Δημο(σ)κόποι άνευ εσωρούχων

Posted on 5 Μαρτίου, 2010 10:08 πμ από

0


Άτακτη δημοσκοπική υποχώρηση μπροστά στην… πραγματικότητα. Επί δύο μήνες -από τη στιγμή που άρχισε η φιλολογία των αντιλαϊκών μέτρων- δεκάδες δημοσκοπήσεις επιχειρούσαν να αποδείξουν ότι ο Έλληνας πάσχει από βαρύτατες σχιζοειδείς διαταραχές. Έτσι, παρουσιαζόταν όχι μόνο έτοιμος να παραδόσει το μισθό του και τη σύνταξή του στην ποδιά του Παπανδρέου, αλλά και θυμωμένος που ο πρωθυπουργός δεν του τα άρπαξε πιο νωρίς. Η συχνή αναφορά από τα ξένα μέσα στα αποτελέσματα όλων αυτών των δημοσκοπήσεων (οι τελευταίες από τις οποίες δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που παρουσιάστηκαν) αυξάνει κατακόρυφα την καχυποψία σχετικά με το πόσο κατευθυνόμενες ήταν, καθώς είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο σκοπός τους ήταν η «διαφήμιση» ενός πειθήνιου λαού προς το εξωτερικό.

Σήμερα, και με τα νέα ληστρικά μέτρα να βρίσκονται μία ανάσα από το να γίνουν «έκτακτος» νόμος, άρχισαν οι κωλοτούμπες. Φαίνεται πως η πραγματικότητα αρχίζει να αποδεικνύεται πολύ πιο αμείλικτη από το κρατικοδίαιτο δημοσκοπικό payroll. Το «Βαρόμετρο» της Public Issue που παρουσιάστηκε το πρωί στο Σκάι δείχνει να έρχονται τα πάνω-κάτω, καθώς ακόμη και τα κατεξοχήν θύματα του κοινωνικού αυτοματισμού, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, τάσσονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά των περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων…

Zaphod Beeblebrox

Στο σημερινό «Βαρόμετρο» της Public Issue δεν εντυπωσιάζει τόσο το γεγονός ότι διαφωνεί το 90% των δημοσίων υπαλλήλων στην περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που πλέον βλέπουν το «σοσιαλιστικό» λεπίδι μερικά χιλιοστά από το λαιμό τους, διαφωνούν επίσης σε ποσοστό 76%. Ακόμη και οι εργοδότες, σε ποσοστό 68%, φαίνεται να διαφωνούν σφόδρα με τις περικοπές.

Σε ό,τι αφορά το πάγωμα των συντάξεων, οι δύο υπαλληλικές «φράξιες» απαντούν ενωτικά «όχι» σε ποσοστά 81% (ιδιωτικοί) και 79% (δημόσιοι). Εδώ μάλιστα παρατηρείται το παράδοξο οι ίδιοι οι συνταξιούχοι να πείθονται περισσότερο από το πάγωμα του εισοδήματός τους, καθώς το αρνητικό ποσοστό πέφτει στο 66%. Κάτι που εξηγείται ενδεχομένως, τόσο από το πιο συντηρητικό ηλικιακό προφίλ (όπου η ξεδιάντροπη πατριδοκαπηλεία του κυβερνώντος κόμματος είναι πιο αποτελεσματική), όσο όμως και από την αίσθηση συνταξιοδοτικής ασφάλειας που έχουν απωλέσει εδώ και καιρό οι νεότεροι εργαζόμενοι.

Η αύξηση του ΦΠΑ βρίσκει πρωταρχικά αντίθετους τους εργοδότες σε ποσοστό 71%, ενώ οι δημόσιοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι ακολουθούν με ποσοστά 67%, 66% και 63% αντίστοιχα. Ο φόρος στα καύσιμα, ο οποίος πλέον και επισήμως μας κατατάσσει στο top-3 των πιο ακριβών χωρών της ευρωζώνης (άλλο ένα «σοσιαλιστικό» επίτευγμα) βρίσκει αντίθετο το 78% του πληθυσμού. Μόνο οι αυξήσεις στα τσιγάρα και τα ποτά τυγχάνουν θετικής ανταπόκρισης σε ποσοστό 65%.

(Πηγή: Σκάι)

H άποψή μας; Κόψτε περίπου 10% από τις «θετικές» απαντήσεις για να πέσετε μέσα.

Αυτό που μένει να διαψευστεί είναι η πεποίθηση του 78% του πληθυσμού ότι τα μέτρα μάλλον θα εφαρμοστούν. Η χθεσινή -αυθόρμητη ουσιαστικά- επιτυχημένη τριπλή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί το μοναδικό αισιόδοξο μήνυμα στα «χρόνια της σοσιαλιστικής χολέρας». Από σήμερα ξεκινούν οι πολεμικές επιχειρήσεις (αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει την Ελλάδα να βρίσκεται σε πόλεμο) με στόχο να διαψευστεί αυτό το μοιρολατρικό 78%. Ο εχθρός δεν είναι μόνο αυτό το επιτελείο δωσιλόγων που βρίσκεται στην εξουσία, αλλά και οι απανταχού «συνεργάτες» τους δημοσιογράφοι και αρχισυνδικαλιστές.

Zaphod Beeblebrox

Σύντομο URL http://tinyurl.com/yfja5wb