Διώξτε 230.000 υπαλλήλους!!!

Posted on 7 Μαρτίου, 2010 9:48 μμ από

7


Το είχε προαναγγείλει ο Πάγκαλος όταν δήλωνε δημόσια, πως η μονιμότητα στο δημόσιο ισχύει για τους υπάλληλους, αλλα όχι για τις θέσεις Δημοσίου. Αν τελικα η είδηση είναι αληθινή και πραγματοποιηθούν οι συστασεις των εμπειρογνομωνων σημαίνει ότι θα απολυθεί μαζικά σχεδον το 5% (!!!!!!) του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, ανεβάζοντας την επίσημη ανεργία αυτόματα κατα 5 μονάδες. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για ένα άσχημο αστείο γιατί αλλιώς προκειται για μια πραγματικά κατακλυσμική κοινωνική αλλαγή με πραγματικά απροβλεπτες συνέπειες. Το παρακάτω είναι αναδημοσίευση απο το Βήμα:

«Μετά τις περικοπές έρχονται και οι απολύσεις καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα

ΤΟ «ΣΟΚ και δέος» που προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να έχει και συνέχεια για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς μετά την περικοπή των μισθών έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στο πλαίσιο της λήψης διαρθρωτικών μέτρων με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέφτηκαν πρόσφατα τη χώρα
μας από κοινού με τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους: «Για να υπάρξει πραγματική και μόνιμη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο», επεσήμαναν στους συνομιλητές τους, «θα πρέπει να απολυθούν από 210.000 ως 230.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με δεδομένο ότι ο δημόσιος τομέας στη χώρα σας είναι εξαιρετικά διογκωμένο». Το νούμερο αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό για τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία περιλαμβάνουν την άρση ουσιαστικά της
μονιμότητας και την έξοδο από το Δημόσιο δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων. Αυτό θα επιτευχθεί με τις συγχωνεύσεις ή με την κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών, εταιρειών και επιχειρήσεων, τις αναγκαστικές μετατάξεις που θα οδηγήσουν σε εθελουσίες εξόδους τους υπαλλήλους που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση, την κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων και το πάγωμα ουσιαστικά των προσλήψεων για τα χρόνια που καλύπτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Oι επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα, που σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης θα οδηγήσουν, εκτός των άλλων, και στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, αποτέλεσαν ένα από τα βασικά όπλα του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν η χώρα μας είχε εισέλθει στη δίνη του κυκλώνα. Ο Πρωθυπουργός, όταν ζητούσε τη συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων μας, είχε υπόψη του, εκτός των άλλων, και δύο ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Η πρώτη είναι η συγχώνευση των οργανισμών, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2010 με την ολοκλήρωση από τους υπουργούς του καταλόγου των επιχειρήσεων, εταιρειών, οργανισμών και εν γένει νομικών προσώπων που θα καταργηθούν. Η δεύτερη είναι το σχέδιο «Καλλικράτης», το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου από τη Βουλή και προβλέπει, εκτός των άλλων, τη συγχώνευση ή την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων.»

Όλο το άρθρο  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=318832&dt=07/03/2010

Σύντομο URL http://wp.me/pPn6Y-79

iguana