Έκτακτη Επικαιρότητα : Αιφνίδιος "μίνι" ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Posted on 1 Απριλίου, 2010 12:16 μμ από

25


Του Mind the Gap

Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας, 1η Απριλίου 2010, 15:53

Ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής.

Ο ανασχηματισμός έκπληξη σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου είναι μία διορθωτική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο κυβερνητικό σχήμα, μετά την διαπίστωση αγκυλώσεων και σημαντικών καθυστερήσεων στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης  και στο φλέγον θέμα της  ασφάλειας των πολιτών.

Οι αλλαγές αφορούν το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου αλλάζουν μεταξύ τους ηΤίνα Μπιρμπίλη και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ο πρωθυπουργός μετά από μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, οποίος υπήρξε και ο εισηγητής για τον «μίνι» ανασχηματισμό,  αποφάσισε τον έκτακτο ανασχηματισμό ο οποίος ανακοινώθηκε προ ολίγου. Είναι εμφανής η μετατόπιση της προσοχής του Γιώργου Παπανδρέου στο εσωτερικό της χώρας για την επίτευξη των στόχων της σύγκλισης καθώς και της επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών στις δομές της δημόσιας διοίκησης.

Οι δηλώσεις Μπιρμπίλη :

«Είμαι έτοιμη να προσφέρω τις υπηρεσίες στον Ελληνικό λαό από  οποιαδήποτε έπαλξη επιλέξει ο πρωθυπουργός. Η εγκληματικότητα είναι μείζον πρόβλημα στην καθημερινότητα του πολίτη και η πολιτεία πρέπει να κάνει άμεσα τομές και μεταρρυθμίσεις. Το υπουργείο θα μετονομαστεί σε υπουργείο Πράσινης Προστασίας του Πολίτη και στο άμεσο μέλλον οι υπηρεσίες ασφάλειας και αστυνόμευσης θα αναβαθμιστούν ποιοτικά και με οικολογική προσέγγιση. Το νέο δόγμα μας είναι «Ειρήνη και Οικολογία» και στα πλαίσια αυτά θα αναμορφωθούν όλα τα σώματα ασφαλείας ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια τάξη…..»

Μερικές από τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές που ανέφερε επιγραμματικά η Τίνα Μπιρμπίλη είναι η αντικατάσταση των στολών όλων των σωμάτων ασφαλείας με νέες, από ανακυκλώσιμη βιολογική κλωστική κάνναβη σε χρώμα πορτοκαλί «Κρίσνα», η πλήρης ηλεκτροκίνηση των λεωφορείων και των περιπολικών της ΕΛΑΣ, η κατάργηση των ΜΑΤ και η αντικατάστασή τους με τα ΜΑΠΠ – «Μονάδες Αγάπης Προς Πολίτες», η αντικατάσταση των δακρυγόνων με ανακυκλώσιμα καπνογόνα THC ελληνικής παραγωγής, η ίδρυση της εποχούμενης ομάδας Ωμέγα που θα αποτελείτε από άρτια εκπαιδευμένους ποδηλάτες αστυνομικούς με δίσελα ποδήλατα, η συμμετοχή της ΕΛΑΣ σε κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως το Athens Pride με σκοπό την συμφιλίωση με τον πολίτη και την σύσφιξη των σχέσεων και τέλος η αντικατάσταση όλων των πυροβόλων όπλων με σύγχρονο εξοπλισμό paint ball.

Οι δηλώσεις Χρυσοχοίδη :

«Η πράσινη ανάπτυξη είναι έργο πνοής που έχει καθυστερήσει σημαντικά, προφανώς λόγω της απουσίας έμπειρης και έντιμης ηγεσίας. Το περιβάλλον έχει υποβαθμιστεί, οι πηγές ενέργειας είναι ανεπαρκείς και ο πλανήτης αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας του Κλίματος. Με δημοκρατική και σοσιαλιστική ευαισθησία θα παρέμβουμε και θα αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. «Λακτίσματα και Πρόοδος» είναι το σύνθημά μου και η πείρα μου από την τυχαία εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων, την πολυετή συνεργασία μου με διεθνείς οικολογικές οργανώσεις όπως η CIA και η Scotland Yard και την οργάνωση προληπτικών μαζικών συλλήψεων, την ενοχοποίηση αθώων πολιτών και την συγκάλυψη φασιστών δολοφόνων αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία. Άλλωστε ήδη το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου έχει κατακλυσθεί από συγχαρητήρια τηλεφωνήματα απλών πολιτών από την Εκάλη, το Ψυχικό, το Κολωνάκι και άλλες περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές ……»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε πως το στοίχημα για περισσότερη ενέργεια μπορεί να κερδηθεί με την δημιουργία μονάδων παραγωγής ρεύματος από λιγνίτη, αργό  πετρέλαιο και καύση τοξικών αποβλήτων καθώς και με την αγορά μεταχειρισμένων  πυρηνικών αντιδραστήρων απο χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης . Επίσης προανήγγειλε την δημιουργία της ομάδας άμεσης επέμβασης αποκατάστασης πάρκινγκ «Νικήτας Κακλαμάνης» αποτελούμενη από χρυσαυγήτες μέλη των ΟΥΚ που θα έχει σκοπό την εξουδετέρωση επικίνδυνων δέντρων που αντιστέκονται κατά της κοπής, την εκτροπή του Ασωπού για την κάλυψη της υδροδότησης του λεκανοπεδίου Αττικής και τον εμπλουτισμό του με εξασθενές χρώμιο και εξασθενημένο Ουράνιο, τον υποχρεωτικό αεροψεκασμό όλων των βιολογικών καλλιεργειών με δακρυγόνα, την προληπτική πυρπόλυση των δασών, την μετατροπή των Εξαρχείων νταμάρι και την πρεζοδρόμιση των γύρω στενών και την ενεργοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την δημιουργία φακέλλων πολιτών που ανακυκλώνουν και  έχουν οικολογική συνείδηση και τον χαρακτηρισμό τους ως «συνήθεις ύποπτους οικοτρομοκράτες». Η ίδρυση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος γερμανικής τεχνολογίας Siemens με την καύση ανακυκλώσιμων μεταναστών εξετάζεται επίσης σοβαρά από το επί πτυχίο επιτελείο του υπουργού.

Ο Mind the Gap σας υπενθυμίζει πως σήμερα είναι πρωταπριλιά.

Σύντομο URL : http://wp.me/pPn6Y-qW