Απορία: τι συμβαίνει με την πολιτική σκηνή και τους δικαστές στην Ιταλία..?

Posted on 21 Μαρτίου, 2010 9:52 μμ από

23Αυτή η ανάρτηση είναι μόνο μια αφορμή για να συζητηθούν κάποια θέματα σχετικά με την Ιταλική πολιτική σκηνή και τους Ιταλούς δικαστές.

Δεν έχω κάνει κάποια ανάλυση για το θέμα ούτε έχω κάποια άποψη να σας αναπτύξω. Έχω μόνο κάποιες απορίες και ίσως κάποιοι από σας έχουν και θέλουν (?) να μοιραστούν τις απαντήσεις.. και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων! 🙂

Αυτά που έχω καταλάβει (διορθώστε αν κάνω λάθος) είναι τα εξής:

Δεδομένο 1: ο Μπερλουσκόνι «λύνει και δένει» ως πλούσιος και φιλόδοξος κύριος.. και ως πρωθυπουργός.. και ως ιδιοκτήτης μεγάλης μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ιταλία. Σωστά?

Δεδομένο 2: δεν «ελέγχει» το Δικαστικό Σώμα! Για αυτό και τους βρίζει όποτε του δοθεί η ευκαιρία και τους κατηγορεί ότι τον «πολεμούν».. Σωστά?

Απορία 1η: Πώς γίνεται και δεν ελέγχει τους δικαστές? Εννοώ ότι έχει τόση «δύναμη».. πώς και δεν τα κατάφερε?  Έχουν τέτοιες δικλείδες ασφαλείας στην Ιταλία ώστε να μένει πραγματικά ελεύθερη η Δικαιοσύνη?.. λειτουργεί σωστά ο θεσμός στην Ιταλία και απλά σε μας φαίνεται «εξωπραγματικό» κάτι τέτοιο?

Ή απλά τον έχει προλάβει «ανταγωνιστής»??

Απορία 2η: τους κατηγορεί ότι «κρύβεται» η Αριστερά πίσω από αυτούς.. ισχύει αυτό? Ή απλά λέει για να λέει??

Φαντάζομαι ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μπερλουσκόνι, θα στηρίζουν «οποιονδήποτε» τον κοντράρει, αλλά υπάρχει τέτοια δυνατότητα να υποστηρίζονται οι δικαστές από κάποιο μέρος της πολιτικής σκηνής και μάλιστα άλλο από αυτό που είναι Κυβέρνηση?!

ΥΓ Δε μιλάμε για τις ιδέες του.. περί «ανθρωπιάς» και «δικαιοσύνης»..

Μετά τον σεισμό στην Λ Άκουιλα, που είχαν μείνει άστεγοι τόσοι άνθρωποι, τους είπε ότι θα πρέπει να μείνουν σε σκηνές και «θα είναι σα να πήγανε σε camping για το Σαββατοκύριακo «..

ΥΓ2 δυσκολεύτηκα να βρω  φωτό.. που να μην προτάσσει τον δείκτη του.. είναι φοβερή μόδα τελικά! .. όποιος δεν το κάνει.. γίνεται αυτομάτως.. δακτυλοδεικτούμενος! 😛

koula

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-lc