδη από καιρό ο λαγός Μητσοτάκης
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=307369&dt=01/01/2010
και ακολουθεί ο συνήθης ύποπτος
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=325376&dt=13/04/2010
Στα δε γκάλοπ του Σκαι, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήδη αποτελεί καλύτερη λύση σε ποσοστό 21%
http://tvxs.gr/node/56558
(Ζητώ συγνώμη για το τελευταίο link από όσους τους δημιουργεί αλλεργία…)
marxfactor
21 Απριλίου, 2010 3:04 μμ
Συμφωνώ απολυτα-έχουμε ηδη συνταγματική εκτροπή (απο την απόσταση πράξης-προεκλογικής διακήρυξης)-έχουμε πολιτειακή εκτροπή απο την ποινικοποίηση ιδεών-δράσεων και την προληπτικη σύλληψη(επίθεση στον αντιεξουσιαστικό χώρο-αστυνομοκρατία-προσαγωγές χωρίς αιτία)-έχουμε κλοπή παραγώμενου πλούτου διαρκείας (μείωση μισθών)- έχουμε εργασιακή εκτροπή (ελαστικές σχέσεις-απελευθέρωση απολύσεων κλπ) -έχουμε τηλεβλάκωση και εξωφθαλμη χοντροκομμένη προπαγάνδα επιπέδου Β. Κορέας (ο σπασμένος κουμπαράς με τα παιδάκια-ο εργαζόμενος στο δρόμο-η τρομοφιλολογία κλπ). Η μονεταριστική δικτατορία είναι εδώ …μένει να δούμε που είμαστε εμείς -με ποιούς και πόσους δίπλα μας και με τι εφοδια αντίστασης.
Sosta
21 Απριλίου, 2010 3:26 μμ
Σαμαρας και ΓΑΠ απο συμφοιτητές ,συγκυβερνήτες..Χμμ..
Καθόλου υπερβολικό δεν το βλέπω το σενάριο της συγκυβέρνησης αν υπάρξει κοινωνική έκρηξη..
Οι εξουσιαστες θα την βρούν την άκρη τους.Σιγά μην δεν την έβρισκαν..Δεν είναι αυτό το παράξενο.
Για εμένα πάντως το να χρησιμοποιώ το ΑΝ μπροστα απο το «γίνει κοινωνική έκρηξη¨είναι το χειρότερο όλων..
Και το κάνω γιατι η κοινωνία που ζούμε δεν έχει δείξει οτι έχει αναπτύξει αντανακλαστικά στις αποφάσεις τις κάθε εξουσίας.
Αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος και τώρα με τα μέτρα που το ΔΝΤ θα επιβάλει συγνώμη για την απαισιοδοξία αλλά θα είμαστε αξιοι τις μοίρας μας.
Mind the Gap
21 Απριλίου, 2010 3:41 μμ
«Αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος και τώρα με τα μέτρα που το ΔΝΤ θα επιβάλει συγνώμη για την απαισιοδοξία αλλά θα είμαστε αξιοι τις μοίρας μας.»
ολόsosta !!!!
Joker
21 Απριλίου, 2010 6:05 μμ
Είμαι τεράστιο! Είμαι δυνατό!
Θυμάσαι τότε ρε; Φοβόσουν… και προτίμησες να την φιλήσεις την ποδιά… τι και αν ήταν κατουρημένη…
Εσύ; Θυμάσαι που βαριόσουν; Για έλα τώρα αν σου βαστάει!;
Γιατί εσύ ρε ψευτόμαγκα; Που και καλά σε όλα σου σωστός… θυμάσαι τον καθηγητή; Χαχαχα…
Εσύ ρε φιλήσυχε πολίτη, που δεν πείραξες ποτέ κανέναν, θυμάσαι τον γιατρό που έσφαξε την μανούλα σου; Θυμάσαι αγωνία; Θυμάσαι πως άπλωσες το χέρι;
Εσύ με την φάτσα την περίεργη που αμφισβητούσες τα πάντα, θυμάσαι τι έλεγες πριν τον διορισμό; Φοβήθηκες να με αντιμετωπίσεις ε; χαχαχαχαχαχα!!!!!
Είστε αστείοι!!! Θα ΄χατε τελειώσει πολύ εύκολα μαζί μου… αλλά όχι… η βολή σας πάνω απ΄όλα!!!! Να ΄στε καλά και ασφαλείς μεσ΄ τα κουτιά σας και δεν γαμιέται το σύμπαν… χαχαχαχαχα! Κοροϊδεύετε τους πάντες και είστε τόσο καλοί που φτάσατε να κοροϊδεύετε και τον εαυτό σας..! Ζωή με ψέματα…!!! Χαχαχαχα…. Σε λίγο τα ψέματα τελειώνουν για πολλούς από εσάς… όμως και πάλι δεν μπορείτε να μ΄ αγγίξετε!!! Χαχαχαχαχα! Είμαι πια τεράστιο… είμαι πια πολύ δυνατό….
Το Φίδι της Τρύπας
Mind the Gap
21 Απριλίου, 2010 3:50 μμ
Ευχαριστώ την γραφιkoula για την βοήθεια στην εικόνα.
koula
21 Απριλίου, 2010 7:58 μμ
🙂
αλίμονο.. αν δε δώσουμε ένα χεράκι.. στο χεράκι..
πολύ καλό το κείμενό σου..
καλή συνέχεια!
parameter λ
21 Απριλίου, 2010 4:42 μμ
Mind, είσαι μεγάλος μάγος. Τό΄βγαλε ο κιτρινιάρης:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=126617&cid=6
γαλαζοαίματος
21 Απριλίου, 2010 5:15 μμ
Αν αυτά είναι σενάρια πολιτικής φαντασίας τότε εγώ είμαι ο κάπταιν Τζέϊμς Τιβέριους Κερκ.
Μία εξαιρετικά πιθανή «διέξοδος» για την Ελλάδα των Ελληναράδων, είναι αυτή που απο χρόνια έχει απο κάποιους προβλεφθεί δλδ το ξεπούλημα όλης της δημόσιας γης και η κατάργηση της έννοιας της δασικής έκτασης, έτσι ώστε ο αποκτηνωμένος Ελλην να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση (αλλά και νόμιμα – όχι πως έχει σημασία) να χτίζει.
Είναι γνωστό ότι στη χώρα του μπανανατέλλοντος ήλιου η οικοδομική δραστηριότης είναι το φάρμακο δια πάσα μαλακία.
simon
21 Απριλίου, 2010 7:03 μμ
Ο Zaphod σε ένα σχόλιό του στο ΤΒΧΣ είχε γράψει τη ρήση ενός φιλοσόφου:
«Ο πατριωτισμός είναι το έσχατο καταφύγιο των απατεώνων».
Συνεπώς, το σενάριό σου όχι μόνο δεν αποκλείεται, αλλά είναι και το πιο πιθανό.
katy
22 Απριλίου, 2010 8:53 πμ
simon, επίσης ο μέγας σατυρικός συγγραφέας Ambrose Bierce, στο «Αλφαβητάρι του Διαβόλου του», έχει στο λήμμα «Πατριώτης»
Πατριώτης (ουσ): Το κορόιδο των κυβερνήσεων, και το εργαλείο των κατακτητών.
anton555
21 Απριλίου, 2010 10:03 μμ
Τον Οκτωβριο,οταν ο κοσμος πηγαινε κοπαδιαστα να ψηφισει για να φυγει ο Μπουλουκος,καποιοι ετριβαν τα χερια τους,γιατι ο λαος αθελα του ειχε αναψει το φιτιλι.Το ιδιο το συστημα εσπρωχνε τον Κωστακη στον γκρεμο(εκμεταλευομενο την παρομοιωδη ανικανοτητα του),για να φανει οτι το «παιδι» ειναι πολιτικος με αρχιδια και θα σωσει τον τοπο.Τι σαχλαμαρες!Το παιχνιδι ηταν στημενο.Ηδη ο ΓΑΠ στο περιφημο γευμα του με το κεφαλαιο,εκλεισε τη συμφωνια.Με τις ευλογιες ολων των «παιχτων» ντοπιων και μη,εβαλε μπροστα τη μηχανη…Αυτη τη στιγμη που μιλαμε,γινεται ενας αγωνας δρομου παραπληροφορησης και βιαστικων επιχειρησεων για να «ξεχαστουμε».Γνωστο σεναριο.Προβαλλουμε φοβο και ανασφαλεια.Δυστυχως ομως,ειναι τοσο δυσκολες οι μερες που ερχονται, που το πασοκ δεν μπορει να παιζει μπαλα μονο με το Χρυαυγιδη.Χρειαζομαστε στηριξη.Πιθανες εκλογες και ψηφιστε ο,τι γουσταρετε…Εμεις θα το παμε παρεα το γραμμα,για «το καλο του τοπου».Αμ δε…
loophole
22 Απριλίου, 2010 1:52 μμ
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/04/335.html#more
beeblebr0x
23 Απριλίου, 2010 12:33 μμ
Το σενάριο της «κυβέρνησης εθνικής ανάγκης» παίζει ολοένα και περισσότερο. Συμφωνώ απόλυτα ότι μιλάμε για ένα είδος νομιμοποιημένης ολιγαρχίας, που όμως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Ο λεγόμενος δικομματισμός, δηλαδή η εκλογική πάσα ανα πενταετία-εξαετία μεταξύ των δύο ΟΜΟΙΩΝ διαχειριστικών κομμάτων εξουσίας, κάποια στιγμή ήταν λογικό ότι θα φθαρεί. Η κρίση (που ακόμη δεν έχει εμφανιστεί σε όλο της το μεγαλείο) είναι επίσης λογικό ότι θα επιταχύνει τη φθορά. Άρα το σύστημα -με διαδικασίες αυτοματισμού- θα επιχειρήσει να διατηρηθεί αναλλοίωτο. Η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» είναι ολιγαρχικός δικομματισμός με άλλο όνομα.
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι μπροστά στην ανάγκη δημιουργίας νέου κομματικού σχηματισμού (όπως εκφράζεται πρόσφατα και από τη θέληση του κόσμου) και με την αριστερά ανίκανη να παρουσιάσει ένα συνολικό και πειστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, ελλοχεύουν «ιταλικού τύπου» λύσεις. Κάτι Βγενοπουλαίοι που κόβουν περατζάδες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αποτελούν άκρως ανησυχητικό φαινόμενο…
Mind the Gap
23 Απριλίου, 2010 12:59 μμ
Είναι σίγουρο πως κάτι μαγειρεύεται στην κεντρική κατσαρόλα της πολιτικής κουζίνας.
Συνταγή εύπεπτη, χωρίς πολλά μπαχαρικά, άνοστο σαν φαγητό νοσοκομείου, όπως «δημοκρατικό κέντρο» …
Τουρλού, τουρλού για να περιλαμβάνει υλικά που τραβάνε τα ζουμιά όπως «σοσιαλισμός»
Κάτι που να βοηθήσει να μην πεταχτεί τίποτα από τα ληγμένα, όπως Μάνος, Ανδριανόπουλος, Γιάννος κλπ
Κάτι με αρκετό κρέας, όπως Ντόρα ……
Κάτι αρκετά λαδερό όπως Βγενόπουλος ……
Με όμορφο σερβίρισμα και παρουσίαση όπως ΣΚΑΙ ……
Με λαχανικά και φρούτα όπως νοικοκυραίοι ψηφοφόροι ……
Joker
23 Απριλίου, 2010 1:15 μμ
Καλή μας όρεξη…
anle
23 Απριλίου, 2010 1:04 μμ
Να μην εχουμε κυβερνηση αχριστο ειναι. Τωρα φλεντερμοησχεν εχεις δικαιο. Απο εδω και περα εχουμε Χουντα. ΔΝΤην παλευω Χουντα. Α μπαη δε γουεη μειωνουν λεει το % υπερωριες του ΣΚ σε 30%; ‘Γιατι η μανουλα ειναι σε καφε-ρεσταουραν να ξερω αν θα μειωθουν τα 900 ολοκληρα ευρω που περνει.
koula
23 Απριλίου, 2010 1:18 μμ
κάτι τέτοιο διαβασα..
οτι ειχαν πει μειωση σε 50%.. και τωρα μειωση σε 30%..
αλλα εξαιρουνται ολα τα ξενοδοχοτουριστικα… (αν το βρω θα σου το λινκαρω.. δε θυμαμαι πού το διάβασα)
j4nus
23 Απριλίου, 2010 1:27 μμ
δεσποινίς anle, διευκρινίστε παρακαλώ ότι το ΣΚ σημαίνει ΣαββατοΚύριακο, γιατί η κυρία koula μπορεί να το διαβάσει ως Στελιος Κούλογλου… αν και είμαι σίγουρος οτι θα μας απαντήσει οτι εκεί μπορεί να μην παίζουν καν υπερωρίες…
αχαχαχχα
πάντως πρέπει να μπει στα ξενοδοχοτουριστικά γιατί εκεί διαμένει κάθε καρυδιάς καρύδι… μιλάμε για τρελά φρούτα… ο υποφαινόμενος ένα από τα μεγαλύτερα…
koula
23 Απριλίου, 2010 1:34 μμ
achtung!
ΣΚ
σημαινει.. «Σε Κόβω».. χααχχαχα
😛 😛 😛
ΥΓ κύριε j4nus, υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου..
εύγε!
χααχααχα
j4nus
23 Απριλίου, 2010 1:40 μμ
όχι κυρία koula, απλώς δε χάνω ευκαιρία να σας πειράξω… γιατί άλλωστε νομίζετε ότι κυκλοφορώ στα λημέρια σας;;;
χαχααχχαχα
anle
23 Απριλίου, 2010 2:44 μμ
😀 😀 😀 Εχ την εντυπωση οτι οι τουριστο τετοιοι πια δεν πλερωνουν καμια υπερωρια. Τεσπα, αργα η γρηγορα θα μειωθουν τα απειρα λεφτα τησ μανασ μου για να σωσουμε την ανταγωνιστικοτητα του τοπου να ξεπληρωσουμε τις αμαρτιες μας να πληρωσει και η κυρα μανουλα που δεν ντρεπεται να ζει με 900 ευρω. Αλλωστε οι ΔΝΤ το ειπαν. 700 ευρω για συνταξη ειναι πααρα πολλα, 900 μισθος φανταζομαι αγοραζει πισινα, αν σκεφτεις οτι εχει αλλα 100 απο τιπς εε εχουμε και κοτερο παμε μια βολτα;
j4nus
23 Απριλίου, 2010 1:15 μμ
Η ολιγαρχία άλλαζε πάντοτε απλώς ονόματα στο ρου της ιστορίας… και η «άμεση δημοκρατία» της Αρχαίας Αθήνας, και εκείνη, ολιγαρχία ήταν -απλώς ήταν πολύ μπροστά με βάση τα στάνταρ της εποχής- και χτες ολιγαρχία ήταν και σήμερα είναι…
κάποιος λέει ότι η πιο αποτελεσματική φυλακή είναι αυτή της οποίας τα κάγκελα δε φαίνονται…
Αρουραίος
23 Απριλίου, 2010 2:54 μμ
Δεν γνωρίζω αν η όλη ιστορία θα καταλήξει και σε μία τυπική χούντα, όμως η δική μου συνωμοσιολογική θεώρηση είναι ότι όλα αυτά που βιώνουμε είναι μια καλοστημένη παγίδα για τους λαούς όλης της Ευρώπης. Στο τέλος της διαδρομής η Ευρώπη θα συναγωνίζεται άνετα από πλευράς δικαιωμάτων, εργασιακών συνθηκών, μισθών κλπ. όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά ίσως και την…Κίνα.
Η Ελληνική κυβέρνηση όχι απλά δεν αντιστέκεται, η Ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται, ζητά την βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ προκειμένου να τσακίσει τους εργαζόμενους. Όλοι: κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και «αγορές» (το μεγαλύτερο ανέκδοτο…) συνεργάζονται προς την ίδια προαποφασισμένη κατεύθυνση:
Απολύσεις, μειώσεις μισθών, τέλος της κοινωνικής ασφάλισης κλπ. κλπ.
Δεν μπορούν βλέπετε να το κάνουν μόνοι τους οι κυβερνώντες στην έκταση και το βαθμό που «χρειάζεται» και καλούν σε βοήθεια, ώστε όλος ο κόσμος να πειστεί για το «αναπόφευκτο»:
Οι «αγορές» λοιπόν φτιάχνουν το κλίμα (επιτόκια 8-10%), η κυβέρνηση «αγωνιωδώς» ζητά διεξόδους, η ΕΕ προσφέρεται με όρους ΔΝΤ και…το σκηνικό έχει στηθεί:
«Τι θέλετε παιδιά;
Χρεωκοπία και σας παίρνουμε ότι έχετε και δεν έχετε ή…
….100-200 χιλιάδες απολυσούλες, με εξαφάνιση της κοινωνικής πρόνοιας και άλλων ξεπερασμένων υπερβολών;»
Α…μα το δεύτερο φυσικά! Ούτε συζήτηση!!
Μη ξεχνάμε άλλωστε και τα bonus της δεύτερης επιλογής: «Πράσινη ανάπτυξη» και πιστοποιημένα ανανεώσιμα γκαρσόνια που θα κινούνται με καθαρή ηλιακή ενέργεια!
Το όπλο μας πλέον είναι γεμάτο απέναντι στους κερδοσκόπους! Δεν έχουν καμία ελπίδα: Ακόμη κι αν οι μειώσεις μισθών απλά τους τραυματίσουν, οι απολύσεις θα τους δώσουν την χαριστική βολή….
Στημένο λοιπόν το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κατά τη γνώμη μου, απλά μας καλούν να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα το αποτέλεσμα που θα δώσει στο σύστημα τους πόντους νίκης που του είναι απαραίτητοι για τους αγώνες που έρχονται με τους λαούς της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας κλπ….
…μέχρι η ΕΕ να μπορεί να συναγωνιστεί με αξιώσεις τις ΗΠΑ και την Κίνα χωρίς τα βαρύδια του εργατικού κόστους.
Θα πρέπει ίσως να δούμε και λίγο αλλιώς τις κρίσεις του καπιταλισμού: Οι καπιταλιστικές κρίσεις δεν είναι από μόνες τους κάτι κακό για το σύστημα. Αν ήταν έτσι ο κακομοίρης ο Μαρξ δεν θα μιλούσε για Μανιφέστα κλπ.
Γίνονται κακό αν κινητοποιηθούν οι λαοί. Αλλιώς δεν είναι τίποτε άλλο παρά το τέλος ενός κύκλου που μαζί του συνήθως παίρνει και κάτι (δις?)εκατομμύρια ψυχές, δίνοντας όμως μια ΝΕΑ πνοή στο σύστημα.
Και το ερώτημα είναι: Θα κινητοποιηθούν, θα οργανωθούν πραγματικά οι λαοί ή απλά θα γίνουν οι εκλεκτοί μεζέδες στο «κρισιακό» ιμπεριαλιστικό πάρτυ που ετοιμάζεται στο κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου?
loophole
23 Απριλίου, 2010 3:07 μμ
Να συμπληρώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά όχι μόνο συνεργάζονται αλλά είναι και βασιλικότερες του βασιλέως, δουλοπρεπείς σε εμετικό βαθμό.
Με τις εκτιμήσεις σου δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ ή ότι τις βρίσκω αβάσιμες, αλλά στην πραγματικότητα… δεν ξέρω.
Συμφωνώ πάρα πολύ με τις δύο τελευταίες παραγράφους.
Αρουραίος
24 Απριλίου, 2010 10:44 πμ
Αγαπητέ loophole κι εγώ ένας κοινός θνητός είμαι, δεν έχω τίποτε πληροφορίες περίεργες, ούτε βγάζω λαγούς από τα καπέλα. Στην πραγματικότητα κανείς από εμάς δεν ξέρει τι πραγματικά παίζει στο παρασκήνιο όλης αυτής της πολιτικής αλητείας, η οποία, να είσαι σίγουρος, είναι 10 φορές χειρότερη απ’ ότι μπορεί να φανταστεί και ο πιό αρρωστημένος αριστερίστικος εγκέφαλος, αφού οι μισοί από αυτούς είναι του κοινού ποινικού δικαίου.
Όμως ειλικρινά πες μου:
-Δεν είναι γνωστό ότι το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται στο μεγαλύτερό του μέρος στα χέρια Γαλλικών και Γερμανικών τραπεζών; Είναι, το έγραψε προχθές κιόλας η Ελευθεροτυπία.
-Δεν είναι γνωστό ότι οι τράπεζες αυτή την στιγμή «κρέμονται» κυριολεκτικά από τις επιδοτήσεις των κρατών τους; Είναι, κανείς δεν μπορεί σοβαρά να το αμφισβητήσει μετά τα τρις που έχουν πέσει.
-Δεν είναι γνωστό ότι οι μεγάλοι παίκτες της «αγοράς» δεν είναι πάνω από 10-15 «ιδρύματα» με άμεση διασύνδεση με τα κράτη και τους οίκους αξιολόγησης; Είναι γνωστό.
Είναι φανερό ότι το χρηματιστικό κεφάλαιο (σύμφυση τραπεζικού-βιομηχανικού κεφαλαίου) ελέγχει ορισμένες φορές μέχρι και ΑΜΕΣΑ τα κράτη, γι αυτό και έχει την άνεση να ρουφά όποτε θέλει όσα λεφτά θέλει ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσης και κρατικών ελλειμάτων, χρεών κλπ.
Σήμερα δεν υπήρχε τίποτε πιο εύκολο από την ΕΕ από το να «προστατεύσει» την Ελλάδα από την κρίση αυτή. Για ΠΛΑΚΑ κυριολεκτικά!! Ούτε μια μεγάλη τράπεζα δεν είναι γι αυτούς η Ελλάδα. Όμως αυτό που θέλει η ΕΕ και οι ντόπιοι (εμετικοί, καλά τους λες) αντιπρόσωποι είναι κάτι πολύ συνολικότερο: Θέλουν την κατεδάφιση μισθών, δικαιωμάτων, ασφάλειας, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ως οδηγό και για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ σοβαρό κράτος πρόνοιας. Οι Γερμανίες, Γαλλίες κλπ. έχουν πολύ σοβαρότερο παρόλη την κατάντια του συνδικαλιστικού τους κινήματος. Πρόκειται λοιπόν για επίθεση ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην εργασία, που θα χρησιμοποιηθεί ως χαρτί στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.
-Μεταξύ τους υπάρχει ανταγωνισμός
(δεν μιλάμε για τα Ελληνικά απολειφάδια φυσικά, αυτά το πολύ-πολύ να πουληθούν σε μια καλή τιμή…μιλάμε για τους πραγματικούς ιμπεριαλιστές).
-Απέναντι στους λαούς έχουν ενότητα.
Το όλο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν με ή άνευ χρεωκοπίας. Είναι το πως θα μπορέσεις να αντισταθείς τόσο σε γενικό όσο και σε ΤΟΠΙΚΟ επίπεδο. Όσοι περιμένουν την παγκόσμια επανάσταση όπως τον «θείο από την Αμερική» κινηματικά, όσοι επενδύουν σε ένα αόριστο σοσιαλιστικό μέλλον, είναι απλά πουλημένα τομάρια κατά την γνώμη μου που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.
Ο αγώνας θα δωθεί ΕΔΩ θα δοθεί ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ και ΜΕΘΑΥΡΙΟ και ΟΣΟ ΠΑΕΙ.
Κι όταν δωθεί ΕΔΩ, δοθεί ΕΚΕΙ, κι ΕΚΕΙ κι ΕΚΕΙ, τότε να αρχίσουμε να μιλάμε για διεθνιστικά καθήκοντα και αλληλεγγύη. Γιατί ορισμένοι εξακολουθούν είτε να επενδύουν στον «πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό» περιμένοντας την επόμενη…ευρωπορεία είτε (χειρότερα?) περιμένοντας τις επόμενες εκλογές απ’ ότι φαίνεται…
nefeli7
25 Απριλίου, 2010 3:27 μμ
Mind the Gap,
έχω μείνει άφωνη, δεν βρίσκω λόγια να σου πω, θα πω κάτι κοινότυπο το άρθρο σου καταπληκτικό, και το σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως το αποκαλείς, κι αυτό το ίδιο καταπλητικά ωραίο. Ευχαριστώ για τις προσωπικές σου εύστοχες πτυχές του όλου θέματος.